Ankieta

Który termin Zlotu najbardziej Wam odpowiada???

15-19 czerwca 2022
1 (5.6%)
22-26 czerwca 2022
1 (5.6%)
29 czerwca - 3 lipca 2022
10 (55.6%)
6-9 lipca 2022
5 (27.8%)
31 sierpnia - 4 września 2022 (old style)
0 (0%)
7 września - 11 września 2022 (old style)
1 (5.6%)

Głosów w sumie: 18

Głosowanie skończone: Grudnia 13, 2021, 06:36:56 pm

Autor Wątek: [ZLOT 2022] Wybór terminu Zlotu 2022  (Przeczytany 17370 razy)

natalka

• wyczynowiec na poziomie
Odp: ZLOT 2022 - wybór terminu
« Odpowiedź #30 dnia: Grudnia 29, 2021, 09:16:52 pm »
Drogi Turbomanie - Kalisz absolutnie nie wchodzi w rachubę z powodów odgórnie znanych.

@Szydziu - interesujące parametry, ale czy masz tam poza smacznymi kąskami z Baru - noclegi pod dachem? Wygodny dojazd? Opcja organizacji ognia, grilla? Jak z trasami? Co ze zwiedzaniem?
Parametrów do sprawdzenia jest bardzo dużo i dlatego z pewnych względów najbardziej proponowana przeze mnie miejscówka w zasadzie straciła rację bytu. Bo poza jakimiś trasami stricte kolarskimi nie ma tam nic do zwiedzania. Owszem, są widoki. Jak się przejedzie XYZ kilometrów.

@Leopold - no jak wyżej. Szukamy miejsca, wysyłam zapytania, dostaję odpowiedzi, szukam dalej, podpatruję, porównuję, zastanawiam się i analizuję.

Co do finansów - Zlot musi utrzymać się sam. I niestety biorąc pod uwagę poczynania obecnego rzuntu - na pewno będzie drożej niż taniej więc już teraz chwytajcie się za kieszenie i oszczędzajcie.

Franc

• całkiem inny wariat
  • Ponad 30 lat na poziomie
    • Moje zdjęcia rowerów
« Odpowiedź #31 dnia: Grudnia 29, 2021, 10:08:37 pm »
Nie tak dawno Nahtah organizował zlot jednoosobowo w dodatku w czasie niemal całkowitego lockdownu bez rozpaczliwego wołania o pomoc. Można? Można! Także nie przesadzajmy z tym komitetem organizacyjnym.

Nie wiem, co jeszcze robił w między czasie Nahtah, czy tylko pracę zawodową i Zlot czy może coś jeszcze - chwała Mu za to, że dał radę i fantastycznie jak zorganizował. Ja ogarniałem jednocześnie pracę zawodową, bardzo dużą chałturę, Zlot, oraz przygotowanie maleństwa do sezonu (a to schodzi bardzo, bo dojazd 2h w jedną stronę) więc po prostu miałem za krótką dobę na ilość rzeczy do zrobienia. Chałtura i maleństwo wpadły już po tym jak ogłosiłem, że organizuję, miało się skończyć szybciej ale nie wyszło i nie bardzo jak miałem z czegoś się wycofać.
Franc "Rowery Poziome Rule"

IMK P14-001 (SWB ASS)
Thyss 222
IMK P12 (SWB, USS, B2B tandem)
szary Peugeot 508SW z DW10CTED4
Twister 800

natalka

« Odpowiedź #32 dnia: Grudnia 30, 2021, 02:30:20 am »
Franc - Ty nie musisz się tłumaczyć bo zrobiłeś kawal dobrej roboty, ten Zlot w Białymstoku był przygotowany PERFEKCYJNIE (tak jak i wiele poprzednich). Zwłaszcza jak na warunki lockdownów, ciągłego strachu przed wirusami i innymi szaleństwami. Tak się składa, że widziałam "Maleństwo" i ogrom roboty jaką musiałeś wykonać aby zaczęło ono pływać. A przecież każdy z nas ma jeszcze pracę i dom i własne zycie prywatne i chęć na kilka minut czystego patrzenia w okno w ciągu dnia. Tym bardziej więc SZACUN dla Ciebie, że nie porzuciłeś tematu mimo takiego obciążenia i dopiąłeś wszystko na ostatnie guziczki.

Jeśli Turboman chce narzekać - to ja pytam czy byłeś na tym Zlocie i czemu nie? Bo jeśli nie byełś to wybacz, ale co chcesz tu komentować i do czego się czepiać?
Turboman - uważasz że możesz zrobić Zlot sam? Proszę bardzo, w 2023 możesz się za to brać. Tylko prooooszę - nie w żadnym Kaliszu. No chyba, że tym Kaliszu Pomorskim :D :D :D

Kontynuując temat Zlotu 2022 pragnę poinformować, że wysłałam zapytania do kolejnych dwóch potencjalnych miejscówek.
Myślę, że na początku stycznia stworzę Ankietę z wyborem miejscówek gdzie będą rozpisani potencjalni kandydaci z proponowanymi przeze mnie trasami i wszyscy będą mogli zagłosować na to co się komu spodoba. Mam nadzieję też, że biorących udział w głosowaniu będzie więcej niż w tej Ankiecie dotyczącej daty odbywania się Zlotu. :)

turboman

• sympatyk na poziomie
  • **
« Odpowiedź #33 dnia: Grudnia 30, 2021, 11:01:30 am »
Natalka i Franc, przecież ja ani się nie czepiam ani nie narzekam tym bardziej nie wymagam aby ktokolwiek się tu tłumaczył. Nawiązałem tylko do wypowiedzi Leopolda, że zlot powinno organizować większe grono i wyraziłem swoją opinię na ten temat. Jak mówi stare dobre przysłowie, uderz w stół a nożyce się odezwą. Jak będę organizował zlot, to zorganizuję go tam, gdzie sam jako organizator zdecyduję. Każdy będzie miał własny demokratyczny wybór czy się na nim pojawić, czy nie. Widać też, że w zeszłym roku wielu forumowiczów tak jak i Ja z takiego wyboru skorzystało. Ankieta dobra sprawa, ale ilu chętnych tyle zdań i nigdy wszystkim nie dogodzisz. Jak widać też na tym przykładzie, propozycje forumowiczów są mocno cenzurowane, bo jak twierdzę organizator i tak ma już plan co do miejsca i robi tu jakaś zasłonę dymną. Proponuję też aby skupić się na temacie zlot, bo sprawy maleństw czy dużeństw chyba niewielu tu interesują.

hansglopke

• całkiem inny wariat
  • Zduńska Wola
« Odpowiedź #34 dnia: Grudnia 30, 2021, 10:14:52 pm »
Drogi Turbomanie - Kalisz absolutnie nie wchodzi w rachubę z powodów odgórnie znanych.

Kalisz nie, to może Winiary?
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

Tehen

• Kolejarz forumowy
« Odpowiedź #35 dnia: Grudnia 31, 2021, 12:46:29 am »
W moim serduszku tylko Kielecki  8)
Albo poziom i wygoda albo wydasz w cholerę kasy na różne kierownice i siodełka tylko po to żeby w końcu i tak kupić sobie rower poziomy.

nahtah

• całkiem inny wariat
  • Obieżyświat w poziomie
« Odpowiedź #36 dnia: Grudnia 31, 2021, 02:16:09 pm »
Tak sobie myślę, że poruszanie tematu - jak i w jakim stylu dochodzi się do zapięcia wszystkich tematów około zlotowych - nie ma sensu. Wiele pada słów i gestów, czasami nie zamierzonych, czasami potrzebnych, by znaleźć motywację czy pomysł na realizację, ważny jest finał, czas zlotowy i zadowolenie gości.
 Każdy kto organizował cokolwiek, wie ile trudu i zachodu to kosztuje.
Teraz jest czas na wspominanie byłych zlotów i oczekiwanie na kolejny. Wiem, że oczekiwania każdego są takie, by dojazd do miejsca zlotu był jak najkrótszy ale czy tak się da?
 Dla mnie jest to obojętne, ważne jest bym miał zdrowie i czas a to ostatnimi czasami coraz bardziej się komplikuje. Pomimo tych prozaicznych zawirowań z ciekawością czekam na moment wyjazdu na spotkanie z bikerami na POZIOMIE a każde miejsce będzie dla mnie miejscem egzotycznym, wartym pozostawienia śladu przez moją poziomkę.;)))

POZDROWER I SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU 2022
ŻYCIE jest jak jazda NA ROWERZE aby utrzymać równowagę MUSISZ się poruszać naprzód.......Albert Einstein
https://www.bikestats.pl/rowerzysta/nahtah

bozio_wezel

• sympatyk
  • *
« Odpowiedź #37 dnia: Stycznia 21, 2022, 08:42:58 pm »
Termin zlotu ustalony, a miejsce, jeżeli decyzja nie zapadła to proponuję Gliwice?

turboman

• sympatyk na poziomie
  • **
« Odpowiedź #38 dnia: Stycznia 22, 2022, 06:58:56 pm »
Jestem za a nawet przeciw  :)

natalka

« Odpowiedź #39 dnia: Stycznia 24, 2022, 12:20:23 pm »
Słuchajcie - ja tu widzę wiele propozycji rzucanych zwłaszcza przez Kłólika i Znajomych z Kalisza - cyzli wiadomo kogo.
Skoro tak?
Czemu nie mieliby się spróbować i zorganizować nam Zlotu w tym roku?
Skoro tak nalegają, tak tu komentują... No ewidentnie widać, że maja chęci, energię do działania, mnóstwo czasu... No przecież to widać!
Dajmy im!

Co Wy na to?
Mieczysław & s-ka? Podejmujecie się? Dacie radę?

turboman

• sympatyk na poziomie
  • **
« Odpowiedź #40 dnia: Stycznia 24, 2022, 10:35:15 pm »
Czyżby ktoś chciał się wycofać?
A możne nie tak rozpoczął organizację?
Pierwsza ankieta jaka powinna się pojawić powinna być na temat kto chce czy też kto zorganizuje zlot.
Nie za poźno na zmiany w organizacji?
Cza było wcześniej rzucić temat to mieli by my zlot w Kaliszu. Nowe organizatory = nowe terminy i miejsca.
Niektórzy na pewno urlopy już zaklepali.

karola

• sympatyk na poziomie
  • **
« Odpowiedź #41 dnia: Stycznia 25, 2022, 10:07:41 am »
Ja nie rozumiem skąd w niektórych osobach tu na forum tyle jadu. Zwłaszcza wobec organizatorów kolejnych zlotów, którzy robią to za darmo i poświęcają na to swój wolny czas. Niestety ale zauważyłam, że praktycznie co zlot pojawiają się komentarze, które wcale w niczym nie są pomocne, a wręcz podcinają skrzydła. I wcale się nie dziwię, że co roku jest problem z chętnymi do organizowania zlotów. A tak naprawdę zloty to my, uczestnicy. Moim zdaniem miejsce nie jest aż tak ważne. Liczy się to że mamy możliwość spotkania się.
Rok temu noclegi były ogłoszone dopiero pod koniec maja. Też było kilka osób, które nieprzychylnie się wypowiadały, a zlot był naprawdę super. Z resztą na zlotach których byłam to każdy był inny ale każdy był ekstra :)
Także Natalka rób swoje i wiem, że zlot w tym roku też się uda. A jakbyś potrzebowała pomocy to pisz śmiało :)

natalka

« Odpowiedź #42 dnia: Stycznia 25, 2022, 10:32:52 am »
Turbomenie - a co tu tak nagle się zrobiło głośno o terminach i miejscach kiedy wiadomo od pół roku kto robi Zlot? Czemu nikt wczesniej nie podnosił reki do góry i nie zgłaszał się na Organizatora, co?
Tacy bohaterscy jesteście teraz, kiedy wiadomo już, że robi kto inny?
Był czas na zgłaszanie się. Było informowane na Zlocie, że jak ktoś chce, to proszę bardzo brać i lecieć z tematem. Ale oczywiście Wy z Kalisza umiecie tylko i wyłącznie tu pisać, komentować i się ewentualnie naśmiewać. Ale żeby samodzielnie cokolwiek zrobić? Żeby pojawić się na Zlocie?!?!?! Ale jak to?! Przyjechać na ZLOT?!

turboman

• sympatyk na poziomie
  • **
« Odpowiedź #43 dnia: Stycznia 25, 2022, 12:43:38 pm »
Karola a gdzie Ty tu widzisz jad z mojej strony? Podaj przykład.
Ja tu widzę tylko konstruktywną krytykę czasem drobny żarcik aby rozweselić to smutne jak pi... forum.
Jedyny jad i zamęt to tu sieje natalka, która sama tak chętnie zmienia Nicki i oczekuje tolerancji a zupełnie nie ma jej dla innych. Cztery posty wyżej Natalka proponuje aby zlot  w tym  roku organizowali chłopaki z Kalisza a post wyżej pier.oli już co innego. To jest dopiero sianie jadu i zamętu.
Jeszcze raz wyrażę swoje zdanie w tym temacie.
Jak ja będę organizował zlot, to zorganizuję go w miejscu i czasie jaki Ja ustalę i każdy będzie maił demokratyczny wybór czy się na nim pojawić, czy nie.
Natalka chce robić to co robi, jej czy jego sprawa, może robić ze swoim wolnym czasem co jej, jemu się podoba. Ja mam prawo wyrazić swoją opinię na ten temat,  jeszcze raz podkreślam opinię czy krytykę nie jakiś jad.
Nie rozumiem natomiast postów Natalki, które miały by mnie nie wiem... skłonić do podjęcia pewnych działań, bo ona czy on by tak chciał(a). Poza tym natalka gó.no wie co ja samodzielnie zrobiłem a czego nie, więc jest to tylko zwykłe pie.dolenie i sianie jadu z jej(go) strony.

turboman

• sympatyk na poziomie
  • **
« Odpowiedź #44 dnia: Stycznia 25, 2022, 12:50:47 pm »
Podjudzanie chłopaków z Kalisza aby zorganizowali zlot, najlepiej na Mazurach - mistrzostwo świata.
Ten zlot byłby tak udany jak hymn wyśpiewany przez Panią Edytę.