Witam
Jestem nowy.
Miałbym kilka pytań dotyczących rowerów poziomych. Dojeżdżam do pracy 8-10 kilometrów w jedną stronę w 90% po ścieżkach rowerowych (w jednym miejscu trzeba przenieść rower przejściem podziemnym jest też 200 metrów normalnej drogi) . Mam problemy z kręgosłupem lędźwiowym i szyjnym przez co zdarzają mi się problemy z jeżdżeniem rowerem miejskim. Kolarzówki i inne rowery niestety odpadają z uwagi na przeprost kręgosłupa szyjnego. Zastanawiam się nad zakupem roweru poziomego i przed jego zakupem miałbym kilka pytań:
1) Czy można gdzieś wypróbować taki rower chciałbym zobaczyć czy będę w stanie nim komfortowo jeździć? Warszawa i okolice
2) Czy rowery dopasowane są do wysokości człowieka?
3) Gdzie najlepiej kupić rower? (składać samemu, kupić używkę, kupić na e-bay, kupić nówkę w Polsce)?
4) Jaki model najlepiej wybrać?
5) Czy wybierać opcję 2 czy 3 kołową?
Pozdrawiam,
Michał
Powitać
Ad.1 W stolicy i okolicach masz sporo osób z forum. Makenzen, Storm, Franc (chociaż na tego, to bym uważał, bo widelce mu się lubią łamać

), lub mła. Plus paru innych, których nie wymieniłem.
Ad. 2- Masz na myśli "czy sięgnę nogą do ziemi leżąc na foteliku", czy" dam radę dosięgnąć do pedałów"?. W pierwszym przypadku parametr ten możesz regulować kształtem ramy i wielkością przedniego koła. W trajkach wielkość przednich kół nie ma w tym przypadku znaczenia. Odległość fotelika od pedałów reguluje się albo ruchomym bomem (częściej), lub ruchomym fotelikiem. Ogólnie rzecz biorąc- odpowiedź brzmi "tak".
Ad.3- A to już zależy ile masz floty, czy lubisz majsterkować, czy chcesz mieć jedyny rower na Ziemi...
Jak masz hajs, ale nie masz zacięcia tech.- kup nówkę. Albo od rodzimych twórców i dealerów (Matix. Dekkers, czescidopozioma.pl), albo z zagranicy (HP Velotechnik, Azub, Optima, Nazca), ale ceny są... spore. Jak nie masz sałaty i zdolności- kup używkę- w kraju albo za granicą. Kolega
fdx ma dużego skilla, jeśli chodzi o ściąganie poziomek z Niderlandów.
Masz chęci i potrafisz coś udziergać samodzielnie- buduj. Możliwości wyboru materiału ramy, sposobu łączenia, dobór części- temat rzeka.
Ad. 4- A to już musisz sobie sam odpowiedzieć. Poczytaj, pojeździj na paru konstrukcjach, to będziesz wiedział co Ci pasi. Na początek, łocz dys:
http://jazda-na-poziomie.pl/2012/01/14/rodzaje-rowerow-poziomych/Ad. 5- Jak masz taszczyć rower, to IMO tylko dwukołowiec. Trajka, poza wagą, jest po prostu za bardzo nieporęczna żeby ją taszczyć na dłuższe dystanse. I mówiąc "dłuższe" mam na myśli więcej niż parę metrów. No ,chyba, że będziesz ciągnął lub pchał bika za tylne koło. Dodatkowo trajka w mieście i poza nim traci podstawową zaletę rowra- wąskość. Dużo opcji wyboru drogi np. w korku będzie dla Ciebie po prostu niedostępnych. Z drugiej strony- w zimę na trajce jeździ się dużo pewniej. Ja jednakowoż polecał bym dwukołowca.