Mam trochę gratów na sprzedaż. Po kolei:
Koło 20" (406) na szybkozamykacz (w komplecie):
-piasta Novatec na maszynówkach (32 otwory),
-obręcz Alexrims której nazwa chwilowo mi uciekła,
-szprychy Dartmoor lakierowane białe, pogrubiane przy główce
-STALOWE nyple DT czarne, nie plastelinowate aluminiowe
Przebieg 5000-5500 km. Zaplot na 2 krzyże. O jakości mojego zaplotu i przygotowania koła niech świadczy fakt że obu kół w poziomce, przy takim przebiegu, nie musiałem do tej pory wcale centrować. To kółko ma śladowe bicie boczne, po wsadzeniu w centrownicę dla sprawdzenia nawet go nie poprawiałem bo "nie naprawia się czegoś co działa"

Obręcz spokojnie obsługuje opony 28-40mm, szersze na 99.99% też ale nie miałem okazji. Kółko ma założoną opaskę i dętkę Schwalbe a także oponę Schwalbe Marathon Plus 35mm z grubą wkładką antyprzebiciową. Na tym Marathonie przez 3000-3500 km (bo tyle przebiegu ma akurat opona) złapałem 1 gumę. Musiało coś wpaść przy zakładaniu bo dziurki nie było. Opona ma przed sobą jeszcze wieeeele km.
Cena opony Marathon Plus z dętką: 75 zł
Cena koła z opaską: 120 zł (cena samych komponentów bez zaplatania to prawie 200 zł)
Cena kompletnego koła z oponą, opaską i dętką: 175 zł. Do tego (przy zakupie kompletu) dorzucam oponę Marathon Racer, lekki slick 40mm, która wymaga sprawdzenia czy coś nie tkwi w oponie bo pomimo teoretycznie dobrego stanu w pewnym momencie zacząłem łapać nieprzyzwoicie dużo gum, dlatego ta opona tylko jako gratis.Zdjęcia:

Widelec na koło 20" z piwotami v-brake i mocowaniem do ham. tarczowegoLakier proszkowy czerwony metalik (2 warstwy). Widelec normalnie, użytkowo poobcierany. Bieżnia sterów przetoczona na 26.4mm (polecam, bo można na to kupić bardzo dobre stery z łożyskiem igiełkowym a z dobrymi sterami 1" jest teraz kłopot).
Długośc rury sterowej 167mm, gwintu 75mm. Mieści oponę 40mm. Przedni otwór w koronie nagwintowany M8, można przełożyć długą śrubę z nakrętką lub tak jak ja przykręcać błotnik jedną w większym rozmiarze.
Cena widelca 60 zł

Mam też na sprzedaż 3 superszybkie slicki Stelvio 28mm/20". Niestety z superszybkimi oponami jest ten problem, że są delikatne: 2 z nich miały wzmacniane (na wszelki wypadek) łatkami ścianki boczne od wewnątrz po powierzchownych przetarciach. Jedna nie ma przetarć ale ma taką łatkę od wewnątrz na czole (na wszelki wypadek zabezpieczenie dziury po przebiciu).
Przebiegi nie przekraczają 2500 km, jedna z nich ma niższy (z tych z wzmacnianym bokiem).
Cena za sztukę: 30 zł za te z naprawianym bokiem, 40 zł za tą z łatką "w czole". Dodam, że obecnie ani Unibike, ani Cyklotur nie oferują Stelvio ani Durano w rozmiarze 20"

Sprzedam także obręcz 20" (406) Remerx L719. Cała anodowana na czarno, przystosowana pod v-brake ale cała czarna będzie ładnie wyglądać też z tarczą. 32 otwory. Szerokość wewnętrzna 18-19mm. Cena 50 zł. Obręcz jest nowa, zdjęcie na życzenie Taka jak ta, ale cała czarna:
http://www.velospb.com/files/relproducts/osnovnye/517.jpgOprócz tego na Allegro przyczepka Extrawheel i opona Big Apple 26"
http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=1956620Kontakt:
jakub.salata (@) o2.pl lub prywatna wiadomość