Wlasnie dostalem ostatnia paczke!

dlugo czekalem, bo trzeba bylo sprowadzic tylnia przerzutke, ale za to wszystko jest takie jakie chcialem

No i mam fotelik! Pierwszy raz widze takie cudo na zywo i musze przyznac, ze nigdy bym nie wpadl na taka geometrie. Chwilke w nim posiedzialem pod roznymi katami i cholera! ale to jest wygodne!

gdyby domontowac zaglowek/podglowek(?) to moznaby fotelik ustawic zupelnie w poziomie i nadal bedzie milo i fajnie

Sprawa widelca sie caly czas rozwiazuje, ostatecznie bedzie mial 6mm wyprzedzenia i...trzeba jeszcze na niego troszke poczekac. W przyszly poniedzialek powinny pojawic sie jakies zdjecia
Wrysowalem w projekt rzeczywiste wymiary wszystkiego - widelec, kolo, korby i wychodzi, ze korby z kolem mina sie o 2.3mm

czyli jest bardzo, ale to bardzo malutka szansa, ze nic o siebie nie bedzie haczylo. Wylaminowalem tez rurke pod przednia przerzutke, trzeba bedzie ja w jakis sensowny sposob wkleic...
Jeszcze do zrobienia:
- wylaminowac mocowanie fotelika (glowne i podporki z tylu),
- dokonczyc laminowanie wklejki z mocowaniem hamulca pomiedzy tylnymi widelkami (jeszcze jedna warstwa od gory i dolu),
- przedni widelec (zagadkowo, bo inaczej nie bedzie nispodzianki

),
- ostatnie zakupy w sklepie - grippy, klamki, hamulec na przod, wklad suportu, takie dziwne cos do mocowania kierownicy,
- zrobienie kierownicy z regulowanym katem i dlugoscia,
- zrobienie mocowania rolek (tych prowadzacych lancuch),
- zawiezienie wszystkiego do serwisu i (z mam nadzieje cierpliwym panem serwisantem) poskladanie wszystkiego w jedna calosc ktora bedzie mozna nazwac rowerem

.
Napisze, zeby sie pocieszyc "powoli juz koncze", ale niech mnie... nie wiem czy ze wszystkim sie wyrobie do grudnia :/ niby mam 8 godzin dziennie, codziennie na robote, ale kilka rzeczy moge zaczac robic dopiero jak zrobie kilka wczesniejszych, a z laminowaniem jest tak, ze 20minut roboty i 24h patrzenia jak zywica twardnieje :/
Nic tam, dluga droga przedemna, caly czas zyje nadzieja, ze zdaze przed sniegiem....tym drugim, bo dzisiaj rano w Rzeszowie byla sniezyca! o_O