Autor Wątek: Kupiłem poziomke  (Przeczytany 18195 razy)

Antonowitch

• całkiem inny wariat
    • Sklep na odpowiednim poziomie.
Odp: Kupiłem poziomke
« Odpowiedź #30 dnia: Lipca 30, 2014, 11:31:47 pm »
Witaj,
problem mokrych pleców jest powszechny w naszej grupie. ludzie radzą sobie różnie w zależności od inwencji lub zasobności portfela.

Sam osobiście jeździłem na początku na karimacie i jak pociskałem to podkoszulek był mokry od szwu do szwu.

Obecnie na rynku materacy stosowane są materiały mniej lub bardziej wentylujące.
Wiodące są z pewnością produkty Ventisit. Materace występują w wersji classic i comfort.
Różnią się grubością i są wykonane z siatki przewiewnej gwarantującej większe chłodzenie.

Osobiście jeżdżę na classicu i czuję boczne wiatry jak wieje jednak i tak podczas upałów środek pleców mam mokry.
Ventisity kosztują jednak około 200 zł.

Są też materace rodzimej produkcji Pana Macieja Kaczmarka w których zastosowano tkaninę 3d złożoną  z takich żyłek jest ona przewiewna gruba i pokryta pokrowcem perforowanym. Jest to dosyć dobra alternatywa dla Ventisitów pod względem ceny bo chodzą za około 150zł.

Powyższe można kupić w www.czescidopozioma.pl

Ventisit

Tkanina 3d

Są też na rynku materace w których w środku jest zwykła karimata, ładnie wyglądają ale z wentylacją pleców niewiele mają wspólnego.
Takich w cześcidopozioma nie znajdziesz.

Poziomo pozdrawiam,
Anton
Głównie fotele do rowerów poziomych: http://www.czescidopozioma.pl