Autor Wątek: Kupię mój pierwszy rower poziomy  (Przeczytany 12546 razy)

DONCIO

• kolarz na poziomie
Odp: Kupię mój pierwszy rower poziomy
« Odpowiedź #15 dnia: Maja 13, 2015, 06:01:03 am »
sory za zamieszanie ale właśnie szukam coś podobnego   siostra ma 175  wiec raczej wysoka
zobaczyłem temat wiec dołączyłem
nie przypuszczałem że będzie problem na FORUM
generalnie to lepiej tu nic nie pisać jak się nie ma przynajmniej kilku kumpli  :-X

AGA

• całkiem inny wariat
  • PRODUCENT TRAJEK
    • matixbike
« Odpowiedź #16 dnia: Maja 13, 2015, 08:28:20 am »
DONCIO zadzwoń do nas z przyjemnością pomożemy mamy dużo kontaktów ze sprzedającymi  ;)
https://www.facebook.com/matixbike/timeline         - MATIX TRÓJKOŁOWIEC POZIOMY fat 1000W,48v, ,LIPO4 18AH przebieg- 2014-4860km sezon2015 -3740km,sezon2016-4456 przejechane

Franc

• całkiem inny wariat
  • Ponad 30 lat na poziomie
    • Moje zdjęcia rowerów
« Odpowiedź #17 dnia: Maja 13, 2015, 08:43:24 am »
Doncio: 175cm wzrostu na Condora to zdecydowanie za mało, szczególnie na początek.
Franc "Rowery Poziome Rule"

IMK P14-001 (SWB ASS)
Thyss 222
IMK P12 (SWB, USS, B2B tandem)
Twister 800

fdx

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #18 dnia: Maja 13, 2015, 08:44:33 am »
Generalnie lepiej jest pisac i to dużo (choć jak na każdym forum lepiej najpierw użyć opcji szukania) i najlepiej założyć własny temat - chocby po to zeby porady się nie krzyżowały - później nie wiadomo do kogo dana porada jest skierowana. JA np. proponowalem optime bazylowi bo on jest wysoki a np. Twojej siostrze by nie podpasowała i pozniej mogłyby wyjść z tego jakieś żale że rower jednak nie jest wygodny. Dlatego lepiej zawsze założyć własny temat.

Może warto też byłoby założyć jakiś temat - najlepiej przyklejony w którym byłyby opisy konkretnych marek i modeli rowerów (i rowerów do nich podobnych) z uwzględnieniem wzrostu rowerzysty, sposobu jazdy itd. - ot takie opinie i wrażenia na temat konkretnych rowerów napisane przez ich użytkownikow.

Co do condora - Osobiscie nie mam żadnych rowerów w sprzedaży (przynajmniej nie poziome) - po prostu wyszykuję rowery na holenderskich czy belgijskich serwisach. mam też znajomych Holendrów którzy czasem mogą na miejscu sprawdzić rower i przygotować go do wysyłki. Zajmuję się negocjacją ceny uzgadnianiem kuriera, płatnościami - czy to przelew bankowy, czy przesłanie pieniędzy przez serwis typu western union czy gotówka na miejscu itd. Mieszkając w Irlandii nie jestem niestety w stanie sam ich sprawdzić a szkoda... fajnie byłoby przenieść się do Holandii... Dlatego też proponując jakiś rower na sprzedaż muszę zaufać sprzedającemu (kupujący też musi zaufać że to co napisał sprzedający jest zgodne z prawdą, ja tylko pośredniczę w całości transakcji i w zasadzie jedyne co z tego mam to czasem kilka euro wynikajace z zaokraglenia kursu waluty i wyliczenia wszystkich moich kosztów (telefony, przelewy czy transfery pieniędzy, kieszonkowe holenderskiego nastolatka ktory na miejscu tam pojedzie po rower i spedzi chwile na przygotowaniu go do transportu itd.)
Poziomka... bo ostre koło jest zbyt mainstreamowe...

pajak_gdynia

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #19 dnia: Maja 13, 2015, 10:58:25 am »
Condor'a polecał mi znajomy (już prawie-prawie go miałem, ale na szczęście nie: testy na zlocie w Szczecinie były najlepszym dowodem, mam 184). Rower jest dla bardzo wysokich (zdecydowanie 190+) i/lub dla dobrze wprawionych w jeździe na poziomkach. Nawet przy 188.. szkoda, żebyś się zniechęcił.

Na początek polecałbym "bezpieczną" konfigurację 20x26 z kierownicą nadsiodłową. Optima Lynx, czy M5 (ale nazwy nie pomnę, tego co ma Hansglopke). Nie ma konfliktu koła z butem, prosto się rusza, łatwo steruje. Ceny na rynku wtórnym też są bardzo pozytywne (100-500e).

fdx, a myślałem że mieszkasz w kraju fanów stoopwafelków.. a tu ci niespodzianka :)

Franc

• całkiem inny wariat
  • Ponad 30 lat na poziomie
    • Moje zdjęcia rowerów
« Odpowiedź #20 dnia: Maja 13, 2015, 11:13:44 am »
Ja mam 176cm wzrostu i Condorem jeździłem ze startu trzymanego: koledzy trzymali rower, ja się wdrapałem i ruszyłem, potem mnie złapali i mogłem zleźć. :) Zresztą tak samo jeżdżę żółtkiem Antonowicha.
Franc "Rowery Poziome Rule"

IMK P14-001 (SWB ASS)
Thyss 222
IMK P12 (SWB, USS, B2B tandem)
Twister 800

fdx

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #21 dnia: Maja 13, 2015, 11:18:21 am »
Ja wlasnie sprowadzam dla siebie lynx. mam nadzieje miec go juz w przyszlym tygodniu.

O takie cudo:

« Ostatnia zmiana: Maja 13, 2015, 11:35:02 am wysłana przez fdx »

fdx

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #22 dnia: Maja 13, 2015, 11:24:16 am »
A takie cos jest jeszcze do zgarniecia za jakies 400-450 euro (+ wysylka)
3x7 biegow (3 w piascie + 7 zwykla przerzutka)

Jakby w nim zmienic widelki na resorowane to tez go nieco podniesie i komfortu doda. mozna tez zmienic tylny amortyzator na dluzszy.

« Ostatnia zmiana: Maja 13, 2015, 11:29:45 am wysłana przez fdx »

szydziu

• całkiem inny wariat
    • Pilskie Bractwo Turystyki Rowerowej.
« Odpowiedź #23 dnia: Maja 13, 2015, 09:15:23 pm »
Ja na wstęp polecam Rino R- 11. Nie widziałem by ktoś nie wsiadł i nie pojechał.
Ktoś potrzebuje przyczepę kempingową?

https://youtu.be/b-T87-Vb9a8

bazyl89

• sympatyk
  • *
« Odpowiedź #24 dnia: Maja 17, 2015, 06:23:26 pm »
Ja na wstęp polecam Rino R- 11. Nie widziałem by ktoś nie wsiadł i nie pojechał.

A gdzieś taki rower można dostać? Z informacji znalezionych w internecie wynika że firma zawiesiła działalność w zeszłym roku.

@fdx:
napisałem do Ciebie na priv w sprawie tej optimy lynx.

szydziu

• całkiem inny wariat
    • Pilskie Bractwo Turystyki Rowerowej.
« Odpowiedź #25 dnia: Maja 17, 2015, 08:09:17 pm »

A gdzieś taki rower można dostać? Z informacji znalezionych w internecie wynika że firma zawiesiła działalność w zeszłym roku.

Zadzwoń do producenta  i zapytaj. Jak zepsuł mi się fotel to zadzwoniłem do gościa i z nim porozmawiałem.
Ktoś potrzebuje przyczepę kempingową?

https://youtu.be/b-T87-Vb9a8

Rocek

• sympatyk
  • *
« Odpowiedź #26 dnia: Czerwca 16, 2015, 02:12:16 pm »
http://sklep.rocek.pl/pl/poziome/62-rower-poziomy-swb.html

Możesz rzucić okiem na coś takiego. Ciekawe rozwiązanie NOWE i niedrogie.