Autor Wątek: WMK-Pażdziernik  (Przeczytany 4409 razy)

Antonowitch

• całkiem inny wariat
    • Sklep na odpowiednim poziomie.
WMK-Pażdziernik
« dnia: Października 27, 2012, 07:21:33 pm »
WMKa w tym miesiącu była troszkę kontuzyjna dla niektórych poziomek..

Francu na pierwszych 4kmach połamał przedni monosztuciec ja natomiast po 10kmach cisnąc z kaczorem ile wlezie urwałem łańcuch ;)
Z pomocą innego uczestnika masy udało się temat załatwić w 15minut i dogonić masę. Jednak okazało się że górny łańcuch poprowadziliśmy nie przez trujkąt wahacza a pod nim.
W efekcie tarł przez kolejne 10kmów o dolną belkę trójkąta wahacza ;)))
Do tego na rondzie Charles'a de Gaulle'a sanki tylnego automatu wylądowały w szprychach co w efekcie ukręciło cały tylny automat ;)))
Tuż 1,5km przed końcem masy...

Poniżej zdjęcia franca zaraz po wypadku, na szczęście obyło się bez kontuzji z tego co wiem.
Kaczor mi też zrobił zdjęcia, tak więc pewnie zapoda je wkróce ;)

« Ostatnia zmiana: Października 27, 2012, 07:33:20 pm wysłana przez Antonowitch »
Poziomo pozdrawiam,
Anton
Głównie fotele do rowerów poziomych: http://www.czescidopozioma.pl

kaczor1

• całkiem inny wariat
  • www.kaczor2.blogspot.com
    • HPV Poland & Recumbent Bike
Odp: WMK-Pażdziernik
« Odpowiedź #1 dnia: Października 27, 2012, 08:11:33 pm »
Kaczor mi też zrobił zdjęcia, tak więc pewnie zapoda je wkróce ;)

Październikowa masa była niestety dość pechowa , ale nie tylko dla poziomek, bo słyszeliśmy też o urwanym pedale i pękniętych szprychach od innych uczestników.

wildzi

• kolarz na poziomie
  • Wieczny majsterkowicz...
« Odpowiedź #2 dnia: Października 27, 2012, 10:43:09 pm »
W mojej poziomce dużych luzów dostało mocowanie zespołu dolnych kółek prowadzących łańcuch. Co powodowało "chrobotanie" zwiększony opór przy kręceniu oraz bardzo nieprzyjemne wibracje łąńcucha podczas mocniejszego pedałowania.

Dlatego też drugi podjazd pod Książęcą sobie darowałem. Od skrętu w Piękną do podjazdu Książęcą przeturlałem się górą i na wlocie w Nowy Świat poczekałem na Masę.

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. Dzięki temu przypomniałem sobie jak to ustrojstwo zmajstrowałem. Nowe mocowanie będzie solidniejsze, lżejsze, a kółeczka zębate (przerzutkowe) wymienię wreszcie na większe - gumowe z naciętym rowkiem na łańcuch.
WilPaf -> SWB ASS 20x24

WilPaf II -> SWB ASS 20x20 "Lepszy" vel. "Killer"

Danielasty

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #3 dnia: Października 28, 2012, 10:35:52 am »
Macie jakiegoś pecha, BMK- Bydgoska masa krytyczna - poziomka przejechała sprawniej od kilku rowerów, wczoraj byłem na TMK - Toruńskiej Masie krytycznej - przejechał sprawnie przez 120km ;D i oczywiście uciekłem rowerom pionowym :)