Autor Wątek: Polska na rowery - szukamy blogowicza  (Przeczytany 6170 razy)

raffi

• wyczynowiec na poziomie
Polska na rowery - szukamy blogowicza
« dnia: Marca 13, 2012, 02:47:58 pm »
Cześć. Na początek sorry, że pisze tutaj, ale naprawdę nie miałem bladego pojęcia w który dział to wrzucić. Mam wrażenie, że pasuje to zarówno do wiadomości, albo do różności. Zaryzykowałem i pisze tu. W razie, gdyby jednak lepsze były Różności, proszę o przeniesienie wątku.

A teraz do rzeczy: Jak wiecie, pracuję w Polsce na Rowery. Co jakiś czas staram się, by coś tam było o poziomach napisane i by było to z głową. Teraz uruchamiamy spore zmiany - będziemy mieli blogi na stronie (to raczej nie będzie oferta dla każdego, łącznie tych blogów będziemy mieli kilka lub max kilkanaście, wyselekcjonowanych). I szukamy ludzi do ich pisania.

Pomyślałem, że wśród braci poziomej znalazłby się ktoś, kto chciałby szerzyć właściwy punkt widzenia (czyli poziomy punkt widzenia:D) w ramach takiego bloga. Robota raczej nietrudna, nie ma jakiegoś limitu tekstów, czy ograniczenia co do tematyki (jedyne ograniczenie: piszemy o rowerach) więc można poruszać tematy lokalne, ogólnopolskie, albo techniczne. Raczej nie chodzi nam o prowadzenie bikestatsów, czy innego bloga w którym ktoś będzie opowiadał o swojej codziennej drodze do pracy, ale już np blog poziomkowicza promujący rowery poziome, piszący o zaletach jazdy nimi, o poradach dla pozczątkujących poziomkowiczy itp itd byłby ok.

Pytanie brzmi: Czy byliby zainteresowani (lub jeden zainteresowany), by szerzyć taki poziomy punkt widzenia?

EDIT: Dość istotnej rzeczy nie napisałem - to nie jest praca, nie ma za nią wynagrodzenia. To po prostu kanał, który mogę załatwić, a który może służyć do szerzenia poziomych idei.
« Ostatnia zmiana: Marca 13, 2012, 04:38:29 pm wysłana przez raffi »

trajk-o-ciklista

• całkiem inny wariat
  • To recline is devine!
    • Rowerki, przyczepki, sakwy i bagażniki
Odp: Polska na rowery - szukamy blogowicza
« Odpowiedź #1 dnia: Marca 15, 2012, 10:03:31 pm »
Gdybym umiał poprawnie pisać po polsku ... ;-)
Igor

~o
~ \-/\-
(o)^(o)

VeloMotion recumbents
Igorova Ciklo Garaża

------------------

sławek

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #2 dnia: Marca 15, 2012, 10:07:23 pm »
 Cześć Raffi!  Dawno nic nie pisałem na Forum Poziome, ale od czasu do czasu tu zaglądam.
Ostatnio jakoś trochę "brak wolnych terminów" bo... piszę na lokalnym, opolskim portalu internetowym.
 Tu linki do kilku artykulików.
http://www.mmopole.pl/artykul/pulapki-na-ludzi-przy-koszyka-w-opolu-zdjecia
http://www.mmopole.pl/artykul/rowerem-po-chodniku-w-opolu-dlaczego-nie
http://www.mmopole.pl/artykul/sciezka-nadodrzanska-w-opolu-nie-dla-wszystkich
  Mógłbym spróbować napisać coś do Polska na Rowery. Czemu nie?  Jak się tekst nie spodoba, to mnie wyrzucicie "na zbity pysk" :)
                                  Pozdrowionka
Sławek

koncki

« Odpowiedź #3 dnia: Marca 16, 2012, 08:51:31 am »
Kolega do sekcji blogowej nadaje się znakomicie! Przyjemnie czyta się te twoje artykuły :D

sławek

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #4 dnia: Marca 16, 2012, 09:15:37 pm »
Gdybym umiał poprawnie pisać po polsku ... ;-)

To nie jest problem. Obecnie większość tekstów powstaje w duecie - jest człowiek który ma coś do powiedzenia, bo coś ciekawego przeżył, i jest dziennikarz czyli "człowiek pióra", który to wszystko spisuje.
   A muszę przyznać, że Twoje osiągnięcia mnie "powalają", imponują mi, i Twoje spostrzeżenia warte są szerszego upublicznienia. 
 W miarę możliwości czasowych można by coś spróbować razem stworzyć.
 Tak w ogóle Igorze, to piszesz po polsku lepiej niż 50% rodowitych Polaków. W Twoim przypadku pewne błędy, czy przejęzyczenia mogłyby być nawet zaletą. Udowadniają one, że jesteś kimś z zewnątrz, gościem... A przecież Polacy niczego bardziej nie kochają, niż ściągać wzory z innych narodów :).
  Dla nas wszystko co pochodzi z innych krajów, od razu jest bardziej atrakcyjne niż rodzime, polskie... 
Sławek

trajk-o-ciklista

• całkiem inny wariat
  • To recline is devine!
    • Rowerki, przyczepki, sakwy i bagażniki
« Odpowiedź #5 dnia: Marca 20, 2012, 11:02:02 am »

To nie jest problem. Obecnie większość tekstów powstaje w duecie - jest człowiek który ma coś do powiedzenia, bo coś ciekawego przeżył, i jest dziennikarz czyli "człowiek pióra", który to wszystko spisuje.

No to jakby był jakiś chętny "człowiek pióra" który by się zajął korekturą, to chętnie mógłbym tak od czasu do czasu rzucić coś w klawiaturę.

Tak w ogóle Igorze, to piszesz po polsku lepiej niż 50% rodowitych Polaków.  A przecież Polacy niczego bardziej nie kochają, niż ściągać wzory z innych narodów :).
Dla nas wszystko co pochodzi z innych krajów, od razu jest bardziej atrakcyjne niż rodzime, polskie... 

Dzięki :)

To chyba tak samo jak u nas ;) Tyle że u nas jakoś nie udaje im się dokładnie ściągnąć,
i zawsze są buble i wyrzucona kasa w błoto. Kasa podatników oczywiście ;)
Hmm, a chyba w pl jest podobnie ? Taaa, bracia Słowianie ;D

Pozdrawiam
Igor

~o
~ \-/\-
(o)^(o)

VeloMotion recumbents
Igorova Ciklo Garaża

------------------

raffi

« Odpowiedź #6 dnia: Marca 22, 2012, 07:10:38 am »
Sławku (przepraszam za czas odpowiedzi), nie ma sprawy. Prawdopodobnie od jutra już ruszą blogi.

sławek

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #7 dnia: Marca 22, 2012, 05:39:08 pm »
Sławku (przepraszam za czas odpowiedzi), nie ma sprawy. Prawdopodobnie od jutra już ruszą blogi.

Nic nie szkodzi :)
 Ostatnio "zarobiony jestem" ale o tym w nowym wątku  ;D
Sławek

raffi

« Odpowiedź #8 dnia: Marca 27, 2012, 09:47:31 am »
Uffff... sorry za brak odzewu przez ostatnie dni, ale motalismy się z kwestiami technicznymi. W końcu blogi ruszyły.

Najpierw trzeba założyć konto, a później zakłada się bloga i można już dodawać wpisy. Liczę na Brać poziomkową ;)

Szczegóły są tu:
http://polskanarowery.sport.pl/msrowery/1,105126,11423749,Blogi_polskanarowery_pl___zapraszamy_do_akcji_.html

W razie co piszcie (rafmusz@agora.pl), pomogę jakby były problemy ;-)

sławek

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #9 dnia: Listopada 25, 2012, 09:01:56 pm »
 Nagadałem się, nagadałem, naobiecywałem i g...
 Wszystko przez to, że od maja jestem "oficerem rowerowym" w Opolu. Udzielam się i piszę, gdzie mogę. Głównie na portalu Moje Miasto Opole. Gonią mnie też żebym pisał na opolskiej stronie rowerowej http://www.narowerze.opole.pl, na stronie naszego klubu Rajder (organizatora zlotu poziomów 2011 w Turawie- Opolu) itd.
--------------------------------------
 Wczoraj się udzielałem w Faktach TVN więcej o tym w wątku
 Poziomy "oficer rowerowy" w Opolu
--------------------------------------
  A tak przy okazji - Koleżanki i Koledzy, Wielkie Dzięki!  W pisaniu dużo się wyrobiłem na forum poziome. To był niezły trening, który teraz owocuje ciekawymi sprawami w moim mieście np mamy już 8 ulic jednokierunkowych dla samochodów dopuszczonych do ruchu rowerami w obie strony.
  ----------
 Ale Qrna... z przecinkami mam problem cały czas :(
 No to jeszcze kawał na dziś:
 Ogłoszenie "Mężczyzna, 40 lat szuka seksu"
 I powiedzcie, czy facet ma problemy z interpunkcją, czy też dotknęła go prawdziwa życiowa tragedia?

Sławek

hansglopke

• całkiem inny wariat
  • Zduńska Wola
« Odpowiedź #10 dnia: Listopada 25, 2012, 09:13:03 pm »
w moim mieście np mamy już 8 ulic jednokierunkowych dla samochodów dopuszczonych do ruchu rowerami w obie strony.

Wielkie gratulacje. U mnie w powiecie nadal panuje przekonanie, że ruch dwukierunkowy jest niezgodny z prawem.
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp