Autor Wątek: [kupię] fotelik do SWB na 188cm wzrostu  (Przeczytany 4358 razy)

gromanik

• kolarz na poziomie
    • Białołęka dla rowerów
[kupię] fotelik do SWB na 188cm wzrostu
« dnia: Sierpnia 29, 2011, 12:16:26 pm »
W związku z tym, że mój fotelik się rozwarstwia i proces ten postępuje będę potrzebował nowego - i tu zaczyna się problem, bo w Cykloturze akurat nie mają (zaproponowali mi fotel z podgięciem w dolnej części, ale mam wrażenie, że w SWB podgięcie może przeszkadzać w pedałowaniu), do pana Kaczmarka z Aero Bike W Kaliszu podany numer telefonu nie istnieje, od sklepu na poziome.republika.pl czekam na odpowiedź - poradzicie, co z tym fotelikiem z podgięciem i gdzie jeszcze pytać?

kaczor1

• całkiem inny wariat
  • www.kaczor2.blogspot.com
    • HPV Poland & Recumbent Bike
Odp: [kupię] fotelik do SWB na 188cm wzrostu
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 29, 2011, 12:28:27 pm »
Mi podgięcie nie przeszkadza.
Sądzę, że mogło by przeszkadzać w LR gdzie fotel byłoby położony naprawdę płasko, lub w rowerze, w którym jest nisko suport w stosunku do ustawienia fotela - zresztą, widziałeś jak u mnie to wygląda.
Jarek często nie odpowiada na maile - lepiej dzwonić.

Jakub S.

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 29, 2011, 12:31:20 pm »
Zadzwoń pod numer na www.car-bike.com.pl albo do Jarosława Snocha ze sklepiku (na maile odpowiada z opóźnieniem).
Mam fotelik z podgięciem i uważam że jeśli już, to siedzi się lepiej niż na płaskim (miałem w trajce).
Jakub Sałata

gromanik

• kolarz na poziomie
    • Białołęka dla rowerów
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 29, 2011, 12:51:36 pm »
Sądzę, że mogło by przeszkadzać w LR gdzie fotel byłoby położony naprawdę płasko, lub w rowerze, w którym jest nisko suport w stosunku do ustawienia fotela - zresztą, widziałeś jak u mnie to wygląda.

dzięki za info

Zadzwoń pod numer na www.car-bike.com.pl albo do Jarosława Snocha ze sklepiku (na maile odpowiada z opóźnieniem).
Mam fotelik z podgięciem i uważam że jeśli już, to siedzi się lepiej niż na płaskim (miałem w trajce).

dzięki za info o kłopotach z mailami do Jarka Snocha. Ceny w Car-Bike'u są z lekka wysokie...

A moglibyście wrzucić jakieś zdjęcie swoich rowerów z boku i podać wysokość osi suportu oraz siedziska fotelika nad podłożem?

Jakub S.

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 29, 2011, 12:56:16 pm »
To jest producent fotelików, chociaż pewnie odeślą Cię do dystrybutora, czyli sklepiku poziomego.
Jakub Sałata

paaj

• wyczynowiec na poziomie
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 29, 2011, 11:52:05 pm »

dzięki za info

dzięki za info o kłopotach z mailami do Jarka Snocha. Ceny w Car-Bike'u są z lekka wysokie...

A moglibyście wrzucić jakieś zdjęcie swoich rowerów z boku i podać wysokość osi suportu oraz siedziska fotelika nad podłożem?

Mam fotel ERGO z podgięciem z Cykloturu rozmiar M, czyli 170-185 wzrostu.
Wysokość do osi suportu u mnie to 66 cm, a do wgłębienia fotela 60 cm i jest OK.
https://picasaweb.google.com/105566904692652998315/12Sierpnia2011#5639724115754655058
Czekam jednak na zamówiony rozmiar S bo przy wzroście 172 opieram karkiem o rant fotela ( jestem widocznie krótszy w torsie  :D ). Prawdopodobnie M-ka będzie na sprzedaż. Dla Ciebie jednak chyba L-ka czyli 185-200.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 29, 2011, 11:57:23 pm wysłana przez paaj »

kaczor1

• całkiem inny wariat
  • www.kaczor2.blogspot.com
    • HPV Poland & Recumbent Bike
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpnia 30, 2011, 08:15:46 am »
Wysokość do rantu fotela w najniższym punkcie 60cm. 68cm do podgięcia (do "dziubka")
Wysokość osi suportu 73cm od ziemi.
Zdjęcia chwilowo nie mam jak zrobić. Jedyne jakie znalazłem z profilu http://storm00.cba.pl/tor/1/041-IMG_9677.JPG.html niestety nie bardzo widać fotel.

zito6

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpnia 30, 2011, 10:27:51 am »
Witam! Mam fotelik rozmiar L kupiony w sklepik poziome.pl leży w piwnicy z pół roku i się kurzy nigdy nie był używany. Jeżeli jesteś zainteresowany mogę ci go wysłać lub przywieźć na zlot.