Autor Wątek: offroad  (Przeczytany 9496 razy)

NPX

• kolarz na poziomie
Odp: offroad
« Odpowiedź #15 dnia: Września 01, 2011, 09:32:22 am »
NO WŁAŚNIE! Ostatnie słowo WĄTPIĘ! Problem tylko nie jest w łepkach... Problem jest w ich rodzicach... Bo kto inny jak nie MY, odpowiedzialni rodzice ma dbać o bezpieczeństwo łepków...? Tylko spróbuj zwrócić uwagę takiemu rodzicowi... Reakcja normalnie jakbyś mu wymordował pół rodziny...

storm

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: Września 01, 2011, 10:46:40 am »
No więc właśnie, to nic nie da, bo gość MUSI zaimponować komu się i jak się tylko da, więć to jest bez sensu...

zito6

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #17 dnia: Września 01, 2011, 10:49:34 am »
NPX ja mam 15 lat. Jeśli chodzi o quady to większość z nich nie posiada homologacji(nie mogą poruszać się po drogach publicznych, ponieważ nie ma możliwości ich rejstracji) a quadów nie robi się o pojemności 50ccm. Motocyklowi lub quadowi który porusz się tylko i wyłącznie po specjalnym torze np. takim jaki jest w mojej miejscowości (nieskromnie się pochwalę że największy w całym województwie) nie jest potrzebne ani ubezpieczenie ani rejstracja. Są one przez prawo tak samo traktowane jak np. kosiarka samobieżna na miejsce zawodów lub treningu są zawożone w przyczepce i wszystko jest ok. Problem zaczyna się wtedy gdy niedoświadczeni kierowcy tych pojazdów ze względu na brak umiejętności zaczynają jeździć po lasach (do lasu nie można wjeżdżać). Niektórzy jednak ze względu na brak przyczepki lub odpowiedniego samochodu dojeżdżają na tor po ulicach osobiście tego nie popieram ale co zrobić... Ja mam motocykl KTM 125SX ok. on również nie posiada homologacji (brak kierunkowskazów, świateł, rozrusznika, sportowy tłumik no i te 50 kucyków) ale ja jeżdżę po torze po prostu przejeżdżam przez pole ojca przeprowadzam motocykl przez las i jestem na torze... Storm nie chodzi o zaimponowanie po prostu o przyjemność z jazdy co do bezpieczeństwa to zawsze jeżdżę w kasku pancerzu i ochraniaczach a szybko nie jeżdżę a po drogach publicznych motocykl porusza się na kołach z wyłączonym silnikiem lub na przyczepce...
« Ostatnia zmiana: Września 01, 2011, 10:53:35 am wysłana przez zito6 »

zito6

• kolarz na poziomie
d
« Odpowiedź #18 dnia: Września 01, 2011, 10:59:43 am »
xd
« Ostatnia zmiana: Września 01, 2011, 11:02:05 am wysłana przez zito6 »

NPX

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #19 dnia: Września 01, 2011, 12:02:20 pm »
zito6! W takim wypadku jesteś sportowcem, który ma rozum z którego korzysta. Wynika to pewnie także z mądrości twoich rodziców, którzy musieli ci pewną wiedzę i wartości "zaszczepić". Mi chodziło o tych co to mądrych rodziców nie mają... A wierz mi! Tacy też SĄ.