Autor Wątek: Witam  (Przeczytany 5503 razy)

noisue

• kolarz na poziomie
Witam
« dnia: Lipca 19, 2012, 10:49:01 am »
Witam,

Poziomkami interesuje się od roku, a w końcu w tym postanowiłem wziąć się do pracy. Od kwietnia powolutku powstaje moja poziomka i prace zbliżają sie ku końcowi. Pozostało wspawać tylny widelec i założyć linki hamulców i przerzutek. W opcji zostaje jeszcze sterowanie USS. Jak pogoda dopisze w weekend pierwsze jazdy. Kilka fotek w poniższym linku:

https://picasaweb.google.com/102051983924425306229/Poziomka?authuser=0&authkey=Gv1sRgCN2spaOa3Z3XFw&feat=directlink

Pozdrawiam

Mateusz

Antonowitch

• całkiem inny wariat
    • Sklep na odpowiednim poziomie.
Odp: Witam
« Odpowiedź #1 dnia: Lipca 19, 2012, 02:03:50 pm »
Zapowiada się niezły low racer.
Moją uwagę zwróciła korba powyżej wysokości serca.
Nie jestem fizjologiem ale wydaje mi się że serducho będzie potrzebowało więcej siły aby dopompować krew z tlenem w nogi powyżej serca.
Może być odczuwalne mrowienie po jakimś czasie i większe zmęczenie.
Proponuje ustawić fotel pod innym większym kątem.

No ale niech się inni wypowiedzą.
Poziomo pozdrawiam,
Anton
Głównie fotele do rowerów poziomych: http://www.czescidopozioma.pl

Yin

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #2 dnia: Lipca 19, 2012, 02:35:14 pm »
Z moich doświadczeń z suportem powyżej serca w zoxie jest tak: problemów z "dopompowywaniem" do nóg nie ma na dystansach do 10-15 km, potem faktycznie jest to lekko ( da się jechać ale czuć że ''noga coś nie ma mocy" ;) )  meczące. Problem znika podczas jazdy miejskiej gdzie często stoimy na światłach i nogi podpierają rower.  Najbardziej dotkliwe są podjazdy bo nogi z wysokiego ustawienia idą jeszcze wyżej. 

tomek70

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #3 dnia: Lipca 19, 2012, 09:51:02 pm »
Za bardzo położone siedzenie . Jak będziesz uczył się jeździć to dodatkowe utrudnienie. Fajna maska:)

noisue

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #4 dnia: Lipca 20, 2012, 06:12:18 am »
Plan był taki aby w drodze do pracy uciąć sobie drzemkę, ale chyba nici z tego. Zwiększę kąt siedzenia i może podniosę cały fotelik trochę wyżej, zobaczę na ile nogi pozwolą.

Co do maski: lepiej w niej wyglądam :P

Danielasty

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #5 dnia: Lipca 20, 2012, 08:09:59 am »
kurcze ładny :D jak zamocowałeś kierowanie uss tutaj? widze tylko kierownice

pajak_gdynia

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #6 dnia: Lipca 20, 2012, 11:18:49 am »
Danielasty, na kredyt, na kredyt! Przecie jest napisane, że to na razie opcja :)
Odnośnie kierownicy u góry.. W tej pozycji ręce będą drętwiały po nastu minutach jazdy. Zdecydowanie za wysoko, wydaje się, że nie da się skrócić za bardzo. Także, noisue, musisz całkowicie opracować tą USS. Będzie wypas!

Tomek, jak coś widać, to się da.
Na moim low-racerze paru znajomych "uczyło" się jeździć. Paru rysowało foteliki, paru za drugim-trzecim razem pojechało. Najbardziej zaskoczył mnie znajomy, który.. wsiadł i pojechał (pierwszy raz w życiu na poziomce!). Z drugiej strony na SWB Cimana (który niestety wyrodził się z rodziny poziomkowej) niektórzy w ogóle nie potrafili pojechać..

noisue

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #7 dnia: Lipca 20, 2012, 09:43:50 pm »
Docelowo ma być tylko USS, tą zamontowałem aby łatwiej opanować rower na początku. Tak jak piszesz pajak_gdynia skrócenie nie wchodzi w grę bo będe chaczył kolanami.  Jutro mam zamiar popracować nad kierownicą takżę jak coś wyjdzie wrzuce fotki.

noisue

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #8 dnia: Lipca 21, 2012, 10:03:01 pm »
Mocowanie kierownicy USS dokończone. Fotka w ponizszym linku.

https://picasaweb.google.com/lh/photo/YJ9D6eIzRYQfMbPvIKb7keSSzj3kGMJVYl7IMWGAXZI?feat=directlink

Na szybko zamontowałem siedzenie, jest jeszcze niżej niż poprzednio ale kąt się poprawił. Jutro podniose fotelik wyżej.

https://picasaweb.google.com/lh/photo/TsoHPoICsEJTdMR4VR9KoeSSzj3kGMJVYl7IMWGAXZI?feat=directlink

To wszystko po to by wypróbować siły. Po prostu nie mogłem się doczekać, Jednak łatwo nie będzie. Nie potrafie utrzynac równowagi, zawsze lece na któryś bok. Najdłuższy dystans jaki udało mi się przejechać to coś koło 8metrów.

trajk-o-ciklista

• całkiem inny wariat
  • To recline is devine!
    • Rowerki, przyczepki, sakwy i bagażniki
« Odpowiedź #9 dnia: Lipca 21, 2012, 11:32:56 pm »
No jak już koledzy pisali, taki to nie najłatwiejszy do nauki,
zwłaszcza że masz kąt główki dosyć ostry, a suport dosyć wysoko.
Ale i tak dasz rady w końcu ;)
Igor

~o
~ \-/\-
(o)^(o)

VeloMotion recumbents
Igorova Ciklo Garaża

------------------