Autor Wątek: IV OGÓLNOPOLSKI ZLOT ROWERÓW POZIOMYCH 2011  (Przeczytany 196685 razy)

zulus

• kolarz na poziomie
    • rajder opole
Odp: IV OGÓLNOPOLSKI ZLOT ROWERÓW POZIOMYCH 2011
« Odpowiedź #405 dnia: Września 20, 2011, 09:30:59 pm »
Może i Kraków był, ale... 6 lat przerwy, i nie jestem pewny czy był pod nazwą "I ogólnopolski..., II ogólnopolski". Jeśli nie było, sądzę że ta obecna chronologia jest prawidłowa.

hansglopke

• całkiem inny wariat
  • Zduńska Wola
« Odpowiedź #406 dnia: Września 21, 2011, 06:15:41 am »
sądzę że ta obecna chronologia jest prawidłowa.

Tak zostało ustalone i należy się tego trzymać.
Teraz starajmy się, żeby znowu nie było przerwy. 
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

Franc

• całkiem inny wariat
  • Ponad 30 lat na poziomie
    • Moje zdjęcia rowerów
« Odpowiedź #407 dnia: Września 21, 2011, 07:58:20 am »
Ten drugi w Krakowie był bardziej spotkaniem połączonym z wystawą. Nie było wycieczki, tylko stacjonarna ekspozycja w NCK'u.
Franc "Rowery Poziome Rule"

IMK P14-001 (SWB ASS)
Thyss 222
IMK P12 (SWB, USS, B2B tandem)
Twister 800

live_evil

• Administrator
  • całkiem inny wariat
  • ...i stąd wiemy, że Ziemia ma kształt banana
« Odpowiedź #408 dnia: Września 21, 2011, 10:17:14 am »
Ten drugi w Krakowie był bardziej spotkaniem połączonym z wystawą. Nie było wycieczki, tylko stacjonarna ekspozycja w NCK'u.
Trochę pomieszałeś fakty - w lipcu 2002 odbył się zlot (była wycieczka :-) a w październiku oraz w lutym tego samego roku faktycznie była stacjonarna wystawa, której nie sklasyfikowałem jako zlot.
« Ostatnia zmiana: Września 21, 2011, 10:19:18 am wysłana przez live_evil »

Franc

• całkiem inny wariat
  • Ponad 30 lat na poziomie
    • Moje zdjęcia rowerów
« Odpowiedź #409 dnia: Września 21, 2011, 11:09:28 am »
Masz rację - ja byłem na październikowej wystawie a nie na zlocie, który odbył się w lipcu i faktycznie była też wcześniejsza wystawa w lutym. Wszystko jest na stronie głównej. Nawet na plakacie reklamowym, ta październikowa impreza nazywała się wystawa.
http://www.poziome.republika.pl/imprezy.htm
Franc "Rowery Poziome Rule"

IMK P14-001 (SWB ASS)
Thyss 222
IMK P12 (SWB, USS, B2B tandem)
Twister 800

NPX

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #410 dnia: Września 21, 2011, 11:51:51 am »
To ja mimo, że jeszcze nigdzie nie byłem też się udzielę... Z tego co czytam to te dwa pierwsze to: "I KRAKOWSKI zlot rowerów poziomych" i "II KRAKOWSKI zlot rowerów poziomych"... I po temacie? Ogólnopolskie liczone od Bystrzycy Oławskiej 2008... A poza tym po co zastanawiać się nad numeracją zlotów, które się już odbyły i nikt raczej nikomu koszulki z III OGÓLNOPOLSKIEGO nie zmieni na koszulkę z V OGÓLNOPOLSKIEGO... To tak abstrahując od tego, że pierwsze dwa były KRAKOWSKIE...

zulus

• kolarz na poziomie
    • rajder opole
« Odpowiedź #411 dnia: Września 21, 2011, 04:03:02 pm »
 :) Zostajemy przy "V" 2012. Koniec, kropka! Te od Bystrzycy to nowożytne.  :)
I czekamy na założony nowy wątek kolejnego zlotu od chętnych do jego organizacji.
A może jeszcze za wcześnie, może warto wstrzymać się z chęciami i obwieszczeniami, bo jeszcze ponad 3 miechy do końca roku? A przecież rozbiega się o kasę. Im taniej, tym więcej chętnych (doliczyć trzeba koszty dojazdu na zlot, tu raczej z kosztów nie zjedziesz).
« Ostatnia zmiana: Września 21, 2011, 04:30:35 pm wysłana przez zulus »

storm

• Gość
« Odpowiedź #412 dnia: Września 21, 2011, 05:40:52 pm »
@Zulus - no nie wiem jak tam z kosztami dojazdu, ale... gdyby tak samochód osobowy + bagaznik na dach na 4 rowery + 4 osoby w środku? Nie dałoby to rady? Wtedy nasz koszt dojazdu PKPem do Opola (6x PLN w 1 stronę) może dąłoby się obniżyć trochę... Nawet jakby to zeszlo do tych 50/osoba (to i tak sporo za duzo!) to i tak jest lepiej, zwłaszcza wliczywszy "przepychanki" z konduktorami, kierpociami, podróżnymi i dresami...

Jakub S.

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #413 dnia: Września 21, 2011, 06:34:57 pm »
PKP TLK ze swoimi biletami na rower po 9 zł i resztą to się w ogóle ceni, a takim miałem wybór dojechać w tym roku, na dodatek z dosiadką do waszego a więc mało miejsc na rowery i bilet na rower x2. Dużym, wygodnym samochodem z 2 rowerami na dachu wyszło 140 zł za benzynę na trasę w obie strony, czyli po 70 na osobę w tym przypadku, o 1/3 mniej niż za PKP. Problemy techniczne tego samochodu po drodze to inna sprawa, ale i tak z rowerami na dachu spalił 6.6l/100km ;D
Jakub Sałata

zulus

• kolarz na poziomie
    • rajder opole
« Odpowiedź #414 dnia: Września 21, 2011, 09:16:00 pm »
Powiem lepiej, mamy takiego kolesia Jacka w naszym klubie, który chcą zaoszczędzić na biletach PKP dołączył do naszej wyprawy po wybrzeżu w Świnoujściu wyjeżdżając na rowerze 4 dni wcześniej. To żart, on jest takim nawiedzonym rowerzystą... ;) Ale to też jest wyjście ;D

maciek70

• sympatyk na poziomie
  • **
« Odpowiedź #415 dnia: Września 21, 2011, 10:54:01 pm »