Autor Wątek: Pozioma Bydgoszcz  (Przeczytany 9875 razy)

michu

• kolarz na poziomie
Pozioma Bydgoszcz
« dnia: Lutego 24, 2012, 09:32:26 pm »
Witam
Konto za drugim razem udało się założyć, ale kurzy się nieużywane. Chciałem napisać dopiero po złożeniu poziomki, ale jednak zrobię to wcześniej ;).

Mam na imię Michał, ale wolę być nazywany Michu. Mieszkam w Bydgoszczy i koleguje się z Danielastym. Dzięki niemu przekonałem się w końcu do Cruzbike ze scrapu i niedługo będzie ukończony. Oczywiście podzielę się zdjęciami.

Rama główna od Konsula 26", trójkąt od marketbike-a marki "Kands" 26", na tył koło przednie alu podwójnie wzmacniane z mtbka, który mi się znudził (w przyszłości planowana poziomka alu na jego częściach), 15 przerzutek, "fotelik" drewniany.

Oprócz przyszłej poziomki jeżdżę na ostrym kole (większość części ze szrotu) i do niedawna mtb-kiem (składak, bez szału).

Franc

• całkiem inny wariat
  • Ponad 30 lat na poziomie
    • Moje zdjęcia rowerów
Odp: Pozioma Bydgoszcz
« Odpowiedź #1 dnia: Lutego 24, 2012, 09:56:04 pm »
Przerzutek raczej masz dwie (przednią i tylną), biegów możesz mieć 15. Poza tym witamy.
Franc "Rowery Poziome Rule"

IMK P14-001 (SWB ASS)
Thyss 222
IMK P12 (SWB, USS, B2B tandem)
Twister 800

Danielasty

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #2 dnia: Lutego 24, 2012, 10:16:10 pm »
Witoj Michu. w ciągu tygodnia już powinieneś  umieć jeździć na swojej

Makenzen

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #3 dnia: Lutego 28, 2012, 10:22:35 am »
Hej :) Ja nie z Bydzi, ale Bydzia została przeze mnie opoziomkowana :) w ramach wyprawy z Torunia w dniu 2 grudnia 2011. Bardzo lubię Bydgoszcz i mam do niej sentyment, wpadam tu co jakiś czas od kilkunastu lat.
Jeśli pod twoim tyłkiem jawi się rower poziomy... to wiedz, że coś się dzieje!!! :P

Danielasty

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #4 dnia: Lutego 28, 2012, 10:31:19 am »
nigdy żadnego pozioma nie widziałem, prócz tych co są na głównej stronie poziome.pl ;D

Kuba2

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #5 dnia: Marca 04, 2012, 08:40:26 pm »
Bydzia została przeze mnie opoziomkowana :)
BYD została opoziomkowana w ubiegłym wieku a nawet tysiąc-leciu, między innymi przez już nieżyjącego konstruktora roweru zbudowanego ze zbiornika paliwa od samolotu  ;D.
Michu witamy w gronie pozytywnie zakręconych. Jak już skończysz to cudo to chętnie je zobaczę na żywo ;)

pozdrowienia ze Wzgórza Wolności

Danielasty

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #6 dnia: Marca 04, 2012, 09:29:09 pm »
Kuba2Rozumiem że Ty masz poziomkę? od 4 miesięcy ujeżdżam pozioma i dopiero teraz się dowiaduje? Z tego co się dowiedziałem w sklepie rowerowym Rometu, to w bydgoszczy są 4 inne poziomy o których nie wiem

Kuba2

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #7 dnia: Marca 04, 2012, 09:58:17 pm »
w bydgoszczy są 4 inne poziomy o których nie wiem
ja wszystkich też nie znam  ::) ale z moich znajomych i mojej osoby to bym się doliczył 7 osób, reszty niestety nie miałem przyjemności poznać.

Danielasty

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #8 dnia: Marca 04, 2012, 11:04:25 pm »
trzeba zrobić jakieś spotkanie poziome, fajnie by było pojeździć z poziomych :)

Makenzen

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #9 dnia: Marca 05, 2012, 12:13:33 pm »
Bydzia została przeze mnie opoziomkowana :)
BYD została opoziomkowana w ubiegłym wieku a nawet tysiącleciu
Ale nie przeze mnie :) Przeze mnie została opoziomkowana (= objechana poziomką) 2 grudnia 2011 r. :)
Jeśli pod twoim tyłkiem jawi się rower poziomy... to wiedz, że coś się dzieje!!! :P

michu

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #10 dnia: Marca 05, 2012, 12:14:55 pm »
Witam Kubę2. Dobrze słyszeć, że w Bdg jest więcej rowerów poziomych. Pod koniec zeszłorocznych wakacji widziałem raz poziomego rider'a na Lewińskiego. Podróżował on na SWB koloru żółtego i chyba miał sakwy z tyłu. Zapamiętałem, że był dość nisko ale z perspektywy roweru tradycyjnego poziom i tak jest niższy. Także nie mam pojęcia czy był to lowrider czy wyższy.  

Danielasty

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #11 dnia: Marca 05, 2012, 10:58:28 pm »
Kuba2
Czy jest szansa na zwołanie ekipy i uaktualnienia zdjęcia z skłudzewa?

Kuba2

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #12 dnia: Marca 06, 2012, 09:34:05 pm »
Co do mini zlotu to mogę odpowiadać tylko za siebie ;) , z 4 osób na poziomach ze zdjęcia jeżdżą teraz 3 osoby. Także nie będzie łatwo bo cześć wyjeżdża regularnie za granicę itp ale próbować można:).

michu

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #13 dnia: Marca 07, 2012, 08:14:30 pm »
Przeczuwałem, że nie wszyscy ze zdjęcia mieszkają w Bydgoszczy. Obstawiałem inne miasta Polski, a tu jeszcze wchodzi w grę zagranica. Tak czy siak dobrze wiedzieć, że ktoś jednak jest aktywnym poziomkowiczem w mieście. Trzy osoby to już tłum ;).

gromanik

• kolarz na poziomie
    • Białołęka dla rowerów
« Odpowiedź #14 dnia: Sierpnia 20, 2012, 12:14:29 am »
Z opóźnieniem, ale jednak bardzo chcemy podziękować Danielastemu i Michowi za komitet powitalny na stacji Bydgoszcz Gł. -  którzy najpierw wspólnie pomogli nam wypakować się z rowerami, przyczepkami i córkami z pociągu i pilotowali nas na Piaski. Jakby tego było mało, to jeszcze przed naszym wyjazdem sami zaproponowali pomoc, bo przeczytali w wątku o dojeździe na tegoroczny zlot, że jedziemy z międzylądowaniem w Bydgoszczy.

Podziękowania oprócz wyżej wymienionych należą się także Jurkowi, którego spotkaliśmy przy jednym ze skrzyżowań na obrzeżach bydgoskiej Starówki, za udział w wycieczce w Zaświat(y) i cierpliwość do nas, naszej dezorganizacji i naszych córek.

Michowi należą się również podziękowania za pomoc w załadowaniu się do pociągu IR Harpun, którym z Bydgoszczy pojechaliśmy do Kołobrzegu - miłym zaskoczeniem była postawa kierownika pociągu, który nie tylko nas nie pospieszał, ale jeszcze własnoręcznie pomagał załadować przyczepkę z dziećmi do wagonu, co było szczególnie miłe po gburowatym konduktorze pociągu TLK Wieniawski, który na Centralnym w W-wie narzekał, że pociąg stoi już 6 minut, choć powinien 5...

Gromanik, Kasia, Ania i Ula

Ps. Zdjęcia wkrótce:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.4430208000338.2185032.1443253106&type=1&l=46dbbceb17
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 20, 2012, 09:47:41 pm wysłana przez gromanik »