Autor Wątek: Poziomka nr 7  (Przeczytany 6074 razy)

adam91

• sympatyk na poziomie
  • **
Poziomka nr 7
« dnia: Maja 09, 2016, 06:32:53 pm »

Po długiej przerwie wreszcie wziąłem się za siebie i zrobiłem nowy rower. No i chcę czymś na zlot pojechać. Zdecydowałem się na LWB bo to był mój najwygodniejszy rower. Przy czym tym razem podszedłem do tematu nieco inaczej i oprócz tego że ma jeździć ma też wyglądać :P Czyli wiele elementów zrobiłem znacznie bardziej estetycznie niż zazwyczaj, dałem wreszcie jakiś kolorek bo ile można ciągle czarne rowery robić. Troszkę rzeczy mi nie wyszło jak planowałem (regulację musiałem przesunąć, bagażnik wyszedł nieco pochylony, łańcuch jest za blisko wahacza na najniższym biegu) ale po jazdach próbnych powinienem się z nim dobrze zakolegować bo prowadzi się tak jak chciałem, czyli dobrze jak na moje standardy. Rower ma 240 cm długości i waży 24 kg, czyli jest o 4 kg lżejszy niż moje poprzednie LWB i o 30 cm krótszy. Ogólnie uważam że to najładniejszy rower jaki kiedykolwiek zrobiłem, morda aż mi się cieszy jak na niego patrzę :D Co prawda czeka go w przyszłości jedna przeróbka (chcę zmienić sposób mocowania wahacza na jakiś stabilniejszy), ale na razie nie jest potrzebna. Materacyk też sam zrobiłem, ale wyszedł za krótki o 3-4 cm. Jak wymyślę co innego można w środek wsadzić to zrobię nowy, ale teraz będzie jak jest. Link do zdjęcia w wyższej rozdzielczości: http://orig05.deviantart.net/3158/f/2016/130/a/a/untitled_by_adamar44-da1zvqx.jpg

aligatorpoczta

• wyczynowiec na poziomie
Odp: Poziomka nr 7
« Odpowiedź #1 dnia: Maja 09, 2016, 07:29:46 pm »
Brawo TY . Całkiem fajny i kolor też ten wahacz nie gnie się podczas pracy na boki ? I jakiego profilu użyłeś
Czarne Swb  ful 26x26, Zielona żaba swb 20x26

adam91

• sympatyk na poziomie
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: Maja 09, 2016, 07:47:07 pm »
Brawo ja. Wahacz się nic nie gnie, tylko mocowanie osi jest później do modernizacji bo tam mam minimalne luzy. Profil na wahacz to 30x15x1,5 mm, rama 40x40x2 mm. Łączenie w wahaczu zrobiłem z grubszego profilu którego wymiarów nie pamiętam (wiem tylko że ma ściankę 3,5 mm grubą) żeby było mocniejsze i właśnie po to żeby mi przypadkiem na boki się nie skręcało.

aligatorpoczta

• wyczynowiec na poziomie
« Odpowiedź #3 dnia: Maja 09, 2016, 07:55:57 pm »
Mój wahacz jest z 50*20*2 i mam wrażenie że czasem się ugina ale to może moje wyrażenie a na zawias zaadoptuj z innego roweru i po robocie życzę powodzenia
Czarne Swb  ful 26x26, Zielona żaba swb 20x26

adam91

• sympatyk na poziomie
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: Maja 09, 2016, 08:21:35 pm »
Ja żeby to sprawdzić przyczepiłem na sztywno telefon do ramy, włączyłem kamerę i dokładnie wiedziałem jak i co pracuje. To nie jest mój pierwszy wahacz na takich profilach i nigdy problemów nie miałem, nic nie pękło, nic się nie wygięło.