Autor Wątek: VIII Zlot Rowerów Poziomych - 19-20-21 czerwca 2015 Gdynia  (Przeczytany 67654 razy)

live_evil

• Administrator
  • całkiem inny wariat
  • ...i stąd wiemy, że Ziemia ma kształt banana
Odp: VIII Zlot Rowerów Poziomych - 19-20-21 czerwca 2015 Gdynia
« Odpowiedź #60 dnia: Maja 23, 2015, 08:40:42 pm »
Ja jadę rowerem, z Łodzi. Może ktoś się podłączy po drodze?

Zapodaj trasę, może coś pokombinuję, by się dołączyć. Chociaż jeszcze nie wiem, czy mi termin zlotu z czymś nie koliduje.
mniej wiecej cos takiego: https://goo.gl/maps/8xL2F

świeżak

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #61 dnia: Maja 23, 2015, 09:26:57 pm »
 A kto jedzie w piątek z kujawsko-pomorskiego?

storm

• Gość
« Odpowiedź #62 dnia: Maja 23, 2015, 09:41:55 pm »
@Live_evil - ta trasa jest do kitu. Nie przejedziesz przez Wdecki Park Krajobrazowy na wprost. Musisz odskoczyć na Rybno DW 238 i potem przez Lipinki do 214 i do 222.
Chyba, że masz rower terenowy, lubisz bruk i leśne dróżki? Chyba, że z Jeżewa skoczysz bezpośrednio na Rybno.
Poza tym ta traska która wiedzie przez Chełmno - jesteś pewien, że omijasz wieeeeeelki podjazd w Chełmnie?
A skoro już jedziesz DK91 - to radzę się jej trzymać za Toruniem - piękna droga, pusta, super pobocze. Dopiero za Świeciem warto z niej zjechać.

Tehen

• całkiem inny wariat
  • Kolejarz forumowy
« Odpowiedź #63 dnia: Maja 24, 2015, 01:10:50 am »
Jak już o dojazdach mowa to przyzna się ktoś kto zwinął ostatni bilet na czwartkowe Ustronie z Warszawy?
Każą mi Pendolino jechać  >:(
Albo poziom i wygoda albo wydasz w cholerę kasy na różne kierownice i siodełka tylko po to żeby w końcu i tak kupić sobie rower poziomy.

live_evil

• Administrator
  • całkiem inny wariat
  • ...i stąd wiemy, że Ziemia ma kształt banana
« Odpowiedź #64 dnia: Maja 24, 2015, 08:30:44 am »
@Live_evil - ta trasa jest do kitu.
Całkiem prawdopodobne ;-)
To jest tylko "mniej więcej" ślad którym będę się poruszał.

kaczor1

• całkiem inny wariat
  • www.kaczor2.blogspot.com
    • HPV Poland & Recumbent Bike
« Odpowiedź #65 dnia: Maja 26, 2015, 07:58:36 am »
Panowie czy z Poznania ktoś się wybiera PKP lub automobilem ;) ,chętnie bym się przyłączył. A może któryś z was będzie przejeżdżał w okolicy ?

Ja samochodem, ale rowery jadą w środku bo nie mam bagażnika na dach, więc niestety nie mogę nikogo zabrać.  :-[

kaczor1

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #66 dnia: Maja 26, 2015, 08:21:12 am »
Jestem nowy i chciałbym spotkać się z wami i poznać całe bractwo poziome jednak muszę jeszcze dograć sobie wolne w tym terminie - powinno się udać w końcu szefowa to żona.
Mam takie pytanko - czy przy noclegu w szkole jest dostęp do prysznica ?

Podbijam pytanie gajowego bo nie widziałem odp. A dostałem takie samo pytanie.

pajak_gdynia

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #67 dnia: Maja 26, 2015, 06:32:02 pm »
Jestem nowy i chciałbym spotkać się z wami i poznać całe bractwo poziome jednak muszę jeszcze dograć sobie wolne w tym terminie - powinno się udać w końcu szefowa to żona.
Mam takie pytanko - czy przy noclegu w szkole jest dostęp do prysznica ?

Podbijam pytanie gajowego bo nie widziałem odp. A dostałem takie samo pytanie.

Nie zauważyłem pytania :(
Oczywiście, że prysznice są dostępne. Nie jest to oczywiście standard SPA+, ale standard "przy auli gimnastycznej" chyba wystarczy?

Idąc dalej. Padło również pytanie o trasy.. Wczoraj wybrałem się na rekonesans tras nadających się na zlotowe.

Pomysły mam ogólnie takie:
- trasa krótka "na plac zabaw" w Parku Regana https://goo.gl/maps/gJ1IS (ścieżka nadmorska, sopockie molo, dwa place zabaw)
- trasa turystyczna "gdańska" https://goo.gl/maps/qnlii (Biała Baszta, Bastiony, Neptun, Kościół Mariacki, Park Oliwski)
- trasa długodystansowa "żuławska" https://goo.gl/maps/mDjF5 (prom, most na Wiśle, Stutthof)

Mam do Was parę pytań (po części do mieszkańców Trójmiasta, po części ogólnie..)

Czy ktoś orientuje się, jaki jest "los" remontu na ścieżce nadmorskiej w Sopocie (przy Łazienkach PD)? Jakby w czasie zlotu remont miał trwać, to będzie trzeba zrobić objazd (bo będzie paraliż).

Domyślam się, że remont na Powstańców to raczej grubsza sprawa i będzie droga "pod prąd", bo chyba z przyczepkowiczami to nie uda nam się przedostać po schodach przy potoku albo przy aqua parku? Czy warto tracić najprzyjemniejsze miejsca?

Długodystansowa. Się zastanawiam jak to jest z tą długością.. ale chyba 140 to jest ciut za daleko? Można zaoszczędzić jakieś 40 skręcając od razu "na powrót" (https://goo.gl/maps/Dxg2r) czy lepiej takiej opcji się trzymać?

W ogóle jak na długiej trasie odnosić się do przejazdów głównymi szosami i do mocno słabych dróg (typu "ser szwajcarski", płyty jumbo)?
« Ostatnia zmiana: Maja 26, 2015, 09:31:27 pm wysłana przez pajak_gdynia »

aligatorpoczta

• wyczynowiec na poziomie
« Odpowiedź #68 dnia: Maja 26, 2015, 07:18:51 pm »
Cześć Pająk mam pytanie jak rozsyłane danych na przelew zlotowy ,chyba ze wszystko gratis ;)
Czarne Swb  ful 26x26, Zielona żaba swb 20x26

szydziu

• całkiem inny wariat
    • Pilskie Bractwo Turystyki Rowerowej.
« Odpowiedź #69 dnia: Maja 26, 2015, 09:10:56 pm »
Jakoś muszę się zapisać a ciągle mi się jakoś nie chcę wypełniać tych zgłoszeń... ;)
no dobra poleciało....
« Ostatnia zmiana: Maja 26, 2015, 09:23:03 pm wysłana przez szydziu »
Ktoś potrzebuje przyczepę kempingową?

https://youtu.be/b-T87-Vb9a8

pajak_gdynia

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #70 dnia: Maja 26, 2015, 09:34:03 pm »
Cześć Pająk mam pytanie jak rozsyłane danych na przelew zlotowy ,chyba ze wszystko gratis ;)
Szydziu się zapisał, to można rozsyłać! Wczoraj wykorzystałem całe zapasy chciemisiejstwa, więc dziś odpoczywam :)

kaczor1

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #71 dnia: Maja 27, 2015, 10:08:12 am »

Idąc dalej. Padło również pytanie o trasy.. Wczoraj wybrałem się na rekonesans tras nadających się na zlotowe.

1 Pająk a może tak https://goo.gl/maps/JofKS jeśli jakość tych dróg pozwoli. Fajnie było by nie jechać siódemką - takie drogi "czerwone" są strasznie nudne, osobiście bardzo lubię jeśli jadę nie na czas z A do B, a typowo turystycznie, właśnie takie lokalne, przez okoliczne wsie. 
2 140 to sporo biorąc pod uwagę, że jeszcze posiłki i część osób zostaje na krótsze trasy, spowoduje to dużą dysproporcje czasową pomiędzy grupami - ja bym skrócił, może zaraz za Wisłą? Będzie wtedy 108

edit:

Długodystansowa. Się zastanawiam jak to jest z tą długością.. ale chyba 140 to jest ciut za daleko? Można zaoszczędzić jakieś 40 skręcając od razu "na powrót" (https://goo.gl/maps/Dxg2r) czy lepiej takiej opcji się trzymać?

W ogóle jak na długiej trasie odnosić się do przejazdów głównymi szosami i do mocno słabych dróg (typu "ser szwajcarski", płyty jumbo)?
No właśnie.

O no właśnie.

Płyty TuDum TuDum to zależy jaki dystans. Bo jeśli będzie dużo, to będziemy taki odcinek pokonywali wieczność. 
I jaki ten ser? Bo jak jechałem do Elbląga, to miałem 5km, które pokonywałem godzine (!) równie dobrze można by było rower prowadzić.

« Ostatnia zmiana: Maja 27, 2015, 10:15:53 am wysłana przez kaczor1 »

szydziu

• całkiem inny wariat
    • Pilskie Bractwo Turystyki Rowerowej.
« Odpowiedź #72 dnia: Maja 27, 2015, 10:23:00 pm »

Szydziu się zapisał, to można rozsyłać!
ufff dobrze że się zgłosiłem boniktby nie dostał numeru konta ;)
Ktoś potrzebuje przyczepę kempingową?

https://youtu.be/b-T87-Vb9a8

Franc

• całkiem inny wariat
  • Ponad 30 lat na poziomie
    • Moje zdjęcia rowerów
« Odpowiedź #73 dnia: Maja 28, 2015, 08:58:17 pm »
Ponoć nie ma Zlotu jako wydarzenie na Twarzoksiążce. Tak mi doniosła Najukochańsza.
Franc "Rowery Poziome Rule"

IMK P14-001 (SWB ASS)
Thyss 222
IMK P12 (SWB, USS, B2B tandem)
Twister 800

aligatorpoczta

• wyczynowiec na poziomie
« Odpowiedź #74 dnia: Maja 28, 2015, 09:28:54 pm »
Jak niema jak jest dziś gadalem z Pająkiem i wszystko gra :) proszę mi tu zamętu nie siać wśród obywateli poziomkarzy >:(
Czarne Swb  ful 26x26, Zielona żaba swb 20x26