Nie zdarzyło mi się usłyszeć o czymś takim jak wydłużony zacisk do koła.
Z takim stanem własnej niewiedzy i na Twoim miejscu zadałbym sobie pytanie: czy to musi być właśnie zacisk rowerowy?
Jeżeli nie, to można by "pójść na łatwiznę" i kupić zwykłą śrubę z nakrętką i podkładką. W piastach z otworem na szybkozamykacz całe obciążenie z ramy przekazywane jest na oś piasty (a przynajmniej tak było w widzianych przeze mnie przypadkach

). Jeżeli tak jest/będzie również w Twojej konstrukcji i jesteś gotów machnąć ręką na możliwość szybkiego wyjęcia koła, to byłoby chyba najlepsze rozwiązanie.
Jeżeli zaś musi to być zacisk rowerowy, to można by rozważyć dostosowanie ramy do takiego "zbyt krótkiego zacisku".
Żeby się zbędnie nie produkować, zacytuję:
Panowie czy 5mm blacha aluminium wytrzyma jako mocowanie osi i zarazem hak,myśle że tak ale wole się poradzić 
Bardzo zależy od wykonania i obciążenia - jeśli był ty to duży prostokąty element to mogło by wytrzymać - ale lepiej przewymiarować do 8-10mm i w razie potrzeby podfrezować miejsce na zacisk.
Wpadłem jeszcze teraz na pomysł, że można by spróbować dopasować do posiadanego zacisku nakrętkę o mniejszej grubości. Nie mogę jednak zaręczyć za trwałość takiego rozwiązania.
Mam nadzieję, że pomogłem. Jeżeli ktoś uważa, że wyświadczam niedźwiedzią przysługę - głośno krzyczeć