Autor Wątek: wygodne siedziisko  (Przeczytany 3021 razy)

nostiamo

• kolarz na poziomie
wygodne siedziisko
« dnia: Lipca 16, 2012, 02:19:28 pm »
heja ponownie:)
mam sidzisko takie jak widać na fotkach -" nowy nabytek "
siedzisko i materac standardowy z cykloturu sprzedawany do np mojej BASE
moje pytanie na dziś - co sądzicie o tym, jakby mu tam jeszcze w pokrowiec matweraca władować taką piankową karimatę żeby było bardziej miękko?
mam jakąś starą może przytnę włożę i zobaczę jak będzie zdawało egzamin - w sumie identyczna pianka siedzi już w materacu kupnym

Antonowitch

• całkiem inny wariat
    • Sklep na odpowiednim poziomie.
Odp: wygodne siedziisko
« Odpowiedź #1 dnia: Lipca 16, 2012, 03:51:08 pm »
Można ale z tego co wiem ten materac jest złożony podwójnie i na dole się zawija. Przez to jest grubsza warstwa wentylacyjna.
Umieszczając coś miękkiego pomiędzy zmniejszysz wentylacyjny ciąg o połowę.

Włóż i pojeździj w skwarze słonecznym, jak będzie sucho to ok, jak nie zawsze można wyciągnąć to ze środka.
Poziomo pozdrawiam,
Anton
Głównie fotele do rowerów poziomych: http://www.czescidopozioma.pl

pajak_gdynia

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #2 dnia: Lipca 16, 2012, 09:14:34 pm »
Antonowicz, jakie dwie warstwy? Czy masz jakiś hi-endowy materacyk?

Fakt, mam tylko "sklepikowe" materace, ale skladają się z gąbki jak pod panele i warstwy "sprężynek" przyklejonych do gąbki.

Nic pod spód kłaść nie warto, "sprężynki" są dość miękkie, nic spod nie uciska (śróby, taśmy, etc). Co więcej cokolwiek pomiędzy utrudnia przyklejenie materacyka do fotelika (i się suwa.. albo wręcz odlatuje z wiatrem :) )

Antonowitch

• całkiem inny wariat
    • Sklep na odpowiednim poziomie.
« Odpowiedź #3 dnia: Lipca 25, 2012, 01:15:27 pm »
Antonowicz, jakie dwie warstwy? Czy masz jakiś hi-endowy materacyk?

Fakt, mam tylko "sklepikowe" materace, ale skladają się z gąbki jak pod panele i warstwy "sprężynek" przyklejonych do gąbki.

Nic pod spód kłaść nie warto, "sprężynki" są dość miękkie, nic spod nie uciska (śróby, taśmy, etc). Co więcej cokolwiek pomiędzy utrudnia przyklejenie materacyka do fotelika (i się suwa.. albo wręcz odlatuje z wiatrem :) )

Na przyklejenie materacyka proponuję sprawdzone rozwiązanie z rzepami które mają lep samoprzylepny.
Do powierzchni typu siatka można przyszyć nićmi najzwyczajniej w świecie wcześniej podklejając i impregnując szwy lub żyłką wędkarską.
Zestaw składa się z góry z haczykami i dołu meszkiem. obydwa paski mają lep.
http://czescidopozioma.pl/czesci-do-roweru-poziomego-rolki-rurki-mocowania/12-rzep-scotchmatetm-sj-352-d-25cm-3m.html

Co do materacy będę miał coś fajnego ale po zlocie dopiero...

« Ostatnia zmiana: Lipca 25, 2012, 01:17:19 pm wysłana przez Antonowitch »
Poziomo pozdrawiam,
Anton
Głównie fotele do rowerów poziomych: http://www.czescidopozioma.pl