Autor Wątek: Środek ciężkości  (Przeczytany 10852 razy)

MaciejDlugosz

• Gość
Odp: Środek ciężkości
« Odpowiedź #15 dnia: Maja 24, 2010, 12:23:41 am »
[...] Maciek (Kaczmarek) mieszkał wtedy w Łodzi, i mniej więcej w tym okresie popełnił rower, który nieoficjalnie pobił rekord prędkości należący do niemieckiej konstrukcji VECTOR (jak dla mnie, nawet teraz - ideał piękna..):

Można go nawet "z buta" kupić za 4000 EUR (taniej wyjdzie zrobić replikę - ale co tam):

http://link.marktplaats.nl/336720129

Poniżej treść ogłoszenia gdy przestanie być aktywne (i gdy rower znajdzie nabywcę):

Conditie: zo goed als nieuw
[Stan: jak nowy]

De beste stroomlijn die er is.... de VECTOR TRIKE. 7 versnellingen achter en 1 groot verzet voor (3 erbij 52, 65 en 78 tands) Banden voor Comet en achter 7 bars Fat Boy. Magura discbrakes. Dit is de snelste velomobiel die er te koop is.
[Najlepszy opływowy aerodnamicznie rower jaki jest to... TRÓJKOŁOWIEC VECTOR. 7 przełożeń z tyłu i jeden duży zestaw z przodu 52, 65 i 78 zębów). Opony z przodu Comet i z tyłu 7 bar Fat Boy. Hamulce tarczowe Maagura. Jest to najszybszy velomobil które jest (możliwy) do kupienia]   

Voor testresultaten, tik even Vector trike in bij google, vervolgens zie je: World fastest human powered trans Canada of Vector HPVs.
[Żeby sprawdzić rezultaty, wpiszccie "Vector trike" w Google, wyskoczy Wam: Najszybszy pojazd napędzany siłą mięśni człowieka Vector]

Vaste prijs 4000 euro. Alleen serieuze gegadigden.
[Cena bez negocjacji 4000 EUR. Tylko poważnie zainteresowani]

« Ostatnia zmiana: Maja 24, 2010, 12:34:14 am wysłana przez Maciej Długosz »

Rumcajs

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: Maja 24, 2010, 12:52:40 am »
WOW !!
Toś mnie mile zaskoczył :o!!
A masz może namiary na Vectora 007? Był to następca rzeczonego, a numer 007 nie był numerem kolejnym, tylko.. oporem, jaki miała konstrukcja (jak pamiętam - pisali, że to dokładnie tyle samo ile ma standartowe lusterko boczne w aucie..)

MaciejDlugosz

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: Maja 24, 2010, 06:21:39 pm »
WOW !!
Toś mnie mile zaskoczył :o!!
A masz może namiary na Vectora 007? Był to następca rzeczonego, a numer 007 nie był numerem kolejnym, tylko.. oporem, jaki miała konstrukcja (jak pamiętam - pisali, że to dokładnie tyle samo ile ma standartowe lusterko boczne w aucie..)

Aż tak daleko nie zaszedłem... Nie, nie mam namiarów na Vectora 007. Mam tylko ten jeden link który podałem. Nie wiem czym różnią się między sobą Vectory - chyba tylko otworami wentylacyjnymi z przodu (6 otworów). Chyba tylko pasjonaci wiedzą gdzie ich szukać. Ja "prześwietlam" regularnie stronę www.marktplaats.nl i wpisuję słowo "ligfiets". I "wyłażą" czzasem właśnie takie "rodzynki" jak ten Vector.

Rumcajs

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: Maja 24, 2010, 09:19:39 pm »
Dzięki za miłe zaskoczenie po raz drugi ;D - stronka faktycznie ciekawa..

MaciejDlugosz

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: Maja 24, 2010, 10:55:28 pm »
Kawał na dziś
Mówi kumpel do kumpla:
"Jak pomyślę jacy z nas są inżynierowie, to aż się boję iść do lekarza"

No czasem to nie jest śmieszne:

Na zawodach też może się coś "zdarzyć":

Albo ramy z rdzewnej stali mają czasem tak:

« Ostatnia zmiana: Maja 25, 2010, 11:58:46 am wysłana przez Maciej Długosz »