Autor Wątek: MBL Polska - akcesoria  (Przeczytany 11663 razy)

corrosive

• sympatyk
  • *
MBL Polska - akcesoria
« dnia: Listopada 04, 2008, 09:40:56 pm »
Witam

Zapewne wielu z was zna ta firmę, która  ma bogaty asortyment akcesoriów do wózków inwalidzkiech.
TU LINK DO MBL (i katalogów)
Można znaleźć w ich katalogach przede wszystkim dwie rzeczy które nas interesują: piasty mocowane jednostronnie i piasty z hamulcami bębnowymi tez jednostronnie mocowane. Coś co każdy miłośnik trike'ów szuka.

W ostatnim czasie na Allegro pojawił sie wystawca tej firmy sprzedający wiele ciekawego stuffu.
TU LINK DO WYSTAWCY NA ALLEGRO

Ja obecnie koresponduję w sprawie piast i zastanawiam sie nad ich zakupem. Generalnie bardzo miły i szybki kontakt.

Mam nadzieje, że niniejsza informacja sie przyda. I przepraszam jeśli się już gdzieś pojawiła a ja jej nie wyłowiłem, lub jeśli umieszczam tego posta w złym miejscu.

Pozdrawiam

cyqlop

• całkiem inny wariat
  • Czułów
Odp: MBL Polska - akcesoria
« Odpowiedź #1 dnia: Listopada 05, 2008, 02:04:03 pm »
Moja mała firemka
https://cnc-warsztat.pl (frezuje aluminium, drewno, tworzywa sztuczne)  ZAPRASZAM, DOBRE CENY

Druga strona
https://sites.google.com/site/cyqlopproject

corrosive

• sympatyk
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: Listopada 05, 2008, 08:04:36 pm »
Może i lepsze... choć to temat kontaktów do producentów poziomek a nie wózków inwalidzkich. ;)

Zostawiam to w rękach moderatora, który będzie najlepiej co z tym fantem zrobić ;)

Pozdrawiam

Jakub S.

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #3 dnia: Lutego 02, 2009, 12:08:25 am »
Pod jakim adresem z nimi korespondujesz? Wysłałem maila na "ogólny adres" ze strony, odpowiedział mi jeden z pracowników ale gdy dowiedział się że chodzi o sprawę indywidualnej sprzedaży a nie większe ilości przekierował mnie do innego pracownika - a pod tamtym adresem już cisza :(
Jakub Sałata

esm

• sympatyk
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: Marca 13, 2012, 10:44:31 am »
odkopuje wątek ponieważ nie mogłem znaleźć nic konkretnego na nurtujący mnie temat a nie chciałem zakładać nowego, potrzebuję piast jednostronnych i znalazłem firmę mbl napisałem już 2 maila i brak odpowiedzi, a co do piast z hamulcem bębnowym wspomnianej firmy mbl to interesowała by mnie jeszcze sprawność takiego urządzenia jak również wytrzymałość i zużycie (prosił bym o wypowiedź osób które miały lub mają z nimi do czynienia) to jedna sprawa a druga to piasty jednostronne z możliwością montażu hamulca tarczowego hydraulicznego i również jak wyżej^^ + jakieś sugestie odnośnie możliwości zakupu...

wrona

• wyczynowiec na poziomie
« Odpowiedź #5 dnia: Marca 15, 2012, 12:55:02 am »

esm

• sympatyk
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: Marca 15, 2012, 09:03:40 am »
sorry wrona ale nie za bardzo rozumie o co ci chodzi... ???

Franc

• całkiem inny wariat
  • Ponad 30 lat na poziomie
    • Moje zdjęcia rowerów
« Odpowiedź #7 dnia: Marca 15, 2012, 09:52:27 am »
Zamiast dedykowanych piast można użyć "normalnej" piasty przedniej na oś 20mm - takiej do rowerów mocno MTB - było to już opisywane na Forum.
Można kupić też piasty Bitex pod oś 12mm i z mocowaniem tarczy - ja miałem taką z przodu w IMK P7 i będę miał w P8 bo tam był/będzie monosztucieć czyli wymagane jednostronne zamocowanie koła.
Franc "Rowery Poziome Rule"

IMK P14-001 (SWB ASS)
Thyss 222
IMK P12 (SWB, USS, B2B tandem)
Twister 800

esm

• sympatyk
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: Marca 15, 2012, 12:34:54 pm »
że można użyć piasty na oś fi20 z przeznaczenie freeride czy DH to wiem dlatego o to nie pytam ponieważ interesuje mnie inna rzecz jak już wyżej pisałem...^^

horizon

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #9 dnia: Marca 15, 2012, 11:51:29 pm »
esm - w sierpniu zeszłego roku kontaktowałem się z firmą MBL.
Odesłali mnie do katalogu ze stronki http://www.mbl.dk/ i dodali że realizują tylko zamówienia od 20 sztuk.
Napisałem że spoko - wezmę 20 par piast tylko niech podadzą cenę.
Pan manager odpisał żebym podał numery z katalogu i zaznaczył że nie realizują zamówień od osób prywatnych.
Podałem numery z katalogu, po czym otrzymałem informację iż podane piasty mogą mi sprowadzić tylko po 25 sztuk!
I dodał jeszcze że muszę podać mój NIP, adres i wszystko odnośnie mojej firmy.
Podałem i powiedziałem że wezmę po te 25 szt.
Po jakimś czasie dostałem telefon że mogą załatwić ale dopiero za 4 tygodnie.
Zgodziłem się.
Początkiem października pan manager do mnie zadzwonił i powiedział że kłopot będzie bo musi całą produkcję zmienić żeby moje zamówienie wcisnąć i niestety przed grudniem nie będzie.
Podziękowałem pięknie i że się odezwę jak do nowego roku nic nie znajdę.
Tak to było z firmą MBL. Oni tylko pod zamówienia wielkoprodukcyjne sprowadzają i muszą plany produkcyjne zmieniać żeby Twoe zamówienie zrealizować.
Jak myślę 25 kompletów to nawet za mało!
Podsunął mi jeszcze kontakt do firmy http://www.gtmmobil.com.pl ale tu też zero kontaktu.
Próbuj i koniecznie daj znaą jak coś załatwisz z piast jednostronnych.
Chyba wielu u nas będzie zainteresowana.
Najtaniej chyba i bardzo markowe to tutaj znalazłem http://www.gingko-spezialradteile.de/shop2/Laufraeder-oxid/Trommelbremsen/
Mam nadzieję że trochę pomogłem.

pajak_gdynia

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #10 dnia: Marca 16, 2012, 09:37:01 am »
Hmm. A ja na wystawie sklepu ze sprzętem rehabilitacyjnym widziałem podobne piasty.. Jak się kiedyś urwę z roboty, to podejdę tam i zapytam. Bo domyślam się że "prowizja" w wysokości 50% to przestaje grać rolę..

esm

• sympatyk
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: Marca 16, 2012, 09:43:11 am »
no dostałem odp. (po 2 mailu) że u nich nie mogę kupić tylko u detalistów i dostałem inf. żeby pytać w dwóch firmach ale oni nie posiadają takowych piałem jeszcze do kilku firm zajmujących się wózkami inwalidzkimi ale też nie mają >:( pozostaje kupić cały wózek i wykręcę piasty a resztę sprzedam na części...a co do piast jednostronnych pod hamulce tarczowe bo w kilku rowerowych firmach już pytałem i nic, wie może ktoś coś ??

Franc

• całkiem inny wariat
  • Ponad 30 lat na poziomie
    • Moje zdjęcia rowerów
« Odpowiedź #12 dnia: Marca 16, 2012, 11:03:50 am »
Co się tak uparliście na te MBL, nie chcą gadać to niech spadają. Każdą piastę na oś 20mm można spokojnie mocować jednostronnie, wystarczy odpowiednio dopasować kapsle na łożyskach (albo brak kapsli) i zrobić dedykowaną oś. Nie muszą być "jednostronne". Moja przednia Bitex też nigdzie nie ma napisane "jednostronna", tylko ma łożyska maszynowe na oś 12 (można wymienić na maszynówki 15mm, bo są w katalogu dostępne) i goły otwór. Oś mam wytoczoną z 40H czyli z obecnego 41Cr4 i wszystko dobrze działa.
Franc "Rowery Poziome Rule"

IMK P14-001 (SWB ASS)
Thyss 222
IMK P12 (SWB, USS, B2B tandem)
Twister 800

NPX

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #13 dnia: Marca 16, 2012, 11:57:26 pm »
Ja też próbowałem się z nimi kontaktować i dostałem taką odpowiedź:

Witam,
Niestety struktura naszej działalności nie przewiduje sprzedaży detalicznej,
z racji tego, że produkujemy w ilościach hurtowych pod konkretne zamówienia
klientów.99% na export.Jakkolwiek jeśli chce Pan zakupić takie części proszę
o kontakt z firmą Mobilex w Łodzi ,którzy na pewno Panu pomogą.Poniżej dane
kontaktowe firmy.

MOBILEX Sp. z o.o.
UL.RADWAŃSKA 23/1
90-540 Łódź
042 214 29 11

Tu są dane adresowe.
http://www.mobilex.pl/kontakt.php
Dalej nie drążyłem

esm

• sympatyk
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: Marca 17, 2012, 09:23:07 am »
to podobnie ci odp. jak mi tylko trochę inaczej, a ja dalej drążyłem i ta firma nie posiada w swojej ofercie takich piast... >:(