Autor Wątek: Reakcje i pytania ludzi  (Przeczytany 475310 razy)

Makenzen

• całkiem inny wariat
Odp: Reakcje i pytania ludzi
« Odpowiedź #765 dnia: Października 04, 2016, 03:31:39 pm »
Skoro impreza nazywała się "Luźna Warka", to wnioskuję z tej nazwy, że to impreza na luzie. Z jakiej racji więc ktokolwiek się czepia, że jedziesz za kimś "na kole" albo wybrzydza na Twój mechanizm korbowy? Równie dobrze mógłbyś pojechać na taczce z napędem odrzutowym i nikomu nic do tego. :P
Jeśli pod twoim tyłkiem jawi się rower poziomy... to wiedz, że coś się dzieje!!! :P

fdx

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #766 dnia: Października 04, 2016, 05:24:18 pm »
Jakiś czas temu jade sobie poziomką przez Poznań. Obok mnie na swiatlach staje wypucowany hipster na ostrym kole i pyta czemu jezdze czyms takim. Ja mu na to
Jeżdze poziomką bo ostre koło jest zbyt mainstreemowe... sie koleś obraził...
Poziomka... bo ostre koło jest zbyt mainstreamowe...

woldopeper

• kolarz na poziomie
  • Challenge Mistral zwany Rudym
« Odpowiedź #767 dnia: Października 04, 2016, 08:16:43 pm »
Łazienki królewskie, leniwe popołudnie, mistral stoi grzecznie przy krawędzi ścieżki, ja próbuję zrobić zdjęcie.
Podchodzi grupa osób ,
Pani:o jaki dziwny wózek...
ja: eee to rower jest
Pani: a do czego służy ?
ja: mówię do sprawiania  przyjemności..
Pani: zrobiła kwadratowe oczy...
ja ( zorientowałem się że nie trafiłem )prostuję :znaczy do rekreacji ,wiatr we włosach i takie tam
Pani:zmierzyła moją fryzurę (raczej krytycznie ) mówi: kupie sobie taki ....

Potem był dziwnie dwie dziewczyny na mój widok: o rety ty też to widziałaś?

Stoję na światłach, czekam na zielone, podchodzi Pani z psem i w zasadzie nie byłoby w tym nic dziwnego tylko ....
pies był wyższy niż ja na rowerze...popatrzył tak jakoś dziwnie na mnie, z góry....sam nie wiem....
pozdrawiam Waldek

forrest

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #768 dnia: Października 05, 2016, 10:54:37 am »
@storm - on był organizatorem; oczywiście, w porównaniu z rowerem pionowym, rower poziomy ma niżej położony środek ciężkości i bardziej oddalony od punktu styczności przedniego koła z podłożem - stąd jest możliwe hamowanie (ale nie dyskutowałem).
@Makenzen - tak, ta "luźna" w nazwie mnie przyciągnęła; nie spodziewałem się jakichkolwiek obostrzeń wobec w pełni sprawnego roweru.

Makenzen

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #769 dnia: Października 07, 2016, 02:40:42 pm »
Jedzie sobie mercedes, ja obok. Kierowca zagaja:
- Nie boi się pani, że pani zginie?
- Nie.
- Odważna pani jest!
:)
Jeśli pod twoim tyłkiem jawi się rower poziomy... to wiedz, że coś się dzieje!!! :P

Makenzen

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #770 dnia: Listopada 25, 2016, 11:23:38 pm »
Wczoraj, jadę sobie do roboty, wyprzedza mnie rowerzysta i:
- Ma pani ładny rower!

Tak sobie myślę, zaczepiają mnie różni ludzie, pytają o rower, komplementują... A mógłby mnie jakiś przy okazji na herbatę zaprosić i żyli długo i szczęśliwie jak w fotokomiksach w Bravo w latach 90. ;)

Makenzen

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #771 dnia: Stycznia 06, 2017, 08:47:03 pm »
Dzisiaj w robocie taki dialog:
- Ty dziś przyjechałaś rowerem?
- Tak.
- Ty zdziczała dziewczyno!
:D

tomo

• całkiem inny wariat
  • SWB DIY
« Odpowiedź #772 dnia: Stycznia 07, 2017, 07:42:20 am »
Dredy nosi i dziwi się, że od dzikich wyzywajo  :P ;D

tomo

• całkiem inny wariat
  • SWB DIY
« Odpowiedź #773 dnia: Stycznia 16, 2017, 12:23:09 pm »
Przed chwila wpadła do mnie na Izbę Przyjęć znajoma pielęgniarka i opowiedziała, co o mnie powiedział do niej jej mąż:
"Ten twój kolega po śniegu szybciej zap$%^dala na rowerze niż te gamonie w samochodach  przede mną! Szacunek!"
Także ten:

storm

• Gość
« Odpowiedź #774 dnia: Stycznia 16, 2017, 02:03:40 pm »
@Tomo = MOCARZ :D

Makenzen

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #775 dnia: Stycznia 16, 2017, 03:35:33 pm »
Także ten:

Także ten jegomość zap%^&* jak Tomo? ;)

Makenzen

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #776 dnia: Marca 31, 2017, 10:02:19 pm »
Różne rzeczy już słyszałam w reakcji na mój rower, ale dzisiejszy komentator wygrał wszystko :D Mijał mnie jakiś rowerzysta i coś zagadał, nie usłyszałam co, doleciało do mnie tylko: "...pojazd! Je*ać system!" ;D

Makenzen

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #777 dnia: Kwietnia 07, 2017, 10:51:24 pm »
To znowu ja. :)
Jadę sobie, obok na chodniku stoi facet i woła za mną:
-- A kamizeleczka?

Otóż, człowieczku, nie ma takiego obowiązeczku. Poza tym kamizeleczka na poziomeczce i tak jest bez sensiczku...

dziura

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #778 dnia: Kwietnia 10, 2017, 08:12:15 pm »
A ja niedawno miałem konfrontację z tych mniej przyjemnych...
Staję sobie na światłach na Princes Street (główna ulica w Edim, jak ktoś oglądał Trainspotting, to właśnie po niej biegną bohaterowie w scenie otwierającej film). Nagle przechodzący jegomość, którego stan wskazywał na ciężką walkę z grawitacją, zaczął wykrzykiwać, że tamuję ruch. Spokojnie pokazałem na światła- czerwone jak byk :o
Typek na to, że powinienem jechać po chodniku, bo nie płacę podatku drogowego... Ożesz ty owcojebco >:(
Uprzejmie zapytałem czy on w takim razie płaci za cały ten tlen, który marnuje ;D Z niewiadomych powodów zamiast zagłębić się w merytorycznej dyskusji pijaczek uznał, że go obrażam ;)
Na szczęście w międzyczasie światło zmieniło się na zielone, więc dostojnie oddaliłem się, żeby naprawdę nie tamować ruchu.
Velotechnik Street Machine GT

Tehen

• całkiem inny wariat
  • Kolejarz forumowy
« Odpowiedź #779 dnia: Kwietnia 10, 2017, 11:07:44 pm »
Typek na to, że powinienem jechać po chodniku, bo nie płacę podatku drogowego...

Jakbym słyszał moją szefową.

"Rowerzyści powinni płacić obowiązkowe OC"

Argument że próbowano tego z marnym skutkiem jakoś do niej nie przemawia bo kobiecina zaimpregnowana na argumenty :/
Albo poziom i wygoda albo wydasz w cholerę kasy na różne kierownice i siodełka tylko po to żeby w końcu i tak kupić sobie rower poziomy.