Witajcie po mojej długiej nieobecności!
Kilka lat temu (licznik dochodzi już do 10) udało mi się zrobić poziomkę, niestety później z braku czasu temat umarł a moja konstrukcja musiała zostać zutylizowana...
Miałem wrócić do tematu, w piwnicy wciąż leży karton z 3 łańcuchami i resztą osprzętu, a czas biegnie.
Niemniej, udało mi się zebrać grupę znajomych i namówić ich na skonstruowanie poziomego motocykla elektrycznego. Nie będzie to przeróbka istniejącego roweru poziomego a konstrukcja od początku pomyślana jako motocykl. Jest masa przeciwności i wyzwań (zaczynając od możliwości zarejestrowania po wyznaczenie rozstawu osi kół) dlatego staramy się przedyskutować każdy szczegół tak aby zminimalizować ryzyko pomyłek.
Mnie przekonywać nie trzeba, natomiast pojawiają się pytania na ile to jest stabilne, jak się wsiada, skręca, balansuje w zakręcie, jaka kierownica jest wygodna etc. Tutaj żaden opis nie zastąpi realnego doświadczenia

Tutaj pojawia się szczególna prośba do użytkowników z południowej Polski, szczególnie okolic Krakowa, chciałbym przybliżyć zespołowi mechanikę działania i wrażenia z jazdy. Czy znajdą się osoby które byłyby w stanie znaleźć chwilę czasu i pokazać swoje konstrukcje oraz dać się przejechać?
Szczególnie zależy mi na pokazaniu swb i kierownicy podsiodłowej, co nie zmienia faktu że każda konstrukcja jest warta przetestowania, dlatego będę wdzięczny za każdy odzew

Pozdrawiam
Krzysiek