Dzięki chłopaki za wszelkie opinie. Na Wasze pytania chętnie odpowiem w jednym poście.
@robson97991 - zagłówek jest patentem Mariusza Łuczaka z Oławy "Velogic"
@pajak_gdynia - do pracy nie jeżdżę na poziomce podczas rzęsistego deszczu , dlatego nie mam błotników. Faktycznie - siedzisko jest wyżej nad ziemią , ale planuję je obniżyć na razie o około 4 cm. Rower prowadzi się dobrze , choć zatrzymywanie się na skrzyżowaniu jest mniej komfortowe niż w "Zadymie" ale pracuję nad tym.
@Yeti - od producenta kupiłem podzespoły - różnica w wadze może wynikać z ich różnic. Kolizji z przednim kołem jako takiej nie ma.
@Yin - kostkowate mocowanie fotelika na pewno będzie zmienione , ale dopiero wtedy kiedy dokładnie ustalę jego pozycję , bo o ile w "Zadymie" regulowałem tylko kąt oparcia a odległość od suportu regulowałem boomem , to w przypadku "Rino" od razu muszę regulować kąt i odległość. Pożyjemy , przetestujemy i dokonamy zmian. Światełko było założone na szybcika z użyciem standardowego uchwytu na kierę. Docelowo będzie na rurce przerzutki ale muszę wykombinować fajną , delikatną obejmę o odpowiednio dużej średnicy.
@paaj - jeśli chodzi o zwrotność , to kierownica w "Zadymie" spisuje się o wiele lepiej. Jeśli zaś mówimy o komforcie , to U-bar jest o niebo lepszy. Wrażenia z jazdy doskonałe. Muszę jedynie popracować nad ustawieniem fotelika.