@Szydziu - i jak działa te Q5? Dobrze daje? Ile lm na oko?
@Danielasty - nie musisz przyjeżdżać rowerem, możesz busem czy tramem.
Co do siły oświetlenia - ten szperacz Z6 na minimalnym zoomie w biały dzień doświeca do ściany domu jaki mam z 20-25 metrów od okna. A na maksymalnym - potrafi doświetlić cały pokój.
Dlaczego Zoom? Dlatego, że chcę mieć latarkę, która przyda się nie tylko na rowerze ale i na jachcie, czy w namiocie albo innej piwnicy. Która będzie w stanie doświetlić nie tylko punktowo - ale przede wszystkim powierzchniowo dane miejsce. A plan mam właśnie taki, aby środek kierunku jazdy był oświetlany przez LL-6633 a boki przez Z6.
P.S. Jeśli chodzi o oświetlanie polany - Z6 doświetla cały trawnik na mojej działce na długości około 15-18 metrów i szerokości na 10, z kolei LL-6633 bezproblemowo oświetla wężej ale dalej - w odległości 22 metrów ścianę komórki

@Antonowitch.
1. Nie jeżdżę dużo po lesie, bo nie bardzo mam na czym

2. Zdarzyło mi się być oślepianym przez lusterko wsteczne - przez źle ustawione światła przednie samochodu, który podjeżdżał aby mnie wyprzedzić.
3. Nie używam o ile nie muszę MAX oświetlenia w mieście. Aczkolwiek jest w Brzydgoszczy co najmniej kilka miejsc, w których ów MAX się jednak przydaje.
4. W mieście i poza nim - z tyłu mam światła mrugające @MAX, z przodu w mieście słabe stałe albo mocne mruganie aby widzieli mnie wszyscy, którzy widzieć powinni. Znaczy się piesi, rowerzyści i samochody wyjeżdżające z boków. Poza miastem - przód idzie na MAX bo jednak trzeba widzieć to co się ma przed przednim kołem.
Szkoda, ze w Street View nie ma opcji pokazania pewnych miejsc w nocy :]
@Mociumpel - rzucać latarką za stówę albo i więcej? Współczuję...
A co do oleistych i mrocznych... Jakby to... Rok temu podczas brevetu na 300km z Chotomowa. Wjechałem w taki lasek kilkukilometrowy, gdzie roślinność i drzewa
KOMPLETNIE ZASŁONIŁY wszelkie źródła światła, takie jak okoliczne latarnie, księżyc, etc. Jedynymi źródłami światła były moje lampki - przednia i tylna. Po prostu mega czarna noc... Wiesz jak się wtedy czuje człowiek, w takim miejscu?