Autor Wątek: VI OGÓLNOPOLSKI ZLOT ROWERÓW POZIOMYCH  (Przeczytany 73275 razy)

pajak_gdynia

• całkiem inny wariat
Odp: VI OGÓLNOPOLSKI ZLOT ROWERÓW POZIOMYCH
« Odpowiedź #60 dnia: Lutego 10, 2013, 09:04:41 am »
A tymczasem na fejsie Gdańsk zgłaszał ostatnio chęć organizacji zlotu...
Jest coś o czym powinienem wiedzieć? Któź to z Gdańska się chciał podjąć tego zadania? :)

trajk-o-ciklista

• całkiem inny wariat
  • To recline is devine!
    • Rowerki, przyczepki, sakwy i bagażniki
« Odpowiedź #61 dnia: Lutego 14, 2013, 08:48:58 pm »
Facbook, grupa Rowery poziome ;)

Wojtek Lenc
Chciałbym zorganizować ogólnopolski zlot rowerów poziomych w Gdyni.
Moja propozycja to pierwszy weekend czerwca lub lipca.
Proszę o opiniowanie mojego pomysłu.
Nie lubię ? ? Przestań obserwować post ? 4 lutego o 14:57

Wyświetlone przez: 34
    Ty i Andrzej Zaradniewicz lubicie to.
    Andrzej Zaradniewicz Dla mnie jeżeli nie będę pracował każdy termin jest dogodny ponieważ wiadomo ,że na rencie nie obowiązują kryteria z wolnym czasem .
    4 lutego o 15:10 ? Lubię to!
    Igor Ralić Jakbym był w pl, to chętnie się przyłączę A może zgłosić się do forumpoziome.pl bo w tym roku pod koniec sierpnia będzie zlot w Warszawie, więc 3miasto to idealna propozycja na ogólnopolski zlot 2014
    4 lutego o 16:32 ? Lubię to!
Igor

~o
~ \-/\-
(o)^(o)

VeloMotion recumbents
Igorova Ciklo Garaża

------------------

Franc

• całkiem inny wariat
  • Ponad 30 lat na poziomie
    • Moje zdjęcia rowerów
« Odpowiedź #62 dnia: Marca 10, 2013, 01:01:02 pm »
Grupa Warszawska - może powinniśmy się trochę ogarnąć i zacząć coś robić, no wiecie, weźmy się i zróbcie lub coś w tym stylu?
Franc "Rowery Poziome Rule"

IMK P14-001 (SWB ASS)
Thyss 222
IMK P12 (SWB, USS, B2B tandem)
Twister 800

storm

• Gość
« Odpowiedź #63 dnia: Marca 10, 2013, 02:50:18 pm »
@Franc - czy widzisz u siebie za oknem to co ja? ;]

Daj czas ludziom na wybudzenie z zimowego snu... Pls. Ja dotykałem już swojego pozioma, ale było ciutkę zimno. Miałem plany na wyciągnięcie bajka z garażu na wczoraj. Ale przy tym białym guanie, jakie leży i przy tych nieplusowych temperaturach to jakoś tak mniej mnie ciągnie...
NIech się zrobi tak z 5 ^C to się zacznie jeździć, spotkamy się na WMK, a po niej obczaimy co i jak grupą, ok?

gromanik

• kolarz na poziomie
    • Białołęka dla rowerów
« Odpowiedź #64 dnia: Marca 10, 2013, 07:26:47 pm »
Grupa Warszawska - może powinniśmy się trochę ogarnąć i zacząć coś robić, no wiecie, weźmy się i zróbcie lub coś w tym stylu?

Tak czy tak dobrze by było, żeby wykrystalizował się chociaż termin, bo bez terminu zlotu trudno nam będzie rozplanować urlop, tak, żeby na zlocie być...

storm

• Gość
« Odpowiedź #65 dnia: Marca 10, 2013, 07:37:42 pm »
@Gromanik - ale nasz plan przewiduje stały termin, który już ustaliliśmy na spotkaniu (na którym Ciebie nie było zdaje się?) - i to jest koniec wakacji, ostatni weekend sierpnia. Zlot ma się zaczynać 30 sierpnia a kończyć 1 września. Dlaczego tak - o tym było wspominane na wcześniejszych stronach tego wątku.
Poza tym wydaje mi się, że na ten Zlot będziesz w stanie docierać rowerem w godzinę-półtorej codziennie o ile tylko zechcesz, więc na co ten cały urlop? ;)

szydziu

• całkiem inny wariat
    • Pilskie Bractwo Turystyki Rowerowej.
« Odpowiedź #66 dnia: Marca 10, 2013, 07:58:45 pm »
@Franc - czy widzisz u siebie za oknem to co ja? ;]

Daj czas ludziom na wybudzenie z zimowego snu... Pls. [...]
NIech się zrobi tak z 5 ^C to się zacznie jeździć, spotkamy się na WMK, a po niej obczaimy co i jak grupą, ok?

Ja pierdziusiam. Codziennie "spotykamy" się w wirtualnej rzeczywistości czyli na forum. Tak ciężko jest w ten sposób coś pouzgadniać? .... Ludzie spacerują po księżycu a tu taki problem żeby spotkało się 10 osób mieszkających w promieniu 50 km.... Storm nie mnóż problemów ;)
Ktoś potrzebuje przyczepę kempingową?

https://youtu.be/b-T87-Vb9a8

toudi333

• wyczynowiec na poziomie
  • PIŁA
« Odpowiedź #67 dnia: Marca 10, 2013, 10:15:00 pm »
Storm wspomniałeś że termin jest jest sztywno ustalony a baza zlotu jest znana? i dogadana? wiem że w stolicy macie spory wybór i zawsze się coś znajdzie tylko trzeba pamiętać że niestety jesteśmy ograniczeni średnim budżetem ;-)

storm

• Gość
« Odpowiedź #68 dnia: Marca 10, 2013, 10:26:39 pm »
@Szydziu - nie wiem czemu czepiasz się mnie? Może doczep się innych osób, które nie widzą (bo pewnie ich fizycznie nie było na spotkaniu i nie doczytały :>), że termin został ustalony! :D

Ludzie owszem spotykają się na Księżycu - zwłaszcza jak mają tylko jeden środek transportu dod omu. Hmmmm, czyzby byli do tego zmuszeni sytuacją? A to ci dopiero! ;>>>

@Toudi - brałeś udział w ustaleniach? Nie? Więc o co chodzi?
Ja akurat przedwczoraj rano przejeżdżałem obok miejsca noclegowego, w miarę taniego, otwartego na negocjacje w tym i cenowe i na pewno jest ono pewne, miłe i przyjemne dla wszystkich. Zwłaszcza dla Szydzia, który mnozy nie wiadomo jakie problemy... ;>

Jak te biale coś wreszcie stopnieje i przestanie się od nowa pojawiać - zamierzam tak jak i inni pojeździć. I wtedy się pojawię w kilku miejscach, przedstawię projekt na x-dziesiąt osób i poproszę o odpowiednie kalkulacje finansowe.
Póki co proszę o zgłoszenia i rezerwacje, żebyśmy wiedzieli dla ilu osób mamy robić ten Zlot - w tym wątku:
http://forum.poziome.pl/index.php?topic=1929.0

szydziu

• całkiem inny wariat
    • Pilskie Bractwo Turystyki Rowerowej.
« Odpowiedź #69 dnia: Marca 11, 2013, 08:45:21 am »
Póki co proszę o zgłoszenia i rezerwacje, żebyśmy wiedzieli dla ilu osób mamy robić ten Zlot - w tym wątku:
http://forum.poziome.pl/index.php?topic=1929.0

marudził marudził i wymarudził ;)
Ktoś potrzebuje przyczepę kempingową?

https://youtu.be/b-T87-Vb9a8

Franc

• całkiem inny wariat
    • Moje zdjęcia rowerów
« Odpowiedź #70 dnia: Marca 30, 2013, 04:00:33 pm »
Grupa warszawska: znowu apeluję, co by się zacząć organizować: jakąś stronkę trzeba stworzyć (tu mogę trochę pomagać), może profil na twarzoksiążce (tu ja nic nie pomogę*), na pewno papierową ulotkie (tu też mogę się udzielać), bo bez tego niedasie szukać sponsorów.
Bo bez sponsora to też niedasie.
Termin jest znany, ramowy plan zajęć też, reszta szczegółów jest na tak wczesnym etapie nieistotna.

* - nie udzielam się na tym portalu społecznościowym i nie mam zamiaru ponieważ brakuje mi tam paru przycisków.

IMK P14-001 (SWB ASS)
Thyss 222
Twister 800

storm

• Gość
« Odpowiedź #71 dnia: Marca 30, 2013, 09:01:36 pm »
@Franc - czy wyglądałeś ostatnio za okno? ;)
Zwłaszcza wczoraj było warto ;(

Jak to białe coś zniknie już do końca i na pewno na kilka miesięcy - zaczynam objeżdżać możliwe miejsca i planować poszczególne wycieczki w ramach imprezy. Póki co jestem na etapie zmiany pracy i kto wie, czy to nie wpłynie jeszcze lepiej na możliwości np sponsoringu ;)

raffi

• wyczynowiec na poziomie
« Odpowiedź #72 dnia: Kwietnia 13, 2013, 06:24:48 pm »
Ja się mogę zadeklarować do:
- zaplanowania trasy i poprowadzenia w sobotę wycieczki głównej po Warszawie i okolicach (może być w dwóch wariantach dystansowych, choć wtedy będę potrzebował pomocy bo dwóch grup naraz nie poprowadzę),
- poprowadzenia dodatkowej wycieczki "Warszawa nocą" (w sobotę), o ile tylko będą chętni na taką wycieczkę i oglądanie/fotografowanie ciekawych i fajnie oświetlonych miejsc (budynków, mostów itp),
- poprowadzenia (np w niedzielę po "wyścigach") dodatkowej, niedługiej wycieczki p.t. "Warszawska infrastruktura rowerowa - dobra i zła" lub "Najbardziej hardcorowe ulice w Polsce" - o ile będą chętni na taką tematykę (grupa nie może być zbyt duża),
- chętnych, którzy przyjadą w piątek nieco wcześniej przed Masą i będą chcieli zobaczyć ją nieco od kuchni, mogę zabrać do ZM i pokazać nasza kanciapę i przygotowania do WMK. Tylko grupa chętnych nie może być zbyt duża, wymagane będzie posiadanie zabezpieczeń (bo trzeba będzie zostawić rowery przed siedzibą ZM/Masy).
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 13, 2013, 06:26:51 pm wysłana przez raffi »

Franc

• całkiem inny wariat
    • Moje zdjęcia rowerów
« Odpowiedź #73 dnia: Kwietnia 13, 2013, 06:48:47 pm »
Raffi: czy możemy też liczyć na ZM /WMK w celu sprawowania "czapki organizacyjnej" nad Zlotem? Tak jak Rowerowy Szczecin był "czapką" dla Zlotu w Szczecinie?
Wycieczkę krótkodystansową mogę chętnie współprowadzić, bo jadąc z Rodziną (znaczy z najukochańszą Żoną oraz Synem na ich rowerach + Córka w przyczepce) to na długi dystans nie pojadę. Myślę, że Gromanik mi w tym pomoże, bo chyba z Dziewczynami na długą trasę też nie pojedzie.

IMK P14-001 (SWB ASS)
Thyss 222
Twister 800

hansglopke

• całkiem inny wariat
  • Zduńska Wola
« Odpowiedź #74 dnia: Kwietnia 15, 2013, 05:52:57 am »
Tak jak Rowerowy Szczecin był "czapką" dla Zlotu w Szczecinie?

O Rajderze nie wspomniał.  >:(
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp