Autor Wątek: IV OGÓLNOPOLSKI ZLOT ROWERÓW POZIOMYCH 2011  (Przeczytany 196665 razy)

gemsi

• całkiem inny wariat
  • carbon matters
Odp: IV OGÓLNOPOLSKI ZLOT ROWERÓW POZIOMYCH 2011
« Odpowiedź #375 dnia: Września 15, 2011, 12:45:17 pm »
...  wypisuje sobie gość herezje o swoich możliwościach a nie chce pojechać bo nie jest taki dobry... Macie prawo tak myśleć.

Daj spokój, dla mnie jesteś legendą, legendy są nietykalne :), wydaje mi sie że nie ma osoby, która by wątpiła w Twoje osiągnięcia. W końcu z tego powodu było spore zamieszanie w środowisku szosowym i to za Twoja sprawą, to chyba wystarczający dowód Twoich słów.

MrRobot

• sympatyk na poziomie
  • **
« Odpowiedź #376 dnia: Września 15, 2011, 01:12:18 pm »
Gemsi ...odebrało mi mowe ... wiec napisze tylko.. bardzo dziekuję .. to bardzo miłe.

gemsi

• całkiem inny wariat
  • carbon matters
« Odpowiedź #377 dnia: Września 15, 2011, 01:15:58 pm »
a jak będe duzy, to zostane MrRobotem :)

MrRobot

• sympatyk na poziomie
  • **
« Odpowiedź #378 dnia: Września 15, 2011, 01:25:13 pm »
a jak będe duzy, to zostane MrRobotem :)
Eeee tego Ci nie życzę ;) .... Będziesz lepszy Gemsi :D ...
tylko nie stawaj się duuuuży bo w kolarstwie to przeszkadza :)
« Ostatnia zmiana: Września 15, 2011, 01:59:22 pm wysłana przez MrRobot »

Makenzen

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #379 dnia: Września 15, 2011, 01:37:46 pm »
Zwłaszcza wszerz ;)
Jeśli pod twoim tyłkiem jawi się rower poziomy... to wiedz, że coś się dzieje!!! :P

gemsi

• całkiem inny wariat
  • carbon matters
« Odpowiedź #380 dnia: Września 15, 2011, 01:44:43 pm »
tylko nie stawaj sie duuuuży bo w kolarstwie to przeszkadza :)

no to wiem, dlatego większe szanse ma Yin , ja cały czas nie musze się skupiać na odchudzaniu sprzętu, bo taniej jest jak przestanę jeść, a Yinowi została juz tylko możliwość odchudznia roweru :)

Yin

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #381 dnia: Września 15, 2011, 02:09:53 pm »
Daj spokój, dla mnie jesteś legendą, legendy są nietykalne :)
Mało tego, była dyskusja piątkowego wieczoru wspominająca poprzednie zloty i każdy z uczestników który był na poprzednich zlotach gdzie był organizowany sprint poziomek jasno twierdził że jeśli chodzi o szybkość numerem 1 jest Mr.Robot potem długo długo nic.

no to wiem, dlatego większe szanse ma Yin , ja cały czas nie musze się skupiać na odchudzaniu sprzętu, bo taniej jest jak przestanę jeść, a Yinowi została juz tylko możliwość odchudznia roweru :)
Bycie utytułowanym zawodowym anorektykiem do czegoś jednak obliguje ;). A poważnie - to kwestia tego ile i jak się jeździ - jak wspominałem kiedyś nie jeżdziłem zimą i moja waga z letnich 70-75kg potrafiła wskoczyć na 80 - 85kg. Jeżdżąc zimą systematycznie, nawet niewielkie dystanse waga tak nie skacze.

sławek

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #382 dnia: Września 15, 2011, 06:43:52 pm »
Daj spokój, dla mnie jesteś legendą, legendy są nietykalne :), wydaje mi sie że nie ma osoby, która by wątpiła w Twoje osiągnięcia. W końcu z tego powodu było spore zamieszanie w środowisku szosowym i to za Twoja sprawą, to chyba wystarczający dowód Twoich słów.

Objaśnijcie mi, bo nie jestem całkiem w temacie. Czy to Mr.Robot w 1915 roku pobił na poziomce wszystkie rekordy prędkości, przez co Federacja Kolarska zakazała używania na wyścigach innych konstrukcji niż uznane przez federację  ;)
  A poważniej, czy to Mr.Robot jest człowiekiem który wygrał zawody i został karnie zdyskwalifikowany za to że wygrał, na zasadzie "a bo tak"?  Kiedy to było, i gdzie to było? Słyszałem tylko o tym zdarzeniu, ale nie potrafię go umiejscowić.
Sławek

hansglopke

• całkiem inny wariat
  • Zduńska Wola
« Odpowiedź #383 dnia: Września 15, 2011, 06:50:44 pm »
  A poważniej, czy to Mr.Robot jest człowiekiem który wygrał zawody i został karnie zdyskwalifikowany za to że wygrał, na zasadzie "a bo tak"?  Kiedy to było, i gdzie to było? Słyszałem tylko o tym zdarzeniu, ale nie potrafię go umiejscowić.

http://www.supermaraton.org/trzebnica-na-poziomce.html

Teraz organizatorzy imprez zapożyczają regulaminy z innych zawodów i tyle nas widzieli.
« Ostatnia zmiana: Września 15, 2011, 06:52:39 pm wysłana przez hansglopke »
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

gemsi

• całkiem inny wariat
  • carbon matters
« Odpowiedź #384 dnia: Września 15, 2011, 08:51:17 pm »
  Objaśnijcie mi, bo nie jestem całkiem w temacie. Czy to Mr.Robot w 1915 roku pobił na poziomce wszystkie rekordy prędkości, przez co Federacja Kolarska zakazała używania na wyścigach innych konstrukcji niż uznane przez federację  ;)
Tak, nauczył się również całego internetu na pamięć, jest szybszy niż Czak Norris i nie boi się pana Lika który opatentował rower poziomy :)

raffi

• wyczynowiec na poziomie
« Odpowiedź #385 dnia: Września 16, 2011, 06:31:55 am »
Bycie utytułowanym zawodowym anorektykiem do czegoś jednak obliguje ;). ... 70-75kg potrafiła wskoczyć na 80 - 85kg.

To ma być anoreksja? Ja bym się cieszył, gdybym przytył tak do 75kg. Całe życie 64-68kg przy 182cm wzrostu i regularnym kręceniu rowerem. Teraz ostatnie pół roku z powodów zdrowotnych jeżdżę mniej i mniej dynamicznie, to mi podskoczyło to... 71kg :P A zjeść sobie lubię.

I też wcale nie jestem, najlżejszy ze znajomych śmigających na rowerach.

Tak, to On. I strasznie nam smutno było, że takie świństwo Mu zrobiono wtedy.

A sami zlotowicze z Oławy znają Go bardziej ze sprintu na "nieco ponad kilometr" (później się okazało, że 2,8km), gdzie najwolniejsi jechali cały czas ciut ponad 40km/h, a On i Bartek Z. (ten na Flevo) i tak niemiłosiernie wszystkim odjechali, że ledwie było Ich widać z przodu. A Bartka Mr.Robot cały czas kontrolował - co Bartek przyśpieszy, to Mr. Robot też... i utrzymał Go za sobą widocznie mając jeszcze przy tym zapas energii na przyśpieszenie tempa.

Yin

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #386 dnia: Września 16, 2011, 08:09:25 am »
To ma być anoreksja?
To żart z wydumek MD który w swojej piaskownicy obsmarowuje uczestników forum. Mi przypadł tytuł zawodowego anorektyka ważącego sznurowadła w butach - ot taka zabawna ciekawostka ;)

trajk-o-ciklista

• całkiem inny wariat
  • To recline is devine!
    • Rowerki, przyczepki, sakwy i bagażniki
« Odpowiedź #387 dnia: Września 16, 2011, 01:33:49 pm »
Wiem jak to wygląda z puktu widzenia postronnego czytelnika ...  wypisuje sobie gość herezje o swoich możliwościach a nie chce pojechać bo nie jest taki dobry...

Nie no, też w żaden sposób nie wątpię w Twoje możliwości! :)

Tylko mówię (również jako organizator BRM Brevetów na terenie Serbii) że brevety to nie zawody, i że liczy się tylko czas i nic więcej.
Nagród nie ma, kategorii nie ma, więc tym bardziej.
Oczywiście czas jest notowany i można porównywać go  i pościgać się, z innymi czy ze samym sobą (swoim najlepszym czasie) jak ktoś chcę.
Wynik jest uznawany równie i nie ma znaczenia jaki rodzaj pojazdu to jest,
więc jest to jedna z niewielu imprez gdzie poziomy mogą startować równie z resztą.
Jeśli chcesz startować w imprezach/maratonach, i mieć swój wynik uznany, oto właśnie imprezy dla Ciebie (jak i dla reszty nas poziomych)
Po prostu twoje doświadczenie do tego czasu z takimi imprezami nie było zbyt miłe,
i rozumiem to że nie chcesz już startować,
ale z BRM jest zupełnie inaczej, i tam Ci nic takiego nie zrobią.
Po prostu trafiłeś nie na ten typ imprezy co trzeba ;)
Za to co Ci zrobili, to ja bym ich podał do jakiegoś sądu czy coś,
bo nie można tak sobie zmieniać regulaminu jak się komuś zechce. Zwłaszcza PO wyścigu.
Jak Ci powiedziano przed startem że jesteś w tej i tej kategorii, to nie można tak sobie po fakcie zmieniać klasyfikacje :-/

Więc serdecznie zapraszam do udziału w imprezach Brevets Randonneurs Mondiaux :)

Pozdrawiam

Igor

~o
~ \-/\-
(o)^(o)

VeloMotion recumbents
Igorova Ciklo Garaża

------------------

shp

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #388 dnia: Września 16, 2011, 08:02:23 pm »
Gemsi ...odebrało mi mowe ... wiec napisze tylko.. bardzo dziekuję .. to bardzo miłe.

Ja też się przyłączę do tych słów. Wielki respekt Krzysiek :)

maciek70

• sympatyk na poziomie
  • **
« Odpowiedź #389 dnia: Września 17, 2011, 05:52:21 pm »
I tu masz rację Stormie! Lecz póki co poprawiny dla "poziomów" z naszych okolic zróbmy u mnie w Brzózie. Pogaworzym o tym i owym przy kominku. Apropo"s Zlotu Poziomów to mam kontakt z dziennikarzem Kuriera Południowego który jest energicznym organizatorem imprez i umie jeździć poziomem! Jest chętny do organizacji takiej imprezy oraz oprawy medialnej.