Autor Wątek: Przedłużenie oparcia fotela  (Przeczytany 3942 razy)

Kuba2

• kolarz na poziomie
Przedłużenie oparcia fotela
« dnia: Stycznia 22, 2012, 09:40:36 pm »
Ponieważ z dotychczasowo użytkowanych foteli nawet w rozmiarze XL żaden nie był w stanie zaspokoić potrzeb moich pleców pod kątem miejsca postanowiłem przedłużyć sobie istniejący fotel o około 10cm na długości. Plan mam taki żeby go rozciąć powyżej podparcia lędźwiowego i wstawić coś (sklejkę, spienione PU??  ???). Oczywiście fotel straci swoją samonosność więc będzie cześć dolna będzie podparta w dwóch miejscach. Macie może jakieś pomysły jak to zrobić?  ;D

tomigelo

• kolarz na poziomie
  • 20 latek od pierwszej poziomki :)
    • www.poziome.republika.pl/techno12.htm
Odp: Przedłużenie oparcia fotela
« Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 22, 2012, 09:43:42 pm »
Azub jak i inne firmy przechodzą teraz na siedzenia z Alu. Może zastosujesz coś podobnego.

pajak_gdynia

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 23, 2012, 09:24:46 am »
A że tak zapytam, ile wzrostu odziedziczyłeś po mamie, a ile po witaminkach? Bo XL to na oko z 2m.. A w realu?

Dobrym rozwiązaniem jest profil alu łączący górę i dół? Całość w dalszym ciągu byłaby samonośna.
Jak fotelik masz ten "komorowy", to można go wpuścić we wnęki, będzie wyglądało full professional :)

Kuba2

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 23, 2012, 09:19:25 pm »
..XL to na oko z 2m.. A w realu?
oko masz dobre chociaż wzrost to nie wszystko, dochodzą do tego różnice proporcji ciała. Akurat posiadam raczej długie plecy jak na swój wzrost. Co do profilu ALU to może i dobry sposób ale nie jestem pewien jak to umocować żeby się nie poluzowało.. Chcę wydłużyć oryginalny fotelik z laminatu ale żeby było trudniej chcę połączyć dół fotelika "trike":
http://sklep.poziome.pl/foteliki.htm
z górą od "siedzącego" lub "leżącego"

Irenty

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 27, 2012, 04:12:08 pm »
Azub jak i inne firmy przechodzą teraz na siedzenia z Alu. Może zastosujesz coś podobnego.

A powiedz gdzie można nabyć taki fotelik i za ile???