Autor Wątek: Swb do lansu  (Przeczytany 5010 razy)

michu

• kolarz na poziomie
Swb do lansu
« dnia: Czerwca 06, 2012, 08:22:22 pm »
Cześć
Dzisiaj dorwałem szałową ramkę Romet Polo-Lux, a w zasadzie cały rower za śmieszne piniądze ;). Zanim nie wsiadłem chciałem zrobić sobie choppera, ale okazalo się że mam za długie nogi. Musiałbym siedzieć bardzo wysoko, żeby było ok. Naszła mnie wtedy myśl, żeby zrobić na bazie tego rowerku swb. Jak się projekt nie powiedzie to zostaną mi części, więc pratycznie nic nie tracę. Zawsze można też odciąć naspawane elemety i będzie prawie jak nowy.

Danielastemu się chwaliłem, ale chłodno to przyjął ;). Jestem ciekaw jak Wy to widzicie.

Rower ma koła 20 calowe. Ma torpedę. Mam w pamięci jakiegoś "żółtka" - poziomkę z forum w kolorze żółtym, który miał na suporcie przeniesienie lańcucha - dwie korby. Po prawej stronie byłby łańcuch łączący torpedo z suportem, a po lewej szedłby łańcuch od korby do korby z pedalami. Na razie z tyłu zostanie toreda, bo nie ma sensu przeplatać na wolnobieg czy inne ustrojstwo bo nie wiem czy można tam włożyć jakieś przerzutki. Widełki są takie składakowe, jeśli dobrze pamiętam. Siedziałbym na tylnym kole. Rura podsiodłowa z mufą już jest nieźle spawana, więc były jakieś problemy.

Nie musi być to ścigant. Ma być lans na poziomie. Wielkie prędkości są nawet niewskazane.
Pytanie czy to wytrzyma ;)?

Mam zamiar jechać tym na otwarcie sezonu motocyklowego :D.

« Ostatnia zmiana: Czerwca 06, 2012, 08:25:03 pm wysłana przez michu »

Yin

• całkiem inny wariat
Odp: Swb do lansu
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 06, 2012, 09:19:44 pm »
Pytanie czy to wytrzyma ;)?
Pytanie ile ważysz i w jakim stanie jest rama ;). Swb z tego będzie spokojnie do tego ta kierownica powinna dać się fajnie zaadaptować do sterowania podsiodłowego.

michu

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 06, 2012, 11:05:39 pm »
Ważę 77 kg. Kierownicę chciałem dać górą. Będę miał długi mostek. Gdybym zahaczał nadal nogami to dam dołem.

Antonowitch

• całkiem inny wariat
    • Sklep na odpowiednim poziomie.
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 07, 2012, 09:44:45 am »
Yin, kolega chce się lansować, jak zrobi USSa to nie będzie widać kierownicy a na ostrym choperowatym OSSie lans jak patrzy.
Mnie też by kusiło na adaptację takiego wygibasa pod siedzenie, miałem tak w pierwszym SWBku ;)

Da się z tego zrobić jakiegoś lansiarskiego CLWBka z choperowatą kierą ale dużo cięcia, spawania i jakieś 4stówy trzeba włożyć w sam osprzęt i części.
Bez tego to nie lans a polewka wyjdzie..
Poziomo pozdrawiam,
Anton
Głównie fotele do rowerów poziomych: http://www.czescidopozioma.pl

michu

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 07, 2012, 10:53:57 am »
Ostatnio dużo osób mnie zagaduje w sprawie poziomki. Na razie dwie osoby się bliżej zainteresowały. Jedna wzięła telefon i chce, abym zrobił cruzbike-a. Taki rower to jeżdżąca reklama. Im dziwniejszy tym lepszy ;)

Yin

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwca 07, 2012, 01:49:15 pm »
Właśnie z myślą o lansie zaproponowałem uss: "nie dosyć że leży i jedzie to i kierownicy nie ma" ;)

pajak_gdynia

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwca 11, 2012, 10:26:26 am »
z tego roweru pięknie CLWB by było..
A co do roweru z middrive, to chyba myślisz o gromanik'u

Antonowitch

• całkiem inny wariat
    • Sklep na odpowiednim poziomie.
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwca 14, 2012, 02:13:48 pm »
"nie dosyć że leży i jedzie to i kierownicy nie ma" ;)
To pytanie słyszę zbyt często ;)
Poziomo pozdrawiam,
Anton
Głównie fotele do rowerów poziomych: http://www.czescidopozioma.pl

michu

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwca 17, 2012, 02:19:03 pm »
Jak mi kolega załatwi to będę miał długi mostek plus tę chopperową kierę i powinno być ok :).