Autor Wątek: V OGÓLNOPOLSKI ZLOT ROWERÓW POZIOMYCH  (Przeczytany 147445 razy)

trajk-o-ciklista

• całkiem inny wariat
  • To recline is devine!
    • Rowerki, przyczepki, sakwy i bagażniki
Odp: V OGÓLNOPOLSKI ZLOT ROWERÓW POZIOMYCH
« Odpowiedź #45 dnia: Listopada 27, 2011, 01:36:52 pm »
No tak, namiot to żaden problem. Ale tylko trzeba to wszystko wieść ze sobą na zlot.
Jeśli samochodem się przyjeżdża to żaden problem, ale jeśli rowerem, lub pociągiem,
to już wymaga sakw i tego wszystkiego żeby zabrać ze sobą sprzęt kempingowy na dwie noce ..
Więc jak już piszą koledzy, najlepiej żeby taka opcja istniała, jeśli są chętny na namiot.

Pozzz
Igor

~o
~ \-/\-
(o)^(o)

VeloMotion recumbents
Igorova Ciklo Garaża

------------------

Franc

• całkiem inny wariat
  • Ponad 30 lat na poziomie
    • Moje zdjęcia rowerów
« Odpowiedź #46 dnia: Listopada 27, 2011, 03:17:04 pm »
Jeżeli o mnie chodzi, to wszystko wskazuje na to, że ja bym jechał sam bez żony i dzieci - Szczecin jest za daleko - dzieciaki nie wytrzymają takiej podróży. A jak jechał bym sam, to jest mi wszystko jedno gdzie będę spał (namiot czy domek).
Franc "Rowery Poziome Rule"

IMK P14-001 (SWB ASS)
Thyss 222
IMK P12 (SWB, USS, B2B tandem)
Twister 800

Yin

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #47 dnia: Listopada 27, 2011, 06:13:48 pm »
ale jeśli rowerem, lub pociągiem, to już wymaga sakw i tego wszystkiego żeby zabrać ze sobą sprzęt kempingowy na dwie noce ..
Podobno jedna z zalet pozioma to pakowność ;)

Więc jak już piszą koledzy, najlepiej żeby taka opcja istniała, jeśli są chętny na namiot.
Też pisałem o namiocie jako o dodatkowej opcji dla chętnych, wiem że ''familijni'' będą potrzebować lepszych warunków :)

igorc

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #48 dnia: Listopada 27, 2011, 08:26:57 pm »
Parę luźnych, pewnie kontrowersyjnych przemyśleń:
1. czy naprawdę chcemy by zlot miał 100 i wiecej uczestników? Po co się pytam? A jak będzie miał 200 to kto to ogarnie? Przeżyłem zloty niszowych społecznosci jak np. freediverzy i było zajefajnei jak było nas 50 osób, a jak robil się spęd to czar pryskał...
2. czy naprawdę chcemy by uczestniczyli w nim ludzie z zagranicy co szprechają w obcym języku i organizatorzy muszą się nimi specjalnie opiekować by byli zadowoleni? Czy Niemcy zaakceptują bez uwag warunki bytowe, które dla nas są do przyjęcia za budżetową cenę?
3. myślę, że cena za cały zlot z wyżywieniem (w tym dwa noclegi) dla przecietnego zlotowicza jest na poziomie 100 -150 zł. Wyższe koszty spowdują brak chętnych, albo uciekczkę zlotowiczów do alternatywnych noclegów.
Igor Czajkowski
moja pasja to wyprawy rowerowe

Danielasty

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #49 dnia: Listopada 27, 2011, 08:43:15 pm »
Trzeba też doliczyć koszty transportu, Ci którzy mieszkają gdzieś po środku to jeszcze ok, ale Rzeszów i okolice to za pociąg trochę $$ pójdzie

shp

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #50 dnia: Listopada 28, 2011, 12:22:35 am »
Parę luźnych, pewnie kontrowersyjnych przemyśleń:
1. czy naprawdę chcemy by zlot miał 100 i wiecej uczestników? Po co się pytam? A jak będzie miał 200 to kto to ogarnie? Przeżyłem zloty niszowych społecznosci jak np. freediverzy i było zajefajnei jak było nas 50 osób, a jak robil się spęd to czar pryskał...

Masz pewnie rację, tylko co, jak będzie więcej chętnych? Mamy robić selekcję? Wstępnie liczę, że będzie tak do 60 osób, biorąc pod uwagę rosnącą frekwencję na poprzednich zlotach i odejmując liczbę osób niechętnych z uwagi na odległość do Szczecina :)

2. czy naprawdę chcemy by uczestniczyli w nim ludzie z zagranicy co szprechają w obcym języku i organizatorzy muszą się nimi specjalnie opiekować by byli zadowoleni? Czy Niemcy zaakceptują bez uwag warunki bytowe, które dla nas są do przyjęcia za budżetową cenę?

Myślę, że jeśli nawet się Niemcy pojawią (Duńczycy, Szwedzi), to raczej w grupie. Z obsługą obcokrajowców raczej nie powinno być problemu, ale nastawiam się, że to będzie jednak ogólnopolski zlot.

3. myślę, że cena za cały zlot z wyżywieniem (w tym dwa noclegi) dla przecietnego zlotowicza jest na poziomie 100 -150 zł. Wyższe koszty spowdują brak chętnych, albo uciekczkę zlotowiczów do alternatywnych noclegów.

Masz rację i tego też się trzymam. Jutro robię dalsze rozeznanie co do noclegów w innych miejscach.

raffi

• wyczynowiec na poziomie
« Odpowiedź #51 dnia: Listopada 28, 2011, 09:30:20 am »
Trzaśniemy sobie wycieczkę w kierunku Wolina? Strasznie mile wspominam jeżdżenie w okolicach Stępnicy.

trajk-o-ciklista

• całkiem inny wariat
  • To recline is devine!
    • Rowerki, przyczepki, sakwy i bagażniki
« Odpowiedź #52 dnia: Listopada 28, 2011, 05:25:25 pm »
Myślę, że jeśli nawet się Niemcy pojawią (Duńczycy, Szwedzi), to raczej w grupie. Z obsługą obcokrajowców raczej nie powinno być problemu, ale nastawiam się, że to będzie jednak ogólnopolski zlot.

Na Czechach jest dużo obcokrajowców, i jakoś nie widziałem że ktoś był niezadowolony.
No jedynie powiedzmy jak był jakś wieczorny program, i ktoś tam o czymś opowiadał,
ty którzy nie znają Czeski tylko się na zdjęcia patrzyli ;-)

Choć nie wiem Igor, jakie twoje doświadczenie jest z tegorocznego zlotu w Cz.
Byłeś tam ile zrozumiałem ?

W każdym razie w Uherskim Brodzie 2010 nam było fajnie.
Było tam Niemców, Słoweńców, Słowaków, Polaków, Węgrów, Serbów i było fajnie :)

No ale jak już wcześniej mówiłem, Polskie zloty poziomych są generalnie nieznane w innych krajach, więc wątpię że będzie tłumów takich ;-)

Pozdraffiam fszystkich Polakuff ;)

Igor

~o
~ \-/\-
(o)^(o)

VeloMotion recumbents
Igorova Ciklo Garaża

------------------

igorc

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #53 dnia: Listopada 28, 2011, 05:33:41 pm »
Nie byłem na czeskim zlocie, choć planowałem.
Co do wielonarodowości to ja jako Igor jestem jak najbardziej za. Uwielbiam poznawać nowych ludzi o wspólnej pasji. Język niepolski znam i nie ma dla mnie z tego powodu barier. Swoje pytanie rzuciłem po to by organizator miał też na uwadze, że pewnie będzie trzeba się takimi osobami specjalnie zająć - przynajmniej w niektórych momentach jak zakwaterowanie, wieczorne spotkanie, posiłki itd.
Igor Czajkowski
moja pasja to wyprawy rowerowe

shp

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #54 dnia: Listopada 28, 2011, 08:08:27 pm »
Trzaśniemy sobie wycieczkę w kierunku Wolina? Strasznie mile wspominam jeżdżenie w okolicach Stępnicy.

No, jak zdążysz.. ;).. Generalnie z wycieczką to chcę się kierować na zachód, do Niemiec.. Nie po to się jedzie pół Polski albo i więcej, by jeździć tylko po naszych dziurach :) 

shp

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #55 dnia: Listopada 29, 2011, 03:36:46 pm »
Uwaga! Zmiana terminu. Decyzją lokalnego jury ustala się termin zlotu na 24.08.2012-26.08.2012. Data jest pewna na 99% i nie podlega dalszej dyskusji :) Poprzednia była związana z tym, że camping miał już rezerwację na 24.sierpnia.

Kolejna wiadomość jest taka, że zarezerwowałem nocleg. Znalazłem tańszą opcję (taniej już się chyba nie da). Cena nie powinna przekroczyć 60zł za osobę za dwie doby. Będziemy spać w akademiku. Pokoje dwuosobowe. Jest możliwość grillowania, jest stołówka.. Obecna lokalizacja jest lepsza, od poprzedniej - mamy bliżej do Niemiec z całkiem dobrym dojazdem ;) Mimo, że nocleg niemal w samym śródmieściu, to w miarę komfortowo można do niego dojechać od dworca głównego (ok. 5km). Teraz zajmę się cateringiem. Cenę wpisowego ustalimy w przyszłym roku, jak już będę wiedział, czy będzie dofinansowanie, czy nie.

Makenzen

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #56 dnia: Listopada 29, 2011, 04:41:09 pm »
Uwaga! Zmiana terminu. Decyzją lokalnego jury ustala się termin zlotu na 24.08.2012-26.08.2012. Data jest pewna na 99% i nie podlega dalszej dyskusji :)

Powiem krótko: FA-TAL-NIE :-\
Jeśli pod twoim tyłkiem jawi się rower poziomy... to wiedz, że coś się dzieje!!! :P

Danielasty

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #57 dnia: Listopada 29, 2011, 04:58:18 pm »
nie jest aż tak źle :) choć fakt że tak późno, chciałbym się sprawdzić przed wyjazdem do pragi poziomką czy dam radę w klka dni dojechać

nahtah

• całkiem inny wariat
  • Obieżyświat w poziomie
« Odpowiedź #58 dnia: Listopada 29, 2011, 07:18:30 pm »
To super! Lato w pełni, ciepło i wakacyjnie, pełny luz. Mnie się podoba.:)
ŻYCIE jest jak jazda NA ROWERZE aby utrzymać równowagę MUSISZ się poruszać naprzód.......Albert Einstein
https://www.bikestats.pl/rowerzysta/nahtah

shp

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #59 dnia: Listopada 29, 2011, 07:43:56 pm »
Powiem krótko: FA-TAL-NIE :-\

No niestety.. Jakiś termin trzeba było wybrać. Przy wyborze daty kierowałem się kilkoma czynnikami:
1. Minimalna ingerencja w czas wypoczynkowy i plany urlopowe.
2. Możliwie najlepsza pogoda (pertraktacje wciąż trwają)
3. Łatwiejsze powroty (rok szkolny, koniec wakacji dla niektórych, to m.in. większy ruch w pociągach i na drogach.
4. Bazowanie na wpisach w sondzie z których wynikło, że przedostatni i ostatni łikend sierpnia to optymalny termin dla większości głosujących.

Dlatego padło na przedostatni weekend sierpnia. Na 99%. Jeden procent zostawiam na 31.08.