Autor Wątek: Szybka konwersja FWD na delta trike  (Przeczytany 4162 razy)

tomek70

• całkiem inny wariat
Odp: Szybka konwersja FWD na delta trike
« Odpowiedź #1 dnia: Lipca 01, 2011, 10:56:56 am »
tylko po co dziwi mnie jak wielu nie ma cierpliwości żeby nauczyć się jeździć cruzbike nie wiedza co tracą, pomysł dobry dla starszej babci żeby tam koszyk włożyć i jeździć po zakupy :)  a poniżej zacna konstrukcja i geometria

http://www.cruzbike.com/vendetta

Yin

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #2 dnia: Lipca 01, 2011, 11:31:22 am »
Tu nie tyle chodzi o brak cierpliwość do nauki, układ delta może być stosowany przy każdym przednim napędzie np. przy fwd i skrętnym łańcuchu (zox) gdzie nie trzeba się uczyć dodatkowego opanowania mbb.
Pomyśl o dodatkowych możliwościach, wpinasz w tył os z dwoma kołami, wspomniany koszyk i masz możliwość przewiezienia ładunku znacznie przekraczającego możliwości jednośladu. To samo przy nauce jazdy z mbb, wsadzasz kogoś na deltę i jak opanuje "chodzący" support w tym układzie to nauka na jednośladzie pójdzie szybciej. Do tego przy układzie delta można założyć owiewkę bez ryzyka że gleba parkingowa ja uszkodzi.

gemsi

• całkiem inny wariat
  • carbon matters
« Odpowiedź #3 dnia: Lipca 01, 2011, 12:56:10 pm »
tylko po co dziwi mnie jak wielu nie ma cierpliwości żeby nauczyć się jeździć cruzbike nie wiedza co tracą,

a co traca ? bo mnie braklo cierpliwosci i przekazałem rower dziecku

Neverhood

• całkiem inny wariat
  • Erotoman-gawędziarz
« Odpowiedź #4 dnia: Lipca 01, 2011, 05:32:55 pm »
pomysł dobry dla starszej babci żeby tam koszyk włożyć i jeździć po zakupy :)  a poniżej zacna konstrukcja i geometria
Tylko jak ta babcia wróci z tymi zakupami, no chyba, że jedzie tylko po waciki.
E tam poziome, rower transportowy - to jest to!

Yin

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #5 dnia: Lipca 01, 2011, 08:12:03 pm »
Układ trochę inny ale też delta trajk, czyli potencjalnie ogromna przestrzeń na ładunek z tyłu wykorzystana tak: http://www.lightfootcycles.com/transporter.php
Podejrzewam że za jednym kursem babcia mogła by przywieźć zapas wacików na kilka lat ;).  
« Ostatnia zmiana: Lipca 01, 2011, 08:23:18 pm wysłana przez Yin »

tomek70

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #6 dnia: Lipca 01, 2011, 09:26:45 pm »
tylko po co dziwi mnie jak wielu nie ma cierpliwości żeby nauczyć się jeździć cruzbike nie wiedza co tracą,

a co traca ? bo mnie braklo cierpliwosci i przekazałem rower dziecku
Sabiny zwrotny i szybki rower bez udziwnień w postaci rolek itp gadżetów :) ale dobrze zrobiłeś przekazując pałeczkę młodzieży bo z ciebie już nic raczej nie będzie :) 
 ps zrobiłem mini bagażnik z bambusu :) fotki wkrótce

tomek70

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #7 dnia: Lipca 01, 2011, 09:29:04 pm »
Układ trochę inny ale też delta trajk, czyli potencjalnie ogromna przestrzeń na ładunek z tyłu wykorzystana tak: http://www.lightfootcycles.com/transporter.php
Podejrzewam że za jednym kursem babcia mogła by przywieźć zapas wacików na kilka lat ;).  
tym to babcia nie da rady za ciężki już lepszy ten pierwszy, tylko babci mógłby suport latać raz w jedna raz w drugą stronę :)

Yin

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #8 dnia: Lipca 01, 2011, 11:42:41 pm »
Ciężki to pojęcie względne, przy odpowiednio niskim przełożeniu babcia i słonia przewiezie ;)