Autor Wątek: komiks - poziomy  (Przeczytany 12838 razy)

gemsi

• całkiem inny wariat
  • carbon matters
komiks - poziomy
« dnia: Sierpnia 23, 2011, 09:29:52 pm »
Wpisujmy pomysly dla Makenzen :)

Yin

• całkiem inny wariat
Odp: komiks - poziomy
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 23, 2011, 09:54:51 pm »
Sytuacja z 1,57 http://youtu.be/gTenDvdaEvY ( ten podjazd ) i jakieś zabawne dialogi między sapiącymi ROAMowiczami ;)
(Btw całość warta obejrzenia, świetne zjazdy po drodze).

storm

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 24, 2011, 06:10:54 am »
@YIN - ZAJE....BISTE!!!!! :D

Aż zacząłem mieć ochotę na posiadanie takiego velo z owiewką... Tylko jak tym przejechać w korku? :]

NPX

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 24, 2011, 09:05:36 am »
Mi się wydaje, że w korku to się... stoi... a wtedy to jedno dodatkowe przełożenie (tak jakby na "luzie") i wentylator zamontowany żeby się nie ugotować... No i sobie stoisz w korku i pedałujesz a tu ci wentylatorek w środku chłodzi...
A co do komiksu to może pomyśleć o takim charakterze "szalonego wynalazcy" co dla głównego bohatera (GB) KONSTRUUJE różne rowery (nie koniecznie poziome) i pewnego razu majstruje jakiegoś kozackiego pozioma na którym GB pakuje się w jakieś tarapaty (np. ratuje jakąś nadobną dziewicę próbującą wydostać się z jadącego 80km/h furgona). Okazuje się, że dziewczyna nie do końca jest człowiekiem czy coś (o już wiem! dziewczyna jest chwilowo w stanie zwiększyć siłe, wytrzymałość, refleks, itd. przez wszystkie zmysły GB. ALE! Nie wszystkie na raz /to może np. zależeć od rozwoju GB - z rozwojem historii są w stanie osiągać coraz więcej/... Fakt, że żeby dobrze rozwinąć akcję trzeba by jazdę na rowerze rozszerzyć do pionów:/ Bo na poziomie po dachach budynków raczej mogło by być problemem... I już mamy niezłe SF.
A! Muszę jeszcze wymyślić czarny charakter! Oczywiście poza oczywistymi działaniami rządowymi mającymi na celu złapanie tej dziewczyny musi być jeszcze trzecia strona konfliktu. Ta bardziej przebiegła i nieprzewidywalna...

kaczor1

• całkiem inny wariat
  • www.kaczor2.blogspot.com
    • HPV Poland & Recumbent Bike
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 24, 2011, 09:28:32 am »
A! Muszę jeszcze wymyślić czarny charakter! Oczywiście poza oczywistymi działaniami rządowymi mającymi na celu złapanie tej dziewczyny musi być jeszcze trzecia strona konfliktu. Ta bardziej przebiegła i nieprzewidywalna...
UCI i jakieś zbrojne ramię tej organizacji  ;)

Franc

• całkiem inny wariat
  • Ponad 30 lat na poziomie
    • Moje zdjęcia rowerów
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 24, 2011, 09:42:12 am »
Jako zbrojne ramie UCI może wystąpić grupa szosonów, która jak powszechnie wiadomo, jest samo zuo.
Franc "Rowery Poziome Rule"

IMK P14-001 (SWB ASS)
Thyss 222
IMK P12 (SWB, USS, B2B tandem)
Twister 800

NPX

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpnia 24, 2011, 10:14:29 am »
Pamiętajcie, że policja też na "bajkach" jeździ! A nasz bohater nie do końca jest osobą żyjącą zgodnie z literą prawa "drogowego"...
Na początku mogła by być jeszcze taka grupka szoszonów co to są znajomymi GB powiedzmy z czasów szkoły/studiów... Powiedzmy, że się nie lubią, a nasz GB robi z nich miazgę na pozimie i tworzy się grupka "czcicieli" naszego GB, którzy nie koniecznie muszą wiedzieć, że on ma pomoc dziewczyny ze zdolnościami "para coś tam"!
Co do UCI to oni mogą zawzięcie walczyć z "profesorkiem" bo ten wymyśla rowery "niezgodne ze standardami"! Później może dojść do koalicji UCI-organizacja rządowa w walce z naszym "trio"!
A UCI rzeczywiście może mieć jednostki szoszonów... Szoszony biorą jakiś drag powiedzmy, że nazywa się PureEvil, który "...zasadniczo zwiększa tężyznę fizyczną..." O ile się nie mylę UCI ma siedzibę we Francji (poprawcie jeśli nie). Pewien Gal też kiedyś brał coś takiego:) ale to był pozytywny bochater... Powiedzmy, że lider jednostki szoszonów zacznie delikatnie "uderzać" do dziewczyny... A później okaże się, że to wcale nie taki zły koleś, który przejdzie na odpowiedni poziom... I zaczynamy troszkę mniej oczywisty wątek miłosny (można by go skomplikować, np.  GB ma psycho-więź z bohaterką i tej więzi nie mogą zerwać, ale nic między nimi nie ma! potem na scenę wchodzi lider szoszonów /były lider/, ciekawa sytuacja na wątek uzupełniający)...
A tak swoją drogą to czy na stronie UCI jest coś o poziomkach ??? bo tak na pierwszy rzut oka nie widzę >:(
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 24, 2011, 10:17:55 am wysłana przez NPX »

gemsi

• całkiem inny wariat
  • carbon matters
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpnia 24, 2011, 10:31:36 am »
A tak swoją drogą to czy na stronie UCI jest coś o poziomkach ??? bo tak na pierwszy rzut oka nie wi

a co ma byc ? UCI wyklucza jako "nielegalne" wszystkie odstepstwa od swoich pomysłów :)
UCI uznaje

Szoszonów
BeeMXsiarzy
eMTeBowców
Trialowców

Mam!
szalony prezes / naukowiec z UCI chce przejac kontrole nad niesfornym swiatem poziomych, chce zdelegalizowac wszelkie eksperymenty i ujednolicic standard roweru poziomego, na ktorym sie siedzi bokiem do kierunku jazdy, ma obowiazkowo daszek z coroplastu ;)

reszta jest fuj ;)
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 24, 2011, 10:44:56 am wysłana przez gemsi »

Makenzen

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpnia 24, 2011, 10:50:03 am »
Psik! Żadnego SF - a fuj ;) akceptuję jedynie fantasy, ale tam poziomki niezbyt pasują chyba ;)
Jeśli pod twoim tyłkiem jawi się rower poziomy... to wiedz, że coś się dzieje!!! :P

NPX

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpnia 24, 2011, 11:21:44 am »
Ok! może być fantasy! Ze zdolności typu PSi robimy magię /o jeszcze lepiej bohaterka jest czymś w rodzaju elfa albo syreny/ co nadal daje nam możliwość wykorzystania jej zdolności przej instytucje militarne! Profesorek dalej może wymyślać rowerki tylko, że dodatkowo bawi się alchemią! Prezes uci to wcielenie hmmm... szatana? no jak samo zuo to szoszony to demony będą więc będą EXTRA silni i nic nie będą łykać... No i już całkiem niezłe fantasy z SF zrobiliśmy...

Franc

• całkiem inny wariat
  • Ponad 30 lat na poziomie
    • Moje zdjęcia rowerów
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpnia 24, 2011, 11:46:41 am »
Szosony nic nie będą łykać ?????????????????? Nie może być, w to nikt nie uwierzy :D
Franc "Rowery Poziome Rule"

IMK P14-001 (SWB ASS)
Thyss 222
IMK P12 (SWB, USS, B2B tandem)
Twister 800

NPX

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpnia 24, 2011, 11:57:02 am »
DOBRA! SZOSZONY DEMONY WCINAJĄ MAGICZNE GRZYBY... KTÓRE HODUJE DLA NICH SPECJALNA SEKCJA UCI! RÓŻNE GRZYBY RÓŻNE ZDOLNOŚCI... KAŻDY DEMON DOSTAJE GRZYBY ODPOWIEDNIO DOBRANE DO SWOICH PREDYSPOZYCJI...

Yin

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #12 dnia: Sierpnia 24, 2011, 12:18:46 pm »
Tylko jak tym przejechać w korku? :]
Niestety, przejazd raczej tylko z innymi zakorkowanymi chyba że ktoś uprzejmy zrobi trochę miejsca. W bok też nie za bardzo jest jak uciec bo kołami 20" większego krawężnika nie podjedziesz.

Bo na poziomie po dachach budynków raczej mogło by być problemem...
Oj tam oj tam:

;)

Psik! Żadnego SF - a fuj ;) akceptuję jedynie fantasy, ale tam poziomki niezbyt pasują chyba ;)
Dobre SF nie jest złe, ale jak nie to może streampunk?

Zawsze można iść na kompromis - poziom Delorean podrzucający w czasie ;)
W jednym odcinku szarża na no-comie z lancą na smoka, w drugim wyścigi poziomek na marsie ;)

DOBRA! SZOSZONY DEMONY WCINAJĄ MAGICZNE GRZYBY... KTÓRE HODUJE DLA NICH SPECJALNA SEKCJA UCI! RÓŻNE GRZYBY RÓŻNE ZDOLNOŚCI... KAŻDY DEMON DOSTAJE GRZYBY ODPOWIEDNIO DOBRANE DO SWOICH PREDYSPOZYCJI...
To będzie chyba podpadać pod jakąś ustawę ;) Potem dzieci się naczytają i będą po grzybkach jeździć ;) Chyba że coś w deseń Super Mario :).

Heh, poszukałem trochę i widzę że ktoś już wcześniej miał podobny pomysł:
http://www.bentrideronline.com/messageboard/showthread.php?t=17493
http://www.bodkini.com/Reiyou/0005/0005E/0005E.htm
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 24, 2011, 12:21:56 pm wysłana przez Yin »

NPX

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #13 dnia: Sierpnia 24, 2011, 01:45:46 pm »
YIN! CZY TEN KOMIKS SUGERUJE, ZE NA ROWERACH /PION CZY POZIOM/ NIE MA ŻADNYCH "CUTE GUYS"...? JEŚLI TAK TO JA NIE WIEM...
CO DO TEGO GOŚCIA W POWIETRZU... JA CHCĘ ZOBACZYĆ WIĘCEJ!
A co do grzybów... Wiesz one nie mają być halucynogenne... poza tym da się PEGI +18 i jest git...

Yin

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #14 dnia: Sierpnia 24, 2011, 03:46:38 pm »
YIN! CZY TEN KOMIKS SUGERUJE, ZE NA ROWERACH /PION CZY POZIOM/ NIE MA ŻADNYCH "CUTE GUYS"...? JEŚLI TAK TO JA NIE WIEM...
Mi fabuła z samymi babeczkami na poziomach nie przeszkadza, ale co kto lubi ;)

CO DO TEGO GOŚCIA W POWIETRZU... JA CHCĘ ZOBACZYĆ WIĘCEJ!
Niestety, fotoszopka ;)