Autor Wątek: Tor kolarski w Pruszkowie za 92 miliony złotych  (Przeczytany 69600 razy)

pajak_gdynia

• całkiem inny wariat
Odp: Tor kolarski w Pruszkowie za 92 miliony złotych
« Odpowiedź #90 dnia: Marca 12, 2011, 04:58:38 pm »
Sorki, chyba nie do końca jasno napisałem. Tor po którym jechałem znajduje się w kraju rowerów (Appeldorn, podobno to jest normalny olimpijski tor, ale jakiś taki mały mi się wydawał, na filmikach to się takie wielkie wydaje). Na torze praktycznie cały czas ktoś jeździ, moje 5 minut było "w przerwie technologicznej", jak tor był sprzątany.

A tu jeszcze jeden artykulik: http://www.recumbentblog.com/2010/11/21/go-fasties/

Czyli się da, tam tylko trzeba zapytać. A chłopaki korzystające z toru nie wiedzieli.. że takie zawody w ogóle się odbywały.. Ciekawe (albo chyba zamiast angielskiego powinienem "uczyć" się niderlandzkiego)

kaczor1

• całkiem inny wariat
  • www.kaczor2.blogspot.com
    • HPV Poland & Recumbent Bike
« Odpowiedź #91 dnia: Marca 12, 2011, 07:35:36 pm »
Betonowy jest po prostu wolniejszy ale czy to ma znaczenie dla takich amatorow jak my? ...

Nie wiem czy ma to znaczenie.
Nie dano mi szansy, abym się o tym przekonał..

osobiscie z drewnianego korzystam glownie z zime bo po prostu jest tam cieplo. ...

Zimą jeżdżę na MTB. Może, gdyby mnie ktoś tam wpuszczał, mógł bym poprawiać formę w pozycji poziomej zimą. Podkreślam, może.

Co do nurkowania, sam nieraz uczestniczylem w takich treningach, choc jesli juz mam nurkowac na basenie to wole wybierac te ktore maja kolo 4m glebokosci (do brodzikow im daleko:D)...

Właśnie oto mi chodzi.
Masz do wyboru obiekty o bardzo podobnych, lub identycznych parametrach.
Może i moje porównanie jest od czapy, ale właśnie dlatego zaznaczyłem, że się na tym nie znam.

Generalnie wszystkie te rozważania, są jedynie teoretyczne, bo prawdopodobnie
rozmawiamy o nieboszczyku.

gemsi

• całkiem inny wariat
  • carbon matters
« Odpowiedź #92 dnia: Marca 12, 2011, 07:43:29 pm »

Zimą jeżdżę na MTB. Może, gdyby mnie ktoś tam wpuszczał, mógł bym poprawiać formę w pozycji poziomej zimą. Podkreślam, może.

Wiekszosc z nas jednak ujezda pionowce, wiec wydaje mi sie ze stosownym by bylo najpierw wbic sie na torowym ktory mozna wypozycyc na miejscu, a potem probowac dzialac daej, z tego co wiem to akcja zakonczyla sie na wykonaniu telefonu do obslugi toru. Potem wyladowalismy na betonie :)

kaczor1

• całkiem inny wariat
  • www.kaczor2.blogspot.com
    • HPV Poland & Recumbent Bike
« Odpowiedź #93 dnia: Marca 12, 2011, 07:58:39 pm »
I dobrze wylądowaliśmy. Fajnie było.
Nie włażę oknem na pruszkowską klepkę, gdy wywalili mnie drzwiami, bo jak sam zauważyłeś,
nie specjalnie mi (większości z nas) na tym zależy.
Gdyby mi zależało, to bym się z nimi kopał.   ;D

Franc

• całkiem inny wariat
  • Ponad 30 lat na poziomie
    • Moje zdjęcia rowerów
« Odpowiedź #94 dnia: Marca 12, 2011, 11:07:06 pm »
Gemsi: mów za siebie, ja od prawie 18lat nie ujeżdżałem nienormalnego roweru i nie zamierzam ujeżdżać (zresztą nawet takowego nie posiadam). Nie po to zbudowałem sobie normalny rower, żeby sobie potem d... wygniatać na jakimś madejowym stołku.
A z tego co pamiętam, to ten drewniany tor w Bordeaux wcale nie był jakiś strasznie śliski i nieprzyczepny. Mogłem po nim jeździć na kartoflanych oponach z Dębicy (takie miałem wtedy w IMK Nr5) i nie przewróciłem się.
Franc "Rowery Poziome Rule"

IMK P14-001 (SWB ASS)
Thyss 222
IMK P12 (SWB, USS, B2B tandem)
Twister 800

storm

• Gość
« Odpowiedź #95 dnia: Marca 12, 2011, 11:47:49 pm »
@Gemsi - nie zgodzę się. Tam trzeba pojechać ekipą, tak jak do Żyrardowa. Zapowiedzieć swój przyjazd bez wchodzenia w szczegóły... I na miejscu przedstawić sprawę jasno = mamy rowery, czyste, chcemy na nich jeździć. Kropka. I o ile pojedyńczą osobę oleją kompletnie, o tyle grupę tak... z 7 osób? - raczej nie powinni. Na pewno będzie pewnie dyskusja o tym co można a czego nie, ale sądzę, że grupką można spóbować coś wywalczyć.

gemsi

• całkiem inny wariat
  • carbon matters
« Odpowiedź #96 dnia: Marca 12, 2011, 11:56:35 pm »
Gemsi: mów za siebie,

Nie napisalem ze wszyscy tylko ze wiekszosc, nie ma sie co obruszac, odkad mam lezak to nie przejechalem ani pol metra na pionie, ale na pionowy trenazer wsiadam i powtorze ze uwazam to za dobry pomysl na urozmaicenie treningu.

Neverhood

• całkiem inny wariat
  • Erotoman-gawędziarz
« Odpowiedź #97 dnia: Marca 16, 2011, 12:42:44 am »
gemsi, ale oni nie wpuszczają na tor także zwykłych pionowych rowerów. Jedynie ostre koła! Wpuszczenie poziomki, to tylko szczegół.
E tam poziome, rower transportowy - to jest to!

gemsi

• całkiem inny wariat
  • carbon matters
« Odpowiedź #98 dnia: Marca 16, 2011, 08:00:57 am »
gemsi, ale oni nie wpuszczają na tor także zwykłych pionowych rowerów. Jedynie ostre koła! Wpuszczenie poziomki, to tylko szczegół.

Ale ja to wiem,

Dowiedzialem sie ostatnio ze zmienil sie opiekun/zarzadca toru, tor przechodzi pod finansowanie ministerialne, <zlosliwosc> czyli bedzie to placone z pieniedzy Storma </zlosliwosc> :)
Teraz trwaja spekulacje czy i jak parkiet dostal bardzo w dupe i czy trzyma parametry. Prad zostal wlaczony juz jakis czas temu.

storm

• Gość
« Odpowiedź #99 dnia: Marca 16, 2011, 10:06:28 am »
@Gemsi.
1. Nieważne czy pieniadze idą z budżetu ministerstwa czy z PZKol - to są te same pieniądze podatników.
2. O ile dobrze się zorientowałem do tej pory, to wydaje mi sie, że moje dochody są ciutkę mniejsze niż Twoje, a zatem dopłacasz do tego więcej niż ja. Nie żal Ci tej kasy, z której nigdy nie skorzystasz, o ile nie wsiądziesz na jakieś_tam_ostre_koło? Chociaż i tak będziesz musiał wtedy dopłacić te 40(?) PLN za godzinę :P

Neverhood

• całkiem inny wariat
  • Erotoman-gawędziarz
« Odpowiedź #100 dnia: Marca 16, 2011, 09:20:49 pm »
Z warszawką trzeba krótko  ;D
Tak mi się jakoś skojarzyło. :P :P :P
E tam poziome, rower transportowy - to jest to!

gemsi

• całkiem inny wariat
  • carbon matters
« Odpowiedź #101 dnia: Marca 17, 2011, 10:00:02 pm »
Storm : rozumiem wszystko, tylko szkoda mi tracic sily na walke z demokracja ;)

storm

• Gość
« Odpowiedź #102 dnia: Marca 18, 2011, 11:08:41 am »
Mnie też. dlatego póki co to się tam nie wybieram - na tę chwilę. Może w lecie, jak się zebrałoby nas kilka osób - to może......

Franc

• całkiem inny wariat
  • Ponad 30 lat na poziomie
    • Moje zdjęcia rowerów
« Odpowiedź #103 dnia: Marca 18, 2011, 11:32:24 am »
Ja jestem ZA! Najwyżej proponuje spuścić im wpier... i do lochu
Franc "Rowery Poziome Rule"

IMK P14-001 (SWB ASS)
Thyss 222
IMK P12 (SWB, USS, B2B tandem)
Twister 800

Yin

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #104 dnia: Marca 18, 2011, 12:47:55 pm »
Możecie też  demokratycznie protestować np. przykuć się u-lockami w obiekcie ;) Ewentualnie jakieś palenie opon rowerowych czy coś w ten deseń ;)