Autor Wątek: Witam wszystkich poziomkowiczów  (Przeczytany 3395 razy)

luckman

• sympatyk
  • *
Witam wszystkich poziomkowiczów
« dnia: Listopada 30, 2013, 12:45:35 pm »
Cześć
Poziomkami się interesuję od lat, zrobiłem pare lat temu 2 konstrukcje, pierwsza to był składak wigry3 z bardzo długim łańcuchem i suportem przed przednim kołem, jeździło to "jakoś". Potem był pojazd trochę jak Python, FWD na 26 calowych kołach ze sterowaniem centralnym - było to bardzo dzikie, podczas przyśpieszania mieliło kołem ale wrażenia z jazdy były ciekawe.
  Teraz konstruuję "profesjonalny" velomobil , 2 osobowy ze sporym bagażnikiem, 3 kołowy, tylne koła pochylane z osłoną aerodynamiczną. Przeznaczony na bardzo długie trasy.
Rower ma spore możliwości, można zrobić w ciągu doby kilkaset kilometrów, pobić rekord prędkości i poruszać się za darmo, w dodatku jest zdrowy:)
Pozdrawiam
Leon

władek8

• wyczynowiec na poziomie
Odp: Witam wszystkich poziomkowiczów
« Odpowiedź #1 dnia: Listopada 30, 2013, 09:03:34 pm »
Witam na forum. Masz moze jakies fotki tych wczesniejszych konstrukcji?

Majsterkowicz

• wyczynowiec na poziomie
Odp: Witam wszystkich poziomkowiczów
« Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 01, 2013, 04:58:57 pm »
Ja również serdecznie witam Kolegę na forum. Miło widzieć, jak dochodzą nowe osoby ze wspólną dla nas pasją.
Nawiązując do wypowiedzi, ja również konstruuję velo, jednak jednoosobowe i na dwóch kołach. Jeżeli znajdziesz chwilę czasu, zerknij na mój temat ;) Chętnie będę śledził Twoje zmagania nad nową konstrukcją ;)

Pozdrawiam