Autor Wątek: idler  (Przeczytany 4260 razy)

krystianpajak

• sympatyk na poziomie
  • **
idler
« dnia: Lipca 06, 2011, 11:14:56 am »
...mam pytanie do szanownego grona zapalenców:) macie może namiar na kogoś kto ma w swojej ofercie(krajowej) produkty TerraCycle chodzi mi własnie o Idler(przepraszam ale nie znam fachowego nazewnictwa)  a może znacie jakiegoś innego producenta w tym temacie? Pozdrawiam.

Yin

• całkiem inny wariat
Odp: idler
« Odpowiedź #1 dnia: Lipca 06, 2011, 03:48:59 pm »
Rolka na łańcuch. W ofercie krajowej na 99% brak, trzeba sprowadzać z zagranicy. Ewentualnie kupić http://allegro.pl/rolka-kolo-kolko-na-line-linke-fi-52-i1656195049.html i podtoczyć w razie potrzeby.

pajak_gdynia

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #2 dnia: Lipca 06, 2011, 07:11:02 pm »
http://forum.poziome.pl/index.php?topic=301.msg16639#msg16639

Przez moje "wakacjowanie" SWB ciągle czeka na rolki, może odezwij się do gościa czy jeszcze jest na rynku :)
(Pająk pozdrawia Pająka :) )

krystianpajak

• sympatyk na poziomie
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: Lipca 06, 2011, 08:00:01 pm »
dzieki za podpowiedzi(sprowadziłem sobie od producenta ze stanków )ale powiem szczerze że wyszło drogo bo przywalili mi jeszcze cło dziady jedne:) a w trajce mam takie trzy dlatego szukam jakiegoś alternatywnego rozwiązania na przyszłość...

Jakub S.

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #4 dnia: Lipca 06, 2011, 08:49:02 pm »
U nich to chyba chore pieniądze i tak kosztuje. Jeśli bardzo nie chcesz plastikowych rolek to mogę ci wysłać pliki z których dla mnie cięto CNC zębatkę 18t + boczne osłony, do tego trzeba wytoczyć "piastę" na połączenie tych elementów i łożysko. Koszty wyciętych elementów ze stali nierdzewnej 1,5 mm nie przekroczyły chyba 25 zł, po dobrych 4000 km nie widać śladu zużycia na zębach, zrobię później fotki jak to umyję. Teraz zamieniłem z powrotem na plastikowe rolki bo mam 4 w rowerze.
Jakub Sałata

krystianpajak

• sympatyk na poziomie
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: Lipca 06, 2011, 09:05:32 pm »
...wszystko w tej kwestii mnie interesuje dlatego za wszystkie podpowiedzi i rady jestem wdzięczny. najważniejsze dla mnie jest to by była mocna i w miarę cicha -lubie sobie poszaleć i naprężenie po ostatnim wypadzie przecięło mi orginalną rolkę na dwie części. do tego planuje wypad z przyczepką którą będę ciągnął i to też zrobi swoje!

Jakub S.

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #6 dnia: Lipca 06, 2011, 09:10:00 pm »
Solidne rolki z tworzywa są ciche i długowieczne - nie wiem na jakim poziomie jesteś zorientowany w lokalnych sklepach z materiałami i warsztatach, bo mógłbym Ci narysować prostą rolkę ale poliamid do toczenia pewnie musiałbyś kupić sam, potem trzeba założyć łożyska i zabezpieczyć pierścieniem. Skąd jesteś?
Albo napisz do Mariusza Łuczaka (velogic.pl), może sprzeda Ci kilka rolek z własnych zapasów (średnica zewnętrzna 82mm, szerokość jakoś 10-12, otwór w łozysku 8mm).
Jakub Sałata

krystianpajak

• sympatyk na poziomie
  • **
« Odpowiedź #7 dnia: Lipca 06, 2011, 09:40:46 pm »
mam kmx/a a w nim rolki są badziewne ( już się przekonałem) rower obecnie mam w kraju zjade na wakacje w sierpniu i do tego momentu chciałbym go przygotować (dlatego najbardziej interesują mnie gotowce(solidne). Na razie nie mogę sobie pozwolić na bieganie po warsztatach (mam weselicho i tak już na głowie tyle że jak moja słyszy coś o poziomce to gani mnie że są teraz ważniejsze sprawy-ach te kobiety:)