Autor Wątek: VI OGÓLNOPOLSKI ZLOT ROWERÓW POZIOMYCH  (Przeczytany 73258 razy)

Franc

• całkiem inny wariat
  • Ponad 30 lat na poziomie
    • Moje zdjęcia rowerów
Odp: VI OGÓLNOPOLSKI ZLOT ROWERÓW POZIOMYCH
« Odpowiedź #75 dnia: Kwietnia 15, 2013, 07:51:40 am »
Przepraszam! Nawiązywałem tylko do ostatniego zlotu, ale faktycznie wszystkie pozostałe Zloty były "czapkowane" organizacyjnie przez różne kluby w tym RAJDER (niech żyje Rajder, ura, ura, ura!). :D
Franc "Rowery Poziome Rule"

IMK P14-001 (SWB ASS)
Thyss 222
IMK P12 (SWB, USS, B2B tandem)
Twister 800

Franc

• całkiem inny wariat
    • Moje zdjęcia rowerów
« Odpowiedź #76 dnia: Kwietnia 21, 2013, 07:43:49 pm »
Warszawska Grupa - należy się bardzo pilnie spotkać w celu omówienia szczegółów organizacyjnych:
  • ustalić kto jest w końcu w Grupie Organizatorów
  • podjąć decyzję czy potrzeba nam czapki organizacyjnej jakiegoś większego stowarzyszenia
  • sprawdzić i wybrać noclegi
  • ustalić gdzie można pojechać na wycieczki, choć to dopiero po wybraniu noclegów
  • wybrać grupę docelową sponsorów i rozdzielić obowiązki przy poszukiwaniu ich
  • uruchomić stronę internetową i zdarzenie na twarzoksiążce
  • coś się znajdzie jeszcze do wymyślenia
Najlepiej późnym popołudniem w dzień roboczy, jeszce przed długim łykedem, gdyż ponieważ wtedy łatwiej jest Raffiemu a on jest nam potrzebny.

IMK P14-001 (SWB ASS)
Thyss 222
Twister 800

storm

• Gość
« Odpowiedź #77 dnia: Kwietnia 21, 2013, 08:50:48 pm »
Późne popołudnie w tym tygodniu odpada bo pracuję do 21. Natomiast z przyjemnością się spotkałbym w sobotę albo niedzielę... Tylko gdzie i o której? Może jakiś wyjazd w plener?

Franc

• całkiem inny wariat
    • Moje zdjęcia rowerów
« Odpowiedź #78 dnia: Kwietnia 23, 2013, 07:13:14 am »
Może po WMK? to w ten piątek?

IMK P14-001 (SWB ASS)
Thyss 222
Twister 800

storm

• Gość
« Odpowiedź #79 dnia: Kwietnia 23, 2013, 07:29:34 am »
Oki, mnie odpowiada, na WMK powinienem być :)

Makenzen

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #80 dnia: Kwietnia 23, 2013, 08:47:05 am »
Poczekajta na mnie, aż z roboty wylizę, to może dojadę :)
Jeśli pod twoim tyłkiem jawi się rower poziomy... to wiedz, że coś się dzieje!!! :P

raffi

• wyczynowiec na poziomie
« Odpowiedź #81 dnia: Kwietnia 23, 2013, 04:10:45 pm »
Raffi: czy możemy też liczyć na ZM /WMK w celu sprawowania "czapki organizacyjnej" nad Zlotem? Tak jak Rowerowy Szczecin był "czapką" dla Zlotu w Szczecinie?

Zgodnie z rozmową telefoniczną:

Owszem, prawdopodobnie nie będzie z tym problemów, by wszystko zrobić jako ZM. Pytanie, czy ta czapka jest nam potrzebna? Moim zdaniem więcej się na tym straci niż zyska, bo chcąc robić zlot na stowarzyszenie będziesz musiał latać po wypisy do KRS (trzeba te wpisy składać praktycznie przy każdej okazji), po pełnomocnictwa do Prezesa Stowarzyszenia (by móc jakiekolwiek pismo wysłać jako stowarzyszenie), po papiery i z papierami.

A tak naprawdę bycie stowarzyszeniem nie daje nam na zlocie NIC. Ani zniżki na nocleg za to nie będzie żadnej (jako osoba prywatna też możesz negocjować zniżkę na dużą grupę), ani łatwiejszej procedury zgłaszania ewentualnych zgromadzeń publicznych, no po prostu nic.

Zdecydowanie się spotkanie i pogadanie o tym jest dobrym pomysłem. Po Masie zatem.

Antonowitch

• całkiem inny wariat
    • Sklep na odpowiednim poziomie.
« Odpowiedź #82 dnia: Kwietnia 26, 2013, 08:19:51 pm »
Hostel ma Matuszewskiej odpada mają miejsca na max 40 osób.
kamping turysta ma większą bazę więcej info dam w tygodniu jak podjadę.

Jutro idę najpierw do dyrekcji akademika na Kickiego. Mają dużą bazę noclegową a potem do kampingu turysta.
Sądzę że akademik byłby najlepszy bo blisko jest świetny kebab, dużo nocnych w okolicy jak to na pradze ;)

Wstępnie się ciekawie zapowiada, na chwilę obecną negocjujemy dla was ceny z różnymi bazami noclegowymi w okolicy.
Sądzę że spokojnie za tydzień będzie można już rezerwować miejsce i będzie znana cena.
Trzymajcie za nas kciuki ;)
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 29, 2013, 10:50:10 am wysłana przez Antonowitch »
Poziomo pozdrawiam,
Anton
Głównie fotele do rowerów poziomych: http://www.czescidopozioma.pl

Franc

• całkiem inny wariat
    • Moje zdjęcia rowerów
« Odpowiedź #83 dnia: Sierpnia 19, 2013, 11:33:11 am »
Ważna informacja dla uczestników:
W związku, z tym, że mały kawałek trasy przebiega po ubitym szutrze (~1.5km) oraz po miękkim żwirze (~1km, bo drogowcy "utwardzili", znaczy dosypali, ale nie ubili) to ci, którzy mają cienkie opony lub bardzo zjeżdżone niech sprawdzą czy nie da się założyć grubszych opon. Nie dlatego, że jest ryzyko zakopania się (bo nie ma takiego) ale małe kamyczki mogą być ostre i mogłyby przeciąć oponę.

IMK P14-001 (SWB ASS)
Thyss 222
Twister 800

wildzi

• kolarz na poziomie
  • Wieczny majsterkowicz...
« Odpowiedź #84 dnia: Sierpnia 22, 2013, 10:01:18 pm »
Mam pytanie. 30 sierpnia to pierwszy dzień Zlotu...

O której godzinie mogę przyjechać aby otrzymać koszulkę uczestnika Zlotu, tak aby w niej pojechać na Masę?

O której godzinie grupa poziomkowiczów wyruszy na Warszawską Masę Krytyczną?
WilPaf -> SWB ASS 20x24

WilPaf II -> SWB ASS 20x20 "Lepszy" vel. "Killer"

Franc

• całkiem inny wariat
    • Moje zdjęcia rowerów
« Odpowiedź #85 dnia: Sierpnia 22, 2013, 11:46:49 pm »
Wyruszyć trzeba około 1730 - do Placu Zamkowego jest 6.5km, czyli ~20min + rezerwa na późny start.
Przyjechać trzeba wcześniej, jak wcześnie - będziemy to ustalać w sobotę.

IMK P14-001 (SWB ASS)
Thyss 222
Twister 800

shp

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #86 dnia: Sierpnia 23, 2013, 09:46:18 pm »
Nasza trójka ze Szczecina wyrusza samochodem w środę w nocy. Spodziewany planowy przyjazd do Default City, czwartek ok. 6.00 rano.

50 osób to z jednej strony nie jest dużo, ale na pierwsze cykliczne zloty przyjeżdżało po 15 osób. Wiadomo, chciałoby się więcej. W Szczecinie też liczyłem na 70 minimum ;) Spamowałem nawet na forach zagranicznych, ale nikt się nie skusił. Nie przyjechali nawet ci, co robili największą aferę, że rejestracja się opóźnia. W każdym razie życzę powodzenia orgom, bo wiem, ile wysiłku kosztuje organizacja zlotu. Ale nawet, jak będą wpadki - i tak liczy się klimat i ludzie ;D

shp

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #87 dnia: Sierpnia 23, 2013, 10:05:05 pm »
Ważna informacja dla uczestników:
Nie dlatego, że jest ryzyko zakopania się (bo nie ma takiego) ale małe kamyczki mogą być ostre i mogłyby przeciąć oponę.

Pod koniec lipca wybraliśmy się na testing jakubowego szlaku pielgrzymkowego. Mojej poziomki z oponą 700x23C z tyłu i obciążeniem sakwowym na poziomie 20kg i ok. 40kg przyczepą z tyłu nic nie tknęło.. A jeździło się po czymś takim, choć to jedne z lepszych nawierzchni, jakie mieliśmy ;)

storm

• Gość
« Odpowiedź #88 dnia: Sierpnia 24, 2013, 08:32:59 am »
To ja skorzystam ze sposobności i dodam, że tak jak na pierwszym zdjęciu dodanym przez SHP - widać wyraźnie właśnie taki rodzaj szutru jaki nas czeka na przejeździe (na obu trasach). Teoretycznie i praktycznie da się po nim lecieć i 30 km/h (jak udowodnił to Bartek Z. na swoim Flythonie), ale lepiej nie zaliczyć flaka.

@SHP - a ile flaczków złapałeś przy takim obciążeniu na takiej gumce z tyłu??? Nie miałeś żadnych przebić, kompletnie nic?

reneva

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #89 dnia: Sierpnia 24, 2013, 01:29:06 pm »
@Strorm, shp - Obawiam się, że szuter szutrowi nierówny. To co widzimy na pierwszym zdjęciu leżało już trochę czasu i trzeba by mieć sporego pecha, żeby trafić na niestępioną ostrą krawędź. Nie wiem, jak sprawa wygląda na omawianym odcinku zlotowym.