Autor Wątek: Model kufra do produkcji własnej  (Przeczytany 34141 razy)

woojtek1

• całkiem inny wariat
  • Optima Lynx
Odp: Model kufra do produkcji własnej
« Odpowiedź #45 dnia: Kwietnia 06, 2014, 06:26:12 pm »
woojtek1,  producentem mojego egzemplarza Picnika jest niejaki Moczulski www.pts.pol.pl . Skoro jesteś ze Stolicy Pyrlandii to możemy się zgrać w czasie i przestrzeni to sobie ekniesz kufer
szkoda że stronka nie chodzi :) ale spoko, jest trop. Teraz trzeba trochę poszperać :)
Chętnie się umówię darznur. Bywasz w Poznaniu?

Do Danielasty, Mociumpel : obecnie mam koszyk rowerowy, tam też spoko zmieści się plecak (chudy) i małe zakupy.
Zastanawiam się jednak, dlaczego nie ma na rynku podobnych jak Picnic kufrów samonośnych, tylko kuferki najczęściej przypominające skrzynki narzędziowe ;).
A może jest to nisza? Poziomi producenci!
Może prócz super opływowych, lecz droższych kufrów dedykowanych, warto pomyśleć o tworzywowych uniwersalnych?

darznur

• wyczynowiec na poziomie
« Odpowiedź #46 dnia: Kwietnia 06, 2014, 06:41:15 pm »
Chętnie się umówię darznur. Bywasz w Poznaniu?

poszło na priv

woojtek1

• całkiem inny wariat
  • Optima Lynx
« Odpowiedź #47 dnia: Kwietnia 13, 2014, 11:55:40 am »
Dzięki Darznur. Teraz jestem pewien, że chcę taki kuferek. (Picnic)
Niestety po kontakcie z producentem okazuje się, że w tym roku nie rozpoczęli jego produkcji :(
Ponawiam apel do "producentów poziomych" - ostatnio mamy ich urodzaj ;)
Wydaje mi się, że uniwersalny kuferek w przyzwoitej cenie byłby hitem ? ;)
Pozdrawiam poziomo.

golden

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #48 dnia: Kwietnia 13, 2014, 03:20:50 pm »
Witam ,a myśleliście może o czymś takim jak Aero bag

dziantek

« Odpowiedź #49 dnia: Kwietnia 13, 2014, 04:27:25 pm »
Aero bags fajne sa, ale cena okrutnie europejska 120E + 15E przesylka, no i ta mala pojemnosc moze bolec (Trajkocyklista chyba sie wozi z podobna torba). Za blisko 600zl to juz mozna uszyc cos rownie pro u wyksztalconej krawcowej i jeszcze zostanie na zgrzewke...tylko czy ta zgrzewka sie tam zmiesci? :)

https://www.radicaldesign.nl/en/products/recumbent-bags/rear-bags

golden

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #50 dnia: Kwietnia 13, 2014, 05:33:44 pm »
Właśnie jestem w trakcie produkcji takiej torby  jak skończę dam znać ile mnie wyniosła  :D

hansglopke

• całkiem inny wariat
  • Zduńska Wola
« Odpowiedź #51 dnia: Kwietnia 13, 2014, 05:59:22 pm »
Na holenderskim marktpatzu podobne, większe,  po 50 ojro. Moja przyjechala w gratisie z rowerem. Ta wspomniana  z czarnegi a nie żłtego ripstopu.
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

wildzi

• kolarz na poziomie
  • Wieczny majsterkowicz...
« Odpowiedź #52 dnia: Kwietnia 14, 2014, 01:26:56 am »
Proponujecie kuferki demontowalne... Kolega założył na stałe skrzyneczkę narzędziową.

Ja od czasu do czasu na góralu jeżdżę z sakwą lub dwiema Crosso.

W poziomce natomiast założyłem na bagażnik na stałe duży koszyk od Veturillo (znalazłem zgubiony na mieście.

Się tak zastanawiam czy nie zrobić podobnego patentu jaki widziałem już u kilku rowerzystów na mieście. Nie ma znaczenia rodzaj roweru. Chodzi o to jak przewozić rzeczy na bagażniku. Zamiast sakw zamontować symetrycznie po obu stronach bagażnika kubły/wiadra o kształcie prostopadłościanu. Dorobić do nich haki i zawieszać na bagażnik...

Jutro zdjęcia jak miałoby to wyglądać.
WilPaf -> SWB ASS 20x24

WilPaf II -> SWB ASS 20x20 "Lepszy" vel. "Killer"

DeVilio

• całkiem inny wariat
  • Chill... tylko chill nas uratuje.
« Odpowiedź #53 dnia: Kwietnia 14, 2014, 09:20:45 am »
Wczoraj zamówiłem http://allegro.pl/kufer-rowerowy-12l-na-klucz-z-systemem-qrs-black-i4112851211.html taki kuferek, dam znać jak przyjdzie, 12litrów wydaje się być spoko, kwestia wygłuszenia tego jakąś mikrogumą czy innym tałatajstwem. Kuferek demontowalny, liczę na stabilność jakąś. Jak przyjdzie i zamontuję go, to dam zdjęcia w temacie o Małej Czarnej.
Cayon XT Performante FOX 18,5`
FatFlevo - na sprzedaż

darznur

« Odpowiedź #54 dnia: Kwietnia 14, 2014, 03:53:47 pm »
Zamiast sakw zamontować symetrycznie po obu stronach bagażnika kubły/wiadra o kształcie prostopadłościanu. Dorobić do nich haki i zawieszać na bagażnik...

Hmmm, jakiś czas temu widziałem na necie: dwa dolnopłuki. Powiem tak, wygląda jak wygląda ale swoją rolę spełniają. Były z tworzywa, swoją drogą ciekawe jak by się jeździło z ceramicznymi  ;D

noisue

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #55 dnia: Kwietnia 14, 2014, 07:10:45 pm »
Od pewnego czasu zabieram sie do zamontowania zamiast sakw walizek monterskich aluminiowych. Tylko ze mam dwie o roznej wielkosci. Przy okazji pokaze zdjecie jak mialoby to wygladac

golden

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #56 dnia: Kwietnia 14, 2014, 07:31:09 pm »
Moja torba aero skończona :) prawie ale efekt jest już widoczny

i odblaski oczywiście

dziantek

« Odpowiedź #57 dnia: Kwietnia 14, 2014, 08:30:11 pm »
Swietnie ci to wyszlo...juz myslalem, ze ktos obfotografowal swoja zaimportowana sztuke, co bysmy sie mogli blizej przyjzec, a to full pure "Made in Poland". Golden, ty sam machales szydelkiem czy miales caly sztab szwaczek dookola? Torba sama tak dumnie stoi czy dopakowales ja jakimis swierszczykami? Z czego zrobiles usztywnienie? Opowiedz cos o procesie produkcyjnym, jakie koszty, kiedy wchodzisz na rynek itd. :) Zdjecia to za malo.

PavvelB

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #58 dnia: Kwietnia 14, 2014, 09:02:11 pm »
Zamiast sakw zamontować symetrycznie po obu stronach bagażnika kubły/wiadra o kształcie prostopadłościanu. Dorobić do nich haki i zawieszać na bagażnik...

Hmmm, jakiś czas temu widziałem na necie: dwa dolnopłuki. Powiem tak, wygląda jak wygląda ale swoją rolę spełniają. Były z tworzywa, swoją drogą ciekawe jak by się jeździło z ceramicznymi  ;D
Do pierwszej wywrotki  ;D

woojtek1

• całkiem inny wariat
  • Optima Lynx
« Odpowiedź #59 dnia: Kwietnia 14, 2014, 09:24:48 pm »
- Darznur, a te dolnopłuki to oczywiście pełne?  ;)

- Golden brawo! Zawodowe te sakwy :)

A teraz krótkie pytanko:  Kto nadal jest zainteresowany  kuferkiem Picnic????   :D  :D   :D  ;D
http://archiwum.allegro.pl/oferta/bagaznik-rowerowy-picnic-fv-czarny-i2559178995.html

Niewykluczone, że będę miał kilka..... ;D