mnie z obliczen wychodzi : czas podrozy 13:27 co daje srednią ~15,5 km/h,
rozumiem że te wartości to wskazania z licznika impulsowego ( takiego co sie na postojach zatrzymuje) ?
tak, dlatego oprócz danych z licznika podałem godziny startu i dojazdu ;-)
trochę zdjęć:
http://bzaborow2.no-ip.org/galer/pg/show/1560film z mostu Solidarności w Płocku, który był celem wypadu:
http://www.youtube.com/watch?v=FbXLpBoTsIIZ Legionowa ruszyłem spod stacji zgodnie z planem o 9:15, a że dobrze mi się jechało, to pierwszy postój zrobiłem za Wyszogrodem i to nie dlatego, że byłem zmęczony, ale dlatego, że nad drogą wisiało złamane drzewo i trzeba było wezwać straż pożarną. Z Technologiem1 spotkaliśmy się przy molo w Płocku, skąd ruszyliśmy się w okolice starego mostu na konkretny obiad. W drodze powrotnej przejechałem przez Świniary, które zalała powódź - poza śladami poziomu wody na niektórych budynkach większości zniszczeń już nie widać a wszystkie drogi zostały odnowione. Przy puszczy kampinoskiej obudziłem gwizdkiem panią, która zasnęła za kierownicą Seicento i jechała prosto na mnie, a kawałek dalej przed jadący przede mną samochód wybiegła z rowu sarna, która po zderzeniu uciekła z miejsca zdarzenia zostawiając na miejscu połamany zderzak i przebitą chłodnicę oraz zniszczony jeden halogen. Na moście na Wiśle prowadzącym do Nowego Dworu Maz. jeden kierowca bardzo grzecznie jechał za mną przez cały most, pomimo, że w drugiej połowie mostu trąbili na niego, żeby wyprzedził mnie na podwójnej ciągłej - nie dał się ;-) Jak dojechałem pod dom i wstałem z fotellika, to myślałem, że nie dam rady wciągnąć roweru po schodach do mieszkania na parterze i że z pętli nic nie wyjdzie, bo zakończę ją 3m od drzwi mieszkania ;-)
@gemsi, niektórzy wyobraź sobie jadą na rowerze też po to by gdzieś dojechać a nie tylko pojeździć (tzw. sztuka dla sztuki)
tutaj np. Gromanik pojechał do płocka tam posiedział i coś porobił, a potem wrócił, jeżeli w międzyczasie wpadł pooglądać film w kinie to nie musi mu się to do średniej wliczać...
filmu nie oglądałem, ale miałem okazję zobaczyć ciekawe próby ścięcia złamanego w połowie wysokości czyli jakieś 8-10m nad ziemią drzewa przy pomocy wyciągarki przez strażaków z Wyszogrodu, a w Płocku spędziłem z technologiem1 2h, zjedliśmy obiad i rozmawialiśmy.