Autor Wątek: Mocowanie fotelika  (Przeczytany 13106 razy)

gemsi

• całkiem inny wariat
  • carbon matters
Odp: Mocowanie fotelika
« Odpowiedź #15 dnia: Maja 23, 2012, 09:35:54 pm »
ooo, widze że rama na długość w sam raz na Ciebie, w sensie że fotel opiera się bezpośrednio o rure podsiodłową :)

MYSH

• wyczynowiec na poziomie
« Odpowiedź #16 dnia: Maja 24, 2012, 07:11:46 am »
No, tak jakbyś robił ją bezpośrednio dla mnie ;) a nawet jest trochę za krótka, bo jakbym chciał cofnąć korby by nie kolidowały z kołem to już wymaga to wydłużenia fotela  :D no ale na razie ważne że będzie jeździł potem zajmę się modełkami. Na razie cały garaż w trocinach ze szlifowanej gumy, ale fotel się trzyma... pojeżdżę trochę i przetestuje czy nie dodać aby jeszcze dwóch śrub u góry...

Tak mnie naszło wiesz lub wie ktoś może jak wywiercić/ wyciąć otwór 1''? bo blacha z górnego mocowania zasłania miejsce na włożenie sztycy "podsiodłowej" a byłoby to perfekcyjne miejsce na zrobienie oparcia pod głowę, tylko nie mam pojęcia jak nawiercić taki otwór bo takich wierteł nie widziałem...

Franc

• całkiem inny wariat
  • Ponad 30 lat na poziomie
    • Moje zdjęcia rowerów
« Odpowiedź #17 dnia: Maja 24, 2012, 07:30:20 am »
W liroju lub każdym innym markecie budowlanym można bez problemu kupić dowolnej średnicy i przeznaczenia wiertła "trepanacyjne" zwane też koronowym. Kupujesz takie D25, wiercisz a potem szlifujesz dremelkiem albo pilnikiem. Kupujesz D26 i masz trochę luzu.
Inna metoda - trasujesz otwór, punktujesz po obwodzie, wiercisz otwór przy otworze, w kółeczko wiertłem D5~6 i wycinasz dremelkiem /pilnikiem.
« Ostatnia zmiana: Maja 24, 2012, 07:32:07 am wysłana przez Franc »
Franc "Rowery Poziome Rule"

IMK P14-001 (SWB ASS)
Thyss 222
IMK P12 (SWB, USS, B2B tandem)
Twister 800

Yin

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #18 dnia: Maja 24, 2012, 06:00:49 pm »
a nawet jest trochę za krótka, bo jakbym chciał cofnąć korby by nie kolidowały z kołem to już wymaga to wydłużenia fotela 
Daj z przodu koło 20" w widelcu na 26" z przespawanymi piwotami albo poprzeczką na hamulec szczękowy i po problemie.

MYSH

« Odpowiedź #19 dnia: Maja 25, 2012, 08:30:05 am »
e tam - nie chce mi się kupować nowego koła 20'' mam sentyment do 26'', bardziej mi podchodzą niż takie małe "gówienka" poza tym mam nówki 26'' konkretnie takiej jakie chciałem i teraz nie rajcuje mnie szukanie na nie kupca i kupowanie 20'' :) już wole mieć dwa koła o tym samym rozmiarze niż kombinacje jedno inne drugie inne :)

Yin

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #20 dnia: Maja 25, 2012, 02:29:41 pm »
Jedni lubią duże koła inni brak kolizji z korba ;) (Powiedział bym jeszcze - zrobić hi racera - są i duże koła i brak kolizji z korbą ale pewnie chcesz się nacieszyć lwb w takim układzie w jakim jest.)

Irenty

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #21 dnia: Czerwca 03, 2012, 06:37:23 pm »
A ja mam pytanie odnośnie pokrowca na fotelik, potrzebuje taki wkład co jest w takim pokrowcu co można dokupić do fotelika, wygląda to jak plastikowa gruba siatka, może ktoś wie jak to się nazywa i czy gdzieś to można kupić? Mam przerobiony fotelik i oryginalny pokrowiec nie pasuje, che dorobić sobie nowy.   

horizon

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #22 dnia: Czerwca 03, 2012, 07:15:06 pm »
Irenty - taki materacyk to Ventimax i możesz go kupić tutaj: http://www.cyklotur.com/rowery-poziome-czesci/rowery-poziome-czesci-akcesoria.html

Irenty

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #23 dnia: Czerwca 03, 2012, 07:22:23 pm »
No właśnie coś takiego potrzebuje ale ten co jest to jest za mały do mojego fotelika i nie ma takiego kształtu jakiego potrzebuje, ale chodzi mi o taki materiał czy gdzieś go można dostać?

trajk-o-ciklista

• całkiem inny wariat
  • To recline is devine!
    • Rowerki, przyczepki, sakwy i bagażniki
« Odpowiedź #24 dnia: Czerwca 03, 2012, 08:09:18 pm »
To producent: http://www.wunderlich24.info/homepage/index.htm
A to materiał, ASC 10 się nazywa. Katalog, strona 21. http://www.wunderlich24.info/homepage/de/katalog_wunderlich/

A tak swoją droga, www.ventisit.nl Ci zrobią na miarę, jak tylko podasz wymiary fotelika. Cenna to już inna kwestia ;)

Pozdrawiam
Igor

~o
~ \-/\-
(o)^(o)

VeloMotion recumbents
Igorova Ciklo Garaża

------------------

MYSH

« Odpowiedź #25 dnia: Czerwca 05, 2012, 07:19:25 am »
że tak powiem, ceny europejskie zarobki krajowe, ja osobiście bym polecał poszukać na rynku krajowym (ktoś na pewno to robi u nas lub w CHRL) kupić i uszyć lub dać do uszycia, wyjdzie Ci 5x taniej niż gotowce...

trajk-o-ciklista

• całkiem inny wariat
  • To recline is devine!
    • Rowerki, przyczepki, sakwy i bagażniki
« Odpowiedź #26 dnia: Czerwca 06, 2012, 09:50:01 pm »
No te z Kalisza mają w środku podobny, jeśli nie ten sam materiał (acs10) tyle że w kolorze białym.
Może chcą odsprzedać kawałek jak się ładnie poprosi ? :)
Igor

~o
~ \-/\-
(o)^(o)

VeloMotion recumbents
Igorova Ciklo Garaża

------------------