Autor Wątek: SWB z Krakowa  (Przeczytany 8028 razy)

wwojciech

• kolarz na poziomie
Odp: SWB z Krakowa
« Odpowiedź #15 dnia: Grudnia 07, 2011, 10:37:17 pm »
tor kajakowy w krk wygląda tak że równolegle do wisły jest podpięte ujęcie wody która wpuszczana jest na tor. W koło toru jest ścieżka asfaltowa. Po obwodzie dokładnie 1km. O ile z nazwy można oczekiwać coś innego to to jest poprostu ścieżka rowerowa/rolkowa/spacerowa:) Dużo ludzi jeździ tam bo jest połączony dobrą drogą rowerową z miastem.

Jacekddd

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #16 dnia: Grudnia 08, 2011, 09:06:37 pm »
Wokół toru kajakowego biegnie alejka/droga asfaltowa która łączy się ze ścieżką rowerową biegnącą po koronie wałów w kierunku do centrum miasta. Z krótkimi odcinkami terenem lub po chodniku ew. drogą z ruchem można dojechać do samego centrum Krakowa nawet na Rynek Główny m.in. jadąc pod Wawelem.

Wyklikałem tylko odcinek bezkolizyjny przy założeniu, że dosłownie nie zamierzamy kołami dotknąć miejsc gdzie samochody mogą się poruszać. (pomijam obsługę toru kajakowego maks. kilka przejazdów dziennie)

http://www.bikemap.net/route/1353383

Po odcinkach na wale i dalej biegnie ścieżka rowerowa szeroka od ok. 3m wzwyż jest to odcinek gdzie spotkać można pieszych, biegaczy, rolkarzy i rowerzystów. O tej porze roku jest luźno.

Jacek
PS. Jest to jedyny znany mi odcinek ścieżki rowerowej, który naprawdę nadaje się do jazdy dla rowerzystów.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 08, 2011, 09:08:50 pm wysłana przez Jacekddd »

Quest XS 20kkm; 11 Podróży 6379Km; Bieganie;
http://www.sports-tracker.com/view_profile/jacekddd

tramelka

• sympatyk
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: Grudnia 10, 2011, 07:39:26 pm »
@robson97991 czy to Ciebie nie widziałem 5.12 ok. godziny 7.45 jak przecinałeś aleje z ul. Długiej w Prądnicką?

Mini zlot bardzo chętnie, niech tylko kufer zrobię żebym mógł wziąć ze sobą coś więcej niż tylko wodę i dokumenty :)

Tak btw.: jeszcze kilka razy zarejestrowałem w okolicach  ul. Basztowej ciemne lwb, na oko koła 16" -> 26", przyznaje się ktoś?
« Ostatnia zmiana: Grudnia 10, 2011, 07:41:28 pm wysłana przez tramelka »

robson97991

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #18 dnia: Grudnia 10, 2011, 08:13:08 pm »
Zgadza się.Codziennie o tej porze zasuwam tamtędy do pracy.
Robert