Autor Wątek: Jaki damper powietrzny 165mm do pozioma?  (Przeczytany 3320 razy)

raffi

• wyczynowiec na poziomie
Jaki damper powietrzny 165mm do pozioma?
« dnia: Grudnia 18, 2011, 10:22:05 am »
Skończył mi się w poziomie RS SID. Co prawda jeszcze podejmę się próby reanimacji, ale nie sądzę, by dużo dała. Swoje latka i kilometry to on już ma.

W związku z tym pytanie. Chcę kupić jakiś damperek, nowy (może być z demontażu), 165 eye-to-eye, koniecznie powietrzny, najlepiej by pompować można było obie komory. Lockout nie jest wymagany, ale byłby miłym dodatkiem.

Co polecacie? Ktoś jeździł na RS Bar albo wyższych modelach RS i wie jak się spisują? Ktoś może ma damper Suntoura (dla mnie dampery tej firmy to terra incognita, ale mają atrakcyjne ceny)? A może jakiś tańszy Fox?

Na razie nie ustalam górnej granicy ceny, choć nie ukrywam, że im taniej tym leppiej ;-) Zwłaszcza, że możliwe iż będę brał od razu dwie sztuki.

Proszę o odpowiedzi raczej osoby, które z powyższych korzystały i mogą coś powiedzieć z własnego doświadczenia. Zwłaszcza na temat trwałości, bo to dla mnie kryterium najważniejsze.

wwojciech

• kolarz na poziomie
Odp: Jaki damper powietrzny 165mm do pozioma?
« Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 18, 2011, 03:46:53 pm »
mi się udało kupić rock shocka ario 2.1 165mm powietrzny za 262zł(z przesyłką) z demontażu i jest to dość dobry damperek, w serwisie gość mi mówił że to dobry damperek i trwały. Jedyny minus jest taki, że niema blokady skoku. Od stycznia 2010 go mam i nic nie było przy nim robione.

Danielasty

• całkiem inny wariat
Odp: Jaki damper powietrzny 165mm do pozioma?
« Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 18, 2011, 04:37:52 pm »
miałem suntoura epicona LOD, pracuje podobnie do RS bara, którego teraz użytkuje, ale pracą nie powala, Jeśli chodzi o komfort to polecam Crane Creek Cloud Nine, system powietrzny, tłumienie też powietrzne, buja, ma blokada na zasadzie że bloku połowe komory powietrznej, ma regulacje wolnej i szybkiej kompresji bez użycia narzędzi. Cena - przystępna, Pracuje lepiej od foxa, przy czym jest 20% tańszy niż fox w unikalnym wręcz rozmiarze do kupienia 165mm