Autor Wątek: jaki pulsometr ?  (Przeczytany 3262 razy)

gemsi

• całkiem inny wariat
  • carbon matters
jaki pulsometr ?
« dnia: Sierpnia 24, 2011, 08:46:40 pm »
jest tego cae mnostwo i nie za bardzo chce mi sie przekopywac przez nie zawsze prawdziwe opinie, datego pytam,
potrzebuje pulsometru, moze byc taki z zegarkiem do nszenia na reke. Chodzi mi o sprawdzone i oczywiscie nie drogie, ekonomiczne, pozbawione wodotryskow w postaci aparatu fotograficznego, komorki, scyzoryka i latarki. Byle działał dobrze.

pajak_gdynia

• całkiem inny wariat
Odp: jaki pulsometr ?
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 24, 2011, 09:05:18 pm »
Trzymaj się z dala od analogów (można toto dostać poniżej 100zł).
Transmisja cyfrowa, "dokładność EKG".
Jak rowerowo, to warto się wstrzelić w Sigmę 1909 (mogę się lekko mylić z modelami, takie coś co ma Storm)/2209 (z wysokością), stosunek cena/możliwość jest naprawdę niezła.

storm

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 24, 2011, 09:43:46 pm »
@Pajak_gdynia, @Gemsi - ABSOLUTNIE NIE POLECAM SIGMY 1909 HR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zdjęcia widzieliście po miesiącu używania? Wystarczył JEDEN upadek z wysokości JEDNEGO metra na kostkę downa.

Przedwczoraj ponownie go lepiłem Kropelką, bo znów wypada guzik...

Zdjęcia:
http://storm.oceangirl.eu/ssshit/
W szczególności:
http://storm.oceangirl.eu/ssshit/011-IMG_4658.JPG.html
http://storm.oceangirl.eu/ssshit/016-IMG_4663.JPG.html
Nie dość, że łamie się ta srebrna obwódka, wylatują guziczki, to jeszcze za nimi są białawe gumeczki, które jak wypadną (a są malutkie) to guziczek można sobie wsadzić...

Jeśli chodzi o pulsometr - kupiłem na Alledrogo za 49.99 PLN na jesieni 2008 roku, do dzisiaj działa, wskazania są OIDP tak samo poprawne jak to co pokazuje sigma 1909 HR. Przy czym ten chłam sigmy kosztuje co najmniej 300 PLN, a pulsometr masz 3x taniej i możesz go wsadzić na kierownicę tak samo jak sigmę, obok licznika. No i w przypadku 1909 tzreba pamiętać o możliwych problemach z ustawieniem czujników - one są radiowe i dopasowane do budowy roweru pionowego klasy UCI :>>>

pajak_gdynia

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 25, 2011, 08:04:38 pm »
Przez chwilę testowałem 2209. Faktycznie delikatny.. Jest problem z transmitterami (co za idiota wymyślił brak możliwości podłączenia kabelków). Ale ma całkiem dobre oprogramowanie (tak.. przygotowane do "wyższych" ROXów). Nie zauważyłem problemów z tętnem. UCI-dopasowanie? A g.. nie prawda, też są problemy (wynik: dane są pokazywane na liczniku z opóźnieniem).
Ok. Jak ktoś ma kupę kasy, to może walnąć sobie Polara (i upierdliwie bawić się ze stroną). Raptem ceny dwa razy wyższe (bo to Polar?)
Co do "tanich".. to właśnie cholera mnie bierze z takim "cudem". Baterie trzeba wymieniać co parę godzin, często "gubi" tętno (szczególnie denerwujące jest to gubienie przy "wysokich" wartościach.. tak od 160 w górę). O "analizie" wyników nawet nie ma co zaczynać mówić. Jakby co, to tanio możesz stać się posiadaczem tego "testera".

storm

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 26, 2011, 05:52:59 am »
No to ja nie wiem co Ty kupiłeś @Pająk, ale moje tanie chodzi od jesieni 2008 lub 2009 i działa do tej poru - u Bartka... Więc nie wiem... A dałem za to raptem 49.90 na Alledrogo.

gemsi

• całkiem inny wariat
  • carbon matters
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 26, 2011, 07:16:00 am »
No to ja nie wiem co Ty kupiłeś @Pająk, ale moje tanie chodzi od jesieni 2008 lub 2009 i działa do tej poru - u Bartka... Więc nie wiem... A dałem za to raptem 49.90 na Alledrogo.

no bo z tanią elektronią tak jest ze czasami działa a czasami nie, te zabawki są robione w takiej samej technoogii a nawet na tych samych liniach produkcyjnych  co te drogie, róznica polega w kontroli jakosci procesu produkcji ( a w zasadzie jej braku), a czesto są to poprostu juz odsortowane produkty. Tak więc kupując taniochę mozn trafic lux torpede, a innym razem totalny chłam :)