Autor Wątek: Mój poziom nr 6  (Przeczytany 7511 razy)

adam91

• sympatyk na poziomie
  • **
Mój poziom nr 6
« dnia: Maja 22, 2014, 04:15:54 pm »
Witam ponownie.

Jako że druga poziomka ma siedzisko do modernizacji postanowiłem się zająć czymś nowym. Tym razem chciałem zrobić coś niskiego i bardziej leżącego, wszystkie poprzednie były bardziej siedzące niż leżące. I tak oto powstał on:

Więcej zdjęć wrzucę po porządnym malowaniu, aktualnie jest pomalowany do połowy bo mi farby brakło... Mam też zagłówek (torba z dętkami zapasowymi) do przesunięcia do przodu, za bardzo głowę odchyla do tyłu, jest znacznie lepiej niż bez niego ale korekta się przyda. No i ośki na rolki do wymiany, jedną już wygiąłem. Jeszcze nie ważony, 220 cm długości, siedzisko na wysokości 40 cm. Jeździ się super, chyba mój najlepszy rower. Strasznie mi się spodobał, jedyne na co mogę narzekać to kierownica. Myślę nad zrobieniem jakieś podsiodłowej ale zobaczymy co z tego wyjdzie, w każdym bądź razie mam wizję jak by to mogło wyglądać.

DeVilio

• całkiem inny wariat
  • Chill... tylko chill nas uratuje.
Odp: Mój poziom nr 6
« Odpowiedź #1 dnia: Maja 22, 2014, 04:43:13 pm »
Śliczny! Zajebista pozycja na nim! Gratulacje men!
Cayon XT Performante FOX 18,5`
FatFlevo - na sprzedaż

Mikrobi

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #2 dnia: Maja 22, 2014, 05:24:38 pm »
Cudny jest powiadam :)
 8)

władek8

• wyczynowiec na poziomie
« Odpowiedź #3 dnia: Maja 22, 2014, 08:01:15 pm »
Super. Tylne koło to 26? Linia łańcucha dość mocno załamana nie daje dużych oporów?

christophorus

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #4 dnia: Maja 22, 2014, 08:20:45 pm »
Fajne jeździdło :)
Też taką maszynę chciałem budować w przyszłości, ale nie ma gdzie jeździć. Za mało jest ścieżek itp, a kierowcy nie zwracają uwagi na tak niskie pojazdy :(

adam91

• sympatyk na poziomie
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: Maja 23, 2014, 01:59:57 pm »
Tak, tylne koło to 26. W drugim mam 20 i za szybko mi biegów brakuje, niżej już nie zejdę. Rower jest już cały pomalowany, a tutaj kilka fotek które nie wnoszą nic nowego: https://plus.google.com/photos/108646135441673046148/albums/6016151159672307345 Ma już poprawiony zagłówek i jest znacznie lepiej. Opory łańcucha są nieodczuwalne, łańcuch pracuje cicho i lekko, dzięki takim dużym załamaniom mimo jazdy po dziurach jeszcze mi nie spadł, co jest miłą niespodzianką bo już myślałem nad jakąś osłonką na dolnej rolce. Choć osłonkę i tak muszę jakąś zrobić na górną bo spodnie potrafi wciągać. Ale generalnie to z roweru jestem bardzo zadowolony, lekko się prowadzi, nawet wiatr już tak nie przeszkadza. Jedyną jego wadą jest wzrok na wysokości 90 cm. Czasem to nawet nad zboża nie wystaję, myślę o dodaniu jakieś chorągiewki czy czegoś takiego, przyda się.

qniu

• sympatyk na poziomie
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: Maja 25, 2014, 07:56:31 am »
Piękny jest :) kiedy ustawka na jazdę testową ?:)  pozdro.