Autor Wątek: letnia przejazdzka - szukam odwaznych :)  (Przeczytany 29000 razy)

storm

• Gość
Odp: letnia przejazdzka - szukam odwaznych :)
« Odpowiedź #45 dnia: Lipca 18, 2011, 12:27:02 pm »
@Gemsi.... właśnie, może sprzedasz mojego LWB komuś tanio? ;)
Rowery co mam:
- rama LWB stalowa, ciężka, mocarnaaaaa... do oddania na już, wymaga zmontowania kierownicy (zespawania). Ruchomy support.
- rama SWB alu, oddam, wymaga sklejania laminatem mocowania fotelika do ramy (ew. dokręcenia do ramy alu)
- rama SWB VG3 - na razie nie sprzedaję ;)
- rama z kołami PIONOWCA Kellys Saphix @2007 rok, do wymiany przerzutki, linki, hamulce (ODDAM!!!)

@Makenzen... Nie wiem czy ktoś nie nagrywał filmiku jak próbowalaś jechać? Powinien być nagrany i powinnaś sama zobaczyć co wywijałaś ;)

Makenzen

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #46 dnia: Lipca 18, 2011, 12:51:38 pm »
Na szczęście nikt nie nagrywał :P za to focił.
Jeśli pod twoim tyłkiem jawi się rower poziomy... to wiedz, że coś się dzieje!!! :P

MYSH

• wyczynowiec na poziomie
« Odpowiedź #47 dnia: Lipca 18, 2011, 03:56:32 pm »
ale Storm aż się pocił jak opowiadał więc pewnie były ostre jazdy ;D

Makenzen

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #48 dnia: Lipca 18, 2011, 04:33:15 pm »
Phi, też mi coś ;) Nie od razu Kraków zbudowano, no nie?
A ja należę do takich ludzi, którzy, jak sobie coś wymyślą, to to osiągają, choćby skały... defekowały. Więc nauczę się jeździć na poziomce, kiedyś tam ;)
Jeśli pod twoim tyłkiem jawi się rower poziomy... to wiedz, że coś się dzieje!!! :P

storm

• Gość
« Odpowiedź #49 dnia: Lipca 18, 2011, 05:30:50 pm »
Chwileczkę, ale umówmy się, że jazda na poziomce to nie jest jazda na pionowcu. Że jak się już wsiadło na pionowca to i na poziomie się pojedzie. Wcale nie. Owszem rower pionowy i poziomy mają w swojej nazwie "rower", sa napędzane mięśniami ludzkimi, ale już sama istota utrzymania równowagi jest ciutkę inna niż na rowerze pionowym. Na pionowcu trzeba innych sił i na poziomie innych. Osobiście wcale się nie dziwię, że Makenzen miała problemy, bo ja też na początku nie pojechałem, musiałem się uczyć, trenować, a ciasny zakręt w lewo to... z godzinę trenowałem. I żeby nie było - na SWB z kierownicą USS też w 2010 letko nie było, też się musiałem naumieć, aczkolwiek uprzedziłem Bartka - zanim zdążył wrócić z fotopstrykiem aby zarejestrować moje próby jeżdżenia - już jako tako jechałem ;)
Ale przejście z pionowca na pozioma to naprawdę potrafi być dobrych kilka minut prób. I każdy będzie potrzebował na to więcej czasu niż te 5 spędzone przy Trasie Siekierkowskiej ;)

Aczkolwiek........ Dzieci szybciej opanowują jazdę na poziomie niż stare dziadki ;)
http://storm00.cba.pl/tor/1/120-IMG_9874.JPG.html
http://storm00.cba.pl/tor/1/101-IMG_9825.JPG.html

P.S. Ale są też rowery poziome takie, że Zaawansowani Poziomkowicze jak Raffi mają problemy z ujeżdżeniem Flevo:
http://storm00.cba.pl/tor/1/097-IMG_9806.JPG.html
Więc to nie jest "hop siup jadę".
« Ostatnia zmiana: Lipca 18, 2011, 05:32:54 pm wysłana przez storm »

MYSH

« Odpowiedź #50 dnia: Lipca 18, 2011, 06:09:03 pm »
@Storm a kto tu mówi o hop siup, prawda jest taka że nawet umiejąc już jako tako jeździć na poziomce to będziesz miał średnią do kitu bo mięśnie których zaczniesz używać "spały" przy normalnej jeździe  ;D wiesz, ja teorię znam doskonale, teraz przyszedł czas na praktykę

Makenzen

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #51 dnia: Lipca 18, 2011, 08:19:58 pm »
Chwileczkę, ale umówmy się, że jazda na poziomce to nie jest jazda na pionowcu.
Toż ja się o tym na moim człowieku własnym przekonałam ;)
A dzieci to w ogóle wszystko szybciej łapią, aż zazdrość mnie konsumuje ;)

PS: Storm, jak się wyłącza te cholerne wyskakujące reklamy na Twojej stronie? Noszszsz qrde blade, zasłania mi to fotki, tekst, no po prostu skandal  >:(
« Ostatnia zmiana: Lipca 18, 2011, 08:24:29 pm wysłana przez Makenzen »

gemsi

• całkiem inny wariat
  • carbon matters
« Odpowiedź #52 dnia: Lipca 18, 2011, 08:28:03 pm »
PS: Storm, jak się wyłącza te cholerne wyskakujące reklamy na Twojej stronie? Noszszsz qrde blade, zasłania mi to fotki, tekst, no po prostu skandal  >:(

heh, u mnie ten sam problem, ale spokojnie, zaraz storm powie ze to super serwer w finlandii czy gdzies tam :),
nie sprawdzałem ale może popupy zabokuj ?

hansglopke

• całkiem inny wariat
  • Zduńska Wola
« Odpowiedź #53 dnia: Lipca 18, 2011, 08:29:06 pm »
Storm, jak się wyłącza te cholerne wyskakujące reklamy na Twojej stronie? Noszszsz qrde blade, zasłania mi to fotki, tekst, no po prostu skandal  >:(

A przeciętnie z jaką średnią one wyskakują?  ::) ;)
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

MYSH

« Odpowiedź #54 dnia: Lipca 18, 2011, 08:49:13 pm »
z taką że zasłaniają jego "fizjonomie" pospolitą przez co nie mozna się napatrzyć, a nie mają żadnego X do wyłączenia:) popupy mam poblokowane a mimo wszystko reklamy wyłażą :)

storm

• Gość
« Odpowiedź #55 dnia: Lipca 18, 2011, 10:41:51 pm »
@Gemsi - cba.pl to raczej Polska.
Eeeeeee? Jakie znowu reklamy? na cba.pl?

Howto:
1. USE Opera.
2. PPM na stronie -> Edit Site Preferences
3. Zakładka Scripting -> Enable Javascript = OFF.
4. Content -> Enable plugins = OFF. (ewentualnie ON + Enable plug-ins only on demand = ON)

I po reklamach.

@MYSH - o mięśniach Ty mi nie opowiadaj, bo to ja mogę opowiadać Tobie ;)

gemsi

• całkiem inny wariat
  • carbon matters
« Odpowiedź #56 dnia: Lipca 22, 2011, 11:59:10 am »
ruszamy dzisiaj ;),
bedziemy nadawac tu http://forum.poziome.pl/index.php?topic=1320.0 ( chyba )