Ankieta

Czy przyjedziesz na Zlot?

Ależ oczywiście!!! :D
8 (42.1%)
Nie i bardzo żałuję, poprawię się następnym razem :(
2 (10.5%)
Jeszcze nie wiem, być może... :/
9 (47.4%)

Głosów w sumie: 19

Autor Wątek: [ZLOT 2022] Zlot Rowerów Poziomych 2022  (Przeczytany 26610 razy)

natalka

• wyczynowiec na poziomie
Odp: Zlot Rowerów Poziomych 2022
« Odpowiedź #15 dnia: Kwietnia 14, 2022, 10:07:15 am »
Ponawiam pytanie Some Grue z 5 kwietnia: do kiedy czas na decyzję ?

Absolutnie nie wygonię nikogo ze Zlotu kto przyjedzie niezapowiedziany wcześniej.
Ale ze zwykłego szacunku dla kogoś kto to organizuje wypadałoby się zarejestrować i dać znać czy się będzie czy nie. To na pewno ułatwi organizację i kontakty z Ośrodkiem Wypoczynkowym, w którym mamy mieć Zlot.
Na ten moment mamy zarezerwowane 40 miejsc noclegowych na 5 dób od 28 czerwca do 3 lipca.
Póki co mamy 6 zgłoszeń "nie wiem" w tej ankiecie na Forum. 4 odpowiedzi w formularzu rejestracji. (brawa dla tych 4 osób!!! :D)
To niewiele jak na ten miesiąc, spodziewałam się znacznie większego odzewu biorąc pod uwagę zniecierpliwienie wielu osób, które udzielały się tak masowo w innym wątku poświęconym temu wydarzeniu... Czyżby nagle chęci spotkania się zniknęły? Tak nagle, kiedy okazało się, że Zlot jest organizowany i że na pewno się odbędzie? A może chodziło tylko o to aby dopiec Natalce i dowalić jej ile się da?
Jak mam to odczytać?

Edo1

• sympatyk
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: Kwietnia 14, 2022, 07:20:24 pm »
Dzięki za błyskawiczną odpowiedź. Jestem bardzo zdecydowany na udział w zlocie, lecz ze względów stricte rodzinnych będę mógł odpowiedzieć: na pewno tak dopiero na początku maja, stąd moje pytanie dotyczące terminu zgłoszenia udziału. Z niewielkiego jak na razie zainteresowania, o którym piszesz, mam nadzieję, iż nie będzie za późno, jeżeli zarejestruję się za jakieś dwa, trzy tygodnie. Póki co, jestem na tak i jeszcze raz gratuluję wyśmienitej miejscówki, pomimo mojej dojazdówki w granicach po 500 km.

hansglopke

• całkiem inny wariat
  • Zduńska Wola
« Odpowiedź #17 dnia: Kwietnia 14, 2022, 07:43:57 pm »
dobrze ze mamy morze ,bo by jeszcze dalej Jędza znalazła  miejsce  Wyjdzie mi 1600 km w dwie strony i do tego druga miejscówka po Zakopanym jeśli idzie o ceny  MASAKRA

Były zloty za symboliczną opłatą to może być coś w cenie zakopca.
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

natalka

« Odpowiedź #18 dnia: Kwietnia 14, 2022, 09:10:32 pm »
dobrze ze mamy morze ,bo by jeszcze dalej Jędza znalazła  miejsce  Wyjdzie mi 1600 km w dwie strony i do tego druga miejscówka po Zakopanym jeśli idzie o ceny  MASAKRA

Człowiek się stara aby było coś, czego wcześniej jeszcze nie było, żeby było wyjątkowe, żeby było blisko do morza i naprawdę tanio i spełniało wszelkie wymagania Zlotowiczy...
A ten to narzeka tylko i narzeka... Jak to jemu za daleko... Ojej!
Żeby chociaz miał przyjechać na rowerze i faktycznie miał powody do marudzenia - ale gdzie taaam! Oczywiste jest, że przyjedzie na kołach ale samochodem :P

@Hans -śmiem twierdzić, że nie znajdziesz w Zakopanem takich cen za nocleg w podobnym standardzie... To są naprawdę dobre ceny.

Edo1

• sympatyk
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: Kwietnia 16, 2022, 06:01:02 pm »
Przyjadę na pewno na kołach i to nawet na trzech kołach, bo mój rower to tzw. tetetetetka: turystyczna terenowa trajka tadpole.

natalka

« Odpowiedź #20 dnia: Kwietnia 23, 2022, 08:54:57 pm »
Uprzejmie informuję, że na ten moment zarejestrowało się 11 osób.
Bardzo dziękuję wszystkim osobom, które się już zarejestrowały - i czekam na kolejne zgłoszenia :D

woojtek1

• całkiem inny wariat
  • Optima Lynx
« Odpowiedź #21 dnia: Kwietnia 24, 2022, 01:59:05 pm »
Jeszcze chwilę, ale raczej  sie zjawię ..

nahtah

• całkiem inny wariat
  • Obieżyświat w poziomie
« Odpowiedź #22 dnia: Kwietnia 26, 2022, 08:50:43 pm »
Jak jest z opłatami za domki? bo nie doczytałem, opłacamy na miejscu czy będzie podany numer konta?
Spanie w domkach mus w komplecie czy w tej cenie, dwie osoby da rade przenocować?
I jak opłata za koszulki?

Pozdrower!;)
ŻYCIE jest jak jazda NA ROWERZE aby utrzymać równowagę MUSISZ się poruszać naprzód.......Albert Einstein
https://www.bikestats.pl/rowerzysta/nahtah

natalka

« Odpowiedź #23 dnia: Maja 01, 2022, 09:33:28 am »
Jak jest z opłatami za domki? bo nie doczytałem, opłacamy na miejscu czy będzie podany numer konta?
Spanie w domkach mus w komplecie czy w tej cenie, dwie osoby da rade przenocować?
I jak opłata za koszulki?

Opłaty - na razie zbierajcie kasę, niebawem będę wiedziała czy na konto czy na miejscu.
Koszulki - będą. Swoją drogą - możę ktoś/coś jakieś LOGO na 2022 roku? Ktoś ma jakiś ciekawy pomysł? Śmiało - piszcie, coś przygotujemy.

natalka

« Odpowiedź #24 dnia: Maja 03, 2022, 10:01:00 am »
1 maja dojechałam do Ustki i rozmawiałam już osobiście z Kierownictwem Ośrodka. Wszystko jest tak jak pisałam, ceny:
Tak jak pisałam wcześniej - ceny:
- doba: 60 zł
- opłata klimatyczna: 4 zł za dobę
Domki wyglądają bardzo dobrze, chociaż są troszkę małe ale 4 osoby się mieszczą. W środku trzeba uważać na drabinę na górę i wchodzić i schodzić przodem :D
Jest świetne miejsce na grilla, dużo zieleni, plac zabaw dla dzieci, świetlica. Blisko do morza tak jak pisałam wczesniej - wygodne dojście po terenie Ośrodka.
Parking dla samochodów wystarczająco duży aby pomieścić wszystkie nasze pojazdy, można też postawić pojazd na zewnątrz.
Ośrodek jest zamknięty (kamery-domofon-kod) więc rowery na pewno będą mogły zostać na zewnątrz domków bez specjalnego ich chowania do środka na noc.

Jeśli chodzi o jedzenie - można zamówić coś z dowozem z Baru Klusek, ja osobiście przetestowałam Bar Bryza w centrum Ustki i mogę polecić. W miarę tanio i szeroki wybór dobrych polskich dań.

natalka

« Odpowiedź #25 dnia: Maja 09, 2022, 10:34:25 am »
Dzięki pomocy Dziaśka (baaaaardzo dziękuję!!!) objechaliśmy w piątek, sobotę i niedzielę trasy zlotowe. Są pewne uwagi, korekty i będą one uwzględnione w najbliższym czasie na www.RideWithGPS.com .
Poznaliśmy trochę bardziej tereny - zwłaszcza te po wschodniej stronie Ustki.
W innym wątku zrobię ankietę na temat koloru Koszulek Zlotowych.

Generalnie tereny są baaaardzo ciekawe, malownicze chociaż górki potrafią dać w kość. Zatem - trenujcie i szykujcie się na Zlot :D

natalka

Odp: [ZLOT 2022] Zlot Rowerów Poziomych 2022
« Odpowiedź #26 dnia: Maja 16, 2022, 10:49:57 am »
Wysłałam mejla do CPSP, zobaczymy co odpiszą. Wielkich szans nam nie daję, ze względu na mocno zniechęcające treści na:
https://cpsp.wp.mil.pl/pl/pages/zasady-ogolne-2020-02-17-j/
Komendant Centralnego Poligonu Sił Powietrznych nie wydaje zgód na przejście przez teren poligonu w celach turystycznych i rekreacyjnych.
Ale zobaczymy. Wg tego co usłyszeliśmy z Dziaśkiem na szlabanie - przepustki są podobno wydawane.
Jeśli chodzi o trasy - będę robiłą poprawki w najbliższym czasie, póki co przebywam za granicą i chodzę z zapałkami w oczach... Wczoraj pokonałam 1300 kilometrów w 13 godzin smrodem i mam serdecznie dosyć siedzenia w nim.

nahtah

• całkiem inny wariat
  • Obieżyświat w poziomie
« Odpowiedź #27 dnia: Maja 16, 2022, 07:03:25 pm »
Ale trasa rowerowa wzdłuż jeziora Wicko od południa, jest równie malownicza i nie narusza tajemnic a morze z rowerowej, można obejrzeć jadąc z Jarosławca do Darłowa - 25km. Górki swoją drogą a morski piach po płaskim swoją i tu w kość i tu ale przygoda i widoki wymiatają.;)
ŻYCIE jest jak jazda NA ROWERZE aby utrzymać równowagę MUSISZ się poruszać naprzód.......Albert Einstein
https://www.bikestats.pl/rowerzysta/nahtah

woojtek1

• całkiem inny wariat
  • Optima Lynx
« Odpowiedź #28 dnia: Maja 16, 2022, 09:23:42 pm »
Wysłałam mejla do CPSP, zobaczymy co odpiszą. Wielkich szans nam nie daję, ze względu na mocno zniechęcające treści na:
https://cpsp.wp.mil.pl/pl/pages/zasady-ogolne-2020-02-17-j/
Komendant Centralnego Poligonu Sił Powietrznych nie wydaje zgód na przejście przez teren poligonu w celach turystycznych i rekreacyjnych.
Ale zobaczymy. Wg tego co usłyszeliśmy z Dziaśkiem na szlabanie - przepustki są podobno wydawane.
Jeśli chodzi o trasy - będę robiłą poprawki w najbliższym czasie, póki co przebywam za granicą i chodzę z zapałkami w oczach... Wczoraj pokonałam 1300 kilometrów w 13 godzin smrodem i mam serdecznie dosyć siedzenia w nim.

Dwa razy byłem tam na wakacjach ( z przepustką) Fajnie by było gdybyśmy dostali. W trochę spokojniejszych czasach ćwiczenia odbywały się w sierpniu. W czerwicu i lipcu  na poligonie był luz. Ciekawe jak teraz. Parę lat temu jeśli wynajmowało się kwaterę we wsi tuż przy poligonie (np. Górsko) to właściciele załatwiali letnikom przepustki, trzeba było tylko zawczasu podać dane.  26 km pustej plaży to naprawdę fajne wrażenie :) https://photos.app.goo.gl/vH58WwWNsscwUHy57
« Ostatnia zmiana: Maja 17, 2022, 09:21:53 am wysłana przez woojtek1 »

igorc

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #29 dnia: Maja 17, 2022, 12:27:23 pm »
No niestety nie dam rady do Was dołączyć w tym roku. A może dałoby radę zrobić jakieś połączenie online? Mógłbym Wam trochę poopowiadać jak się jeździ poziomka w Bahrajnie gdzie obecnie mieszkam
Igor Czajkowski
moja pasja to wyprawy rowerowe