Autor Wątek: Na którym kole instalujecie licznk  (Przeczytany 9004 razy)

Irenty

• kolarz na poziomie
Odp: Na którym kole instalujecie licznk
« Odpowiedź #15 dnia: Kwietnia 11, 2011, 09:32:11 pm »
Ja od 3 lat używam licznika mainnav mg-950d i wydaje mi się że jest super bez kabli, posiada rejestr śladu, można przez BT podłączyć komórkę i mieć GPS z mapą ( ja mam z garminem ), i chociaż mam teraz Samsunga Omnie HD to tak łącze się przez mainnav-a bo jest dokładniejszy i działa wszędzie czy to w gęstym lesie czy w zabudowie. I to jest dobre że mam 3 rowery i do każdego mogę podłączyć bez kalibrowania.

kaczor1

• całkiem inny wariat
  • www.kaczor2.blogspot.com
    • HPV Poland & Recumbent Bike
« Odpowiedź #16 dnia: Czerwca 16, 2011, 07:45:09 pm »
W jedną stronę przejechałem 30km.
W drodze powrotnej, zaczęło mi się jechać nieprzyzwoicie szybko i od razu wiedziałem, że coś z licznikiem się po(*&%@#  bo +50, to ja raczej po płaskim nie jeżdżę, a dystans powrotny tą samą trasą, wyniósł 49km.
Znowu licznik się skasował, a ja za cholerę nie mogę znaleźć tej kartki, gdzie zapisałem obwód
Może ktoś z was zetknąć, co macie tam wpisane?
20" 1.5 Schwalbe Marathon Racer             

cyqlop

• całkiem inny wariat
  • Czułów
« Odpowiedź #17 dnia: Czerwca 16, 2011, 07:57:14 pm »
trzeba zmierzyć i wpisać najprościej
Moja mała firemka
https://cnc-warsztat.pl (frezuje aluminium, drewno, tworzywa sztuczne)  ZAPRASZAM, DOBRE CENY

Druga strona
https://sites.google.com/site/cyqlopproject

hansglopke

• całkiem inny wariat
  • Zduńska Wola
« Odpowiedź #18 dnia: Czerwca 16, 2011, 08:35:16 pm »
trzeba zmierzyć i wpisać najprościej

I zrobić jeszcze kilka korekt.
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

storm

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: Czerwca 16, 2011, 09:18:44 pm »
@Kaczor - ja dla koła 20" mam wpisane równo 1500 (mm) i to jest wynik z pomiaru koła na obręczy Alexrims z oponka Marathon 1.5". Mierzone ZE MNĄ na foteliku, kilkukrotnie w 2009 roku i jeszcze ponawiane potem kilka razy. Ten obwód mam wpisany w licznik nowy i w starym miałem to samo i nie zdarzyło mi się, abym miał jakieś większe różnice z licnzikami znajomych :D