Witam szanowne poziome grono.
Na forum jestem już od jakiegoś czasu, ale zaczęły mi się pojawiać pytania, na które nie mogłem uzyskać odpowiedzi jako niezalogowany

Mieszkam ~40km od stolicy i niemal codziennie muszę poświęcać 3-4 godziny dziennie na dojazdy zapchanym zbiorkomem. No i zacząłem kombinować...
W chwili obecnej kiedy tylko jest to możliwe staram się dojeżdżać rowerem. Niestety, moje jedyne, pionowe "oczko w głowie" nie grzeszy aerodynamiką i żaden z niego demon prędkości - 20km/h średniej godzinowej to max, przy dobrym wietrze ciut więcej. A zatem jest niwiele wolniej, lecz o niebo wygodniej

No i kombinuję dalej, przeglądając wątki tego forum

Od razu muszę przestrzec, że owoce mojego "kombinatorstwa" nieprędko ujrzą światło dzienne: raz, że czas będę mieć dopiero w wakacje, a dwa, że czas na zdobycie $ też będę mieć dopiero wtedy.
Założenia konstrukcyjne? Prędkość, całoroczność i prostota (czyt. cena

)
Najlepiej widzę to jako:
-SWB/CLWB (ten poziom musi sobie radzić w miejskiej dżungli, więc chciałbym uniknąć długości >2 metrów)
-2x28"
-pełna owiewka
-aluminiowa rama typu stick (być może urozmaicona jakąś amortyzacją)
-w miarę możliwości bez spawania (moim ostatnim pomysłem są nity)
Jak już powiedziałem, zanim cały pomysł wejdzie w fazę realizacji minie jeszcze szmat czasu - tak więc wiele się jeszcze pewnie w nim pozmienia.
Pozdrawiam i życzę szerokości