Napisał: ~seba23
2002-07-27 01:11:10
-----------------
Mój rower jest w zasadzie gotowy mam tylko problem z linkami, udało mi się kupić linki o długości 2m,niestety muszę zaczekać na pancerze do nich. A zaczynając od poczatku to miałem trochę kłopotów z wygięciem ramy, zdecydowałem się na wariant z piaskiem. Jak się póżniej dowiedziałem musiał on być bardzo dobrze ubity. W efekcie prostowanie górnej rury nie wypadło zbyt efektownie, na szczęście po złożeniu całość została schowana w drugiej. Dolna wyszła z niewielką fałdą na dole.
W tylnej części ramy dodałem wzmocnienie (wg. instrukcji).
Fotel znalazłem prawie gotowy, cały zrobiony ze sklejki, montaż nie przysporzył mi większego kłopotu. Przy napędzie mam zamiar zastosować dwa łańcuchy, pośrednie podwójne koło zębate mam od starego górala, różnica zębów wynosi 10. Do naprężania przedniegó łańcucha wykorzystam starą przerzutkę tylną. Mam jeszcze kłopot z osłonkami przu osi suportowej(mam oś z wkręcanymi konusami a na końcach kwadraty)wg. mnie te oryginalne z aluminium nie spełniają swojego zadania. Jeśli ktoś ma sprawdzony sposób na zmianę tych osłonek niech napisze. I na koniec mam jeszcze pytanie do Marka Utkina[b/]Interesuje mnie czarny element nad tylnym suportem (na zdjęciu), czy jest to jakieś wzmocnienie?[i/]